גמגום? אצל בן שנה ושמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום? אצל בן שנה ושמונה
    רוני
    08/03/2009

בני בן שנה ושמונה ומדבר משפטים יפה מאד מזה 3 חדשים לערך.-כל הזמן אני מדברת איתו. לאחרונה הבחנתי כי הוא "מושך" את האות הראשונה במילה- לדוגמא:הההההההנה בובה, עעעעעעעעעעעוד אוטו. זה קורה לדעתי כשהוא מצפה, מתרגש ממשהו , זה לא קורה הרבה אלא כ 3-4 פעמים לערך ביום. אני לא מגיבה לכך ומננסה לדבר איתו לאט . אוסיף שבני מאד מפותח מזה מספר חדשים שהוא יודע -צבעים, צורות הנדסיות, חיות וביתן, חיות ומזונם, הפכים(חם קר, לאט מהר וכהנה וקולט מהר כל מה שהוא נחשף אליו. האם עודף מידע גורם לכך? אציין שאני איתו בבית ומשחקת עימו וכל אשר הוא יודע הוא "לומד" ממשחק, טיול בחצר (לדוגמא- מה אנו רואים? אנחנו רואים עץ גבוה, טרקטור קטן וכו), וללא לחץ מצידי . אני מקווה שאני לא טועה בכך שאני חושפת אותו למשחקים מידע ושירים . מתי דיבור זה נחשב לבעיה? האם יש סיבה לחשוש ? מתי עליי לפנות לקלינאית תקשורת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמגום? אצל בן שנה ושמונה

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית

מיכל דביר קורן
    09/03/2009

שלום לאור,
    את מתארת פעוט מפותח ביותר מבחינה מילולית, בעל אוצר מילים רחב הכולל שמות עצם וגם מילות תקשורת ('הנה', 'עוד') אשר משקפות את העובדה כי הוא עושה שימוש נכון בשפה. הידע המושגי שאת מתארת בנוגע לצבעים, צורות וחיות אף הוא נשמע רחב מאוד לגילו.
    אני מניחה שהזמן המשותף הזה מהנה לשניכם וזוהי הזדמנות נפלאה בשבילו ללמוד ובשבילך להנות מהתוצאות: בנך נמצא גיל בו התפתחות השפה אכן מואצת ביותר וכל אינטראקציה הינה הזדמנות ללמוד. כפי שציינת, חשוב לא להלחיץ בהעשרה של ידע אלא לתת לסיטואציה הטבעית לאפשר למידה, דרך שירים, סיפורים, טיולים ומשחק, ולא להציף בשאלות של "מה זה?", "איפה ה..." וכדומה.
    שיבושמעיין זה בהגייה בגילו אינו נחשב לגמגום ואני לא רואה מקום להתייעצות בעיניין בשלב זה, בוודאי מכיון שזה לא מפריע לו.
    המשיכו להנות!!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו