מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקים דחוף לעזרה.אנא מי שיכול לתתשטרל06/03/2009
שלום לכם, יש לנו בעיה משפחתית קשה וכואבת מאוד. אחי בן 44 איבד את אשתו (אשה שניה לאחר גירושין כואבים) לאחר מחלה קשה והיא רק בת 39. היא ילדה תינוק בן 2 ושמונה חודשים כיום. אחי לא היה מסוגל לגדל אותו לבד ודי הזניח אותו אבל אני ואחיותיי בסבב החלפות משמרות טיפלנו וטיפחנו את אורי הקטן והענקנו אהבה,שמחה,חום,לימדנו אותו המון כך שכיום הוא מדבר ומבטא עצמו מצוין. ילד חכם אבל ילד עצוב-אבא שלו אינו מסוגל לגדל אותו והוא מרבה לצעוק עליו,להעניש אותו.נוא לא עושה איתו פעילויות משותפות ואם כן זה לזמן קצר ואז מפסיק (כמו למשל ללכת לקבוצת תמיכה בשיטת אדלר,או ללכת איתו ללמדו שחיה והכל בעידוד ובהתעקשות שלנו כלפי אחי שיתחיל לתפקד כמו אבא) אחרי האובדן , אפשרנו לאחי לנסוע לטיול לבד לחודש.חשבנו שיחזור ויתחיל לנהוג בבנו כמו אבא אך התופעה חוזרת על עצמה כל פעם מחדש וזה קורע אותנו מבפנים. אנחנו לא רוצות לתת אותו לאימוץ.נקשרנו אליו ואנחנו מאוד מאוד אוהבות אותו בעיקר אחת האחיות שלקחה על עצמה יותר מהאחרות(אנחנו 5 בנות ואח אחד וכולנו בנות משפחה עם ילדים גדולים כך שאנחנו משתדלות לתת לילד את כל החום והאהבה שבעולם) הבעיה- מה עושים כשהילד פתאום אומר לאחותי"-אני לא רותה את אבא" "אבא לא רוצה אותי" "אבא לא עונה לי לטלפון" והוא בוכה המון. ספרנו לאחי את שאמר הילד אבל גם כעבור מס' ימים – דבר לא השתנה. אחי עסוק בעניינים רק שלו.לא קונה כלום לילד מלבד צעצועים. אחותי קונה ודואגת לכל צרכיו של הילד כולל חיתולים ועד הנעלה והלבשה. כשאחותי הציע לו לקחת אותו להצגת ילדים – אחי התחמק ואמר לה- לכי את איתו ואני אשלם לכם על הכרטיס.... בתחילה הבאנו אליו מטפלות וכל פעם התחלפו כי אחי דחה אותן אחת לאחת בטענות שונות ומשונות-שהבנו בסוף שהוא לא רוצה לבזבז את כספו...(הוא מקבל קצבה לילד וגם קיבל ירושה מאשתו שהשאירה לו את הדירה ובנוסף זכה להמון כסף עקב פטירת אשתו כתוצאה מרשלנות רפואית) הוא קמצן,אנוכי,עצבני,שותה במקום ללכת לטפל בעצמו. אנחנו מחפשים פסיכולוג לילדים שיוכל לתת מענה לטיפול מתאים לילד כך שהנזק הנפשי יהיה קטן בהמשך חייו. הם גרים בבאר שבע כך שזה חייב להיות מאיזור זה. המטפלת בגן היתה חברה הכי טובה של אשתו ז"ל ובזכותה הילד מקבל המון אהבה ותשומת לב. בנוסף,יש שני ילדים יותר גדולים(16,14) שנותרו יתומים מאמם מנישואיה הראשונים והם חיים עם אביהם בקרבת אחי. אחי נעזר בהם כדי שיעסיקו את הילד והוא שמח תמיד כשהם באים אבל הם גדלים ועסוקים יותר ויותר לכן גם הפתרון הזה הוא חלקי בכל זאת הוא אחיהם (חצי) הקטן. אודה מאוד מאוד לכל מי שאפשר להיעזר בו שייתן עצה,רעיון לפתרון-כיצד למזער את הנזק הנפשי שנגרם לילד מכל הטראומות שעבר? באהבה ענקית לכל מי שקורא את מכתבי זה ויכול לעוץ עצה תודה ש.ט.(שמי חסוי מטעמים מובנים ואישיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שטרל,
דפנה תייר06/03/2009אין ספק שהמקרה שאת מתארת הוא מקרה מעציב ביותר, עמוס ומורכב בקשייו.
את בוודאי מבינה שפורום שכזה אינו יכול לתת מענה למצוקתכם.
ניתן להתרשם מהמסירות והאהבה הרבה שאתן מרעיפות על האחיין שלכן. ללא ספק הוא מוקף באנשים חמים שמשקיעים בו המון, ומבחינה זו הוא זוכה בטיפול הולם.
אני מתרשמת שאחיכן בעצמו נמצא במצב רגשי כזה שמונע ממנו את היכולת להתפנות למצוקתו של בנו. גם אחיכן זקוק לעזרה.
איני סבורה שהפעוט זקוק בשלב זה לפסיכולוג, אך אני חושבת שכל המשפחה זקוקה לליווי של אנשי מקצוע, יתכן שמתחום הרווחה. בעייתכם מורכבת במספר מישורים, ולכן נראה לי שיש מקום שגוף ממסדי יכנס לתמונה ויעזור לכם, כמשפחה מורחבת, לתת לאחיינינכן את המסגרת והטיפול הטובים ביותר עבורו בנתונים הקיימים.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)