נוכחות חלקית בפעוטון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוכחות חלקית בפעוטון
    רוני
    16/03/2009

ברצוני לשלוח את בני לפעוטון בספטמבר הקרוב (הוא יהיה בן שנתיים וחודשיים) רק ליומיים בשבוע.אני מעוניית בכך כיוון ש אני גננת במקצועי ועד עתה הוא נשאר איתי בבית והפעלתי אותו בתחומים שונים והוא מפותח מאד לגילו וברצוני להמשיך להיות איתו. אני מעוניינת רק ביומיים כיוון שאין לי סידור ליומיים אלו בהם אצא לעבוד וחשבתי כי נוסף על כך הוא יתרגל לחברת ילדים . (עדעתה הוא נחשף לילדים כ פעמיים בשבוע גם כן- אחה"צ). בני בעל מזג נוח וחברותי וברצוני לדעת האם זה "בסדר" אם הוא יגיע למעון רק לפעמיים -שלוש בשבוע?ובשאר הימים יהיה איתי- אני מאד רוצה להמשיך ולהעשיר אותו בבית אנחנו נהנים מאד ביחד ומיום ליום יותר ויותר ואני גם מתחילה לקטוף את פירות השקעתי בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוכחות חלקית בפעוטון

הוספת תגובה

• שהות חלקית בפעוטון

מיכל דביר קורן
    17/03/2009

שלום לאור,
    ילדים, וגם הרבה מבוגרים, מעדיפים שגרה וקביעות אשר מאפשרת להם להתכונן ולגבש תחושה של שליטה. זו אחת הסיבות שמקובל יותר ליצור רצף קבוע ביציאה של ילדים מהבית ולשלוח אתם בכל יום לגן. אבל סיבה נוספת קשורה ביכולת של ההורים: לא כל ההורים יכולים לשהות עם הילדים ואולי לא כולם רוצים בכך כמוך....אני חושבת שגם את וגם בנך יכולים מאוד להרוויח מסידור כזה, וזו מתכונת שבהחלט מקובלת במקומות מסוימים, אם כי הסיכוי של זה להצליח מאוד תלויה במזג של בנך ובמידת יכולתו להסתגל לשינויים ולמעברים. את תצטרכי להיות ערה להעדפה שלו ולאופן בו מגיב בכל פעם. למשל, חשוב לנסות לבחור ימים קבועים בהם ילך לגן ולהקפיד עליהם, ישנה משמעות אם מדובר ברצף, למשל - ראשון-שני שאחרי שישי שבת ואז שוב תהיה הפסקה, או לחילופין, רק בימים שני וחמישי, אבל בזה לדבוק. הוא יוכל להתרגל למתכונת הזו, אך יתכן שזה יהיה כרוך בקשיי פרידה משמעותיים יותר בכל פעם עד להתרגלות. חשוב ששניכם תדעו מתי הוא הולך לפעוטון ומתי לא ושזה לא יהיה אקראי, אלא ניתן לתכנון ולצפייה מראש. לעיתים כדאי לשלוח לרצף של יותר ימים, אך קצרים יותר (למשל, בלי מנוחת צהרים) על מנת לשמור גם על השגרה הניתנת יותר להתרגלות, וגם על הזמן הממושך המשותף בבית. וכמובן שאין כאן 'בסדר' או 'לא-בסדר': היציאה מהבית תהיה בסדר כל עוד את תהיי שלמצה עם ההחלטה לעשות זאת וכששניכם מוכנים לפרידה הזו.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו