מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החתול האהוב שלנו נפטר, מה אומרים?אני05/03/2009
החתול שלנו נפטר לפני יומיים. בתנו בת שנה וארבעה חודשים, ואני מבינה שהיא לא תזכור אותו אבל היא רגילה לקום כל בוקר ולראות אותו בסלון דבר ראשון ולהגיד את שמו ולהצביע עליו. בנוסף לכך כשהיא אוכלת בקבוק היא מתיישבת על הספה ומלטפת אותו (זה כמו מרגיע אותה), ואם נמאס לו והוא הולך היא צועקת עד שמביאים לה אותו בחזרה. היום היא קוראת בשמו ומחפשת אותו, מסתכלת סביב. רואים בעיניה שהיא תוהה... בנוסף, שמו הוא שם תואר לכל החתולים, כשהיא רואה חתול למטה היא קוראת בשמו. מה אומרים לה? אנחנו נמנעים מלהזכיר את שמו לידה. איך להתנהג? הרי אי אפשר להסביר לה שהוא נפטר, היא לא תבין את המשמעות. עצוב לי כי היא כ"כ אוהבת אותו. מה נכון לעשות עבורה? תודה על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי,
דפנה תייר05/03/2009ראשית כל - תנחומי הכנים. אני יודעת עד כמה פרידה שכזו מחיית מחמד אהובה היא קשה. אתם, המבוגרים, בוודאי עוברים סוג של תהליך אבל.
לדברייך גם ביתכם התינוקת היתה קשורה, בדרכה שלה, לחתול. אך אני חושבת שמבחינה מסויימת התמזל מזלכם, שכן דווקא בשל גילה הצעיר - היא אינה חווה את האבידה באותו אופן קשה כפי שאתם חווים אותה. אמנם משהו מוכר מאוד מסביבתה נעלם, אך אני מניחה שתוך פרק זמן קצר ביותר היא תשכח אותו (אלא אם כן אתם תתעקשו להמשיך ולהזכירו - דבר שאני חושבת שמיותר לעשות).
הדבר העיקרי שעליכם לעשות הוא להפריד בין התחושות שלכם והחוויה שלכם - לזו שלה. תנו לעצמכם להתאבל כנדרש, אך "שחררו" את הקטנה שלכם מהנטל הזה. היא לא שם. עיזרו לה לעבור הלאה. למדו אותה שחתול הוא חתול, ולא בשמו הפרטי של החתול שלכם. אם היא זקוקה ללטף משהו פרוותי - הביאו לה צעצוע פרווה כל שהוא.
מה שנכון לעשות עבורה הוא לא להשליך עליה או לשתף אותה בעצב שלכם. נצלו לטובה את עובדת גילה הצעיר, שבמידה רבה פוטר אותה מהעצב הזה ותנו לחיים להמשיך במסלולם הרגיל.
שלא תדעו עוד צער, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - ברצוני להוסיף
אני05/03/2009באופן אינסטינקטיבי אנחנו לא מזכירים את שמו לידה אבל הרגשנו עם זה לא נוח ולא בטוחים, האם זה נכון בכלל? אולי צריך לדבר עליו ולהסביר למרות שהיא לא בין לגמרי, זה ברור. קשה לי שהיא מסתכלת עליי ותוהה. אני אסביר - יש לנו עוד חתולה מאוד מבוגרת (שבטח גם תלך לעולמה בעתיד הקרוב, החתול שנפטר היה צעיר מאוד וזה היה מפתיע), ויש לנו גם שני כלבים. היא אוהבת להצביע על כל בני הבית לפי תורות ושנגיד לה את השם (אנחנו אבא ואמא כמובן). ורואים שחסר לה. היא אומנם קטנה אבל לא בובה. ושאלה נוספת - החתול נפטר בפתאומיות על הספה לידנו, בדיוק היא ואני שיחקנו איתו. ניסיתי לא להיכנס לפאניקה לידה אבל היא ראתה אותי נסערת. קראתי לבעלי שלקח אותו לבי"ח ומאז לא חזר הביתה. מה היא מבינה /תזכור מהסיטואציה שבהחלט היתה לה שונה. היא הרגישה משהו וכאילו אח"כ נתנה לי ספייס ושיחקה עם עצמה על השטיח, דבר שלא קורה הרבה, היא תמיד רוצה שמישהו יישב איתה לשחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דפנה תייר06/03/2009אני עדיין בדעה שבתכם התינוקת צעירה מדי מכדי לתת לה הסברים על איך ולמה החתול נעלם. לכל היותר, אם כל כך נדמה לך שהיא זקוקה להתייחסות, אמרי לה שהחתול הלך. זוהי אמירה כללית, מה גם שנכונה במידת מה (הלך לעולמו- כך הרי נהוג לומר), ותינוקת בגילה כבר עשוייה לדעת שמי שהלך זה מי שהיה פה קודם וכעת איננו ( להבדיל - אבא הלך לעבודה וכיוב'). נכון שבמקרה זה החתול לא ישוב, אך זכרונו ילך ויתעמעם והיא תשכח ממנו.
ואני שוב מדגישה מה שהוא העיקר בעיני - עשי הפרדה בין החוויה שלך עקב מותו של החתול לבין חוויתה הרגשית של ביתך.
אותו הדבר אמור לגבי שאלתך הנוספת. אכן, הדרך המפתיעה בה התרחש הדבר עוררה בוודאי רגשות עזים ותגובות נסערות במידת מה, אם כי כל הכבוד לך שהשתדלת לא להיכנס לפאניקה - אני רק יכולה לתאר לעצמי עד כמה היית מזועזעת באותן דקות. אין ספק שחווית שם סיטואציה שלא תשכח בקלות - על ידך.
בתך, לעומת זאת, תחזור מהר מאוד לשיגרת חייה - אם תאפשרי לה זאת. אפשרי לעצמך תהליך של אבל ועיבוד הארוע, אך בהתנהלותך איתה נסי כמיטב יכולתך להניח את שקרה מאחוריכן, שכן היא מסוגלת וראויה לכך. אמנם היא נכחה בארוע, אך הוא לא היה טראומטי עבורה (על פי תאורך), גם אם היה חריג. לכן, לעניות דעתי, אין סיבה לדאוג שהוא יצרב בזכרונה.
אני מקווה שהימים הנוקפים בין שאלה לתשובה מוכיחים את טענתי כי בתך מתמודדת עם השינוי ויכולה לו. מקווה שכך יהיה גם איתך.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)