חלומות רעים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלומות רעים
    דידו
    17/03/2009

שלום רב בני בן 3 ומזה חצי שנה,בתכיפות של אחת לשבוע בממוצע,הוא בוכה מתוך שינה.כשזה קורה זה נמשך לרוב כל הלילה.המנטרה קבועה והשימוש ב "לא רוצה"חוזר על עצמו כל הזמן מלווה בבכי עם דמעות והזזת הגוף והראש בתנועה של "לא".יש לציין שהוא מאוד אסרטיבי ויודע לעמוד על שלו ואנחנו זורמים איתו ומכבדים את רצונותיו אך יחד עם זאת,ישנם גבולות ברורים לגבי מה אפשר ומה לא.במשך היום הוא פעלתן,שמח ומדבר על מה קורה בגן ובכלל לשאלתי:מלבד החלומות לא ראיתי שום סימן מדאיג אבל הייתי רוצה לדעת על מה לשים את תשומת הלב ואיזה התנהגויות יש לצפות במקרים של אלימות או שלא נדע מקרים קשים יותר?יש לציין שהילד באותו גן כבר שנתיים.אף פעם לא שש ללכת אבל תמיד כיף לו לדבריו.את הצוות אני מכירה היטב-הוא אהוב ומקובל ביותר והגן ממוקם ממש סמוך לבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלומות רעים

הוספת תגובה

• בכי מתוך שינה

מיכל דביר קורן
    17/03/2009

שלום דידו,
    התופעה של בכי מתוך שינה אצל ילדים מוכרת, ועשויה להמשך לעיתים תקופה ממושכת (אפילו שנים) מבלי שילדים ידעו מכך, יוכלו להסביר או לתאר מה קורה להם בלילה. מדובר בהפרעה נפוצה בשינה שכנראה קשורה לחלומות, אך לא בהכרח לחלומות רעים....
    לא הבנתי למה התכוונת כשציינת שהוא אסרטיבי ושאתם מכבדים את רצונותיו: האם אתם מוציאים אותו מהמיטה? האם תגובת ה"לא רוצה" מכוונת להצעה כלשהיא שלכם? אני מניחה שהוא פשוט מדבר מתוך שינה מבלי שהוא יודע שאתם שם, מנסים לעזור לו. וזה כמובן מאוד קשה לעמוד מנגד ולא להצליח להרגיע למשך כל כך הרבה שעות....
    ועדיין, לא כל המקרים מוסברים בחלומות, ולא לכולם יש קשר לאירועים ממשיים שקורים מחוץ לשנת הלילה כמו להשתלבותו בגן. על כן, לא נראה לי שזה יהיה הסימן שלכם לעובדה שהוא סובל בגן - בשביל זה תצטרכו לשוחח עם הצוות ולהיות ערים להתנהלותו שם וכן בכניסה וביציאה (כתבת שהוא לא שש ללכת: האם הפרידה קשה? האם רוצה להישאר בבית למרות שהוא מקובל ואהוב לדברייך?).
    אם הייתם רוצים להעמיק את ההבנה לגבי תופעת הבכי בלילה הייתי ממליצה להתייעץ עם מומחה בתחום השינה.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי מתוך שינה-המשך

דידו
    17/03/2009

שלום מיכל תודה על תגובתך המהירה ה"לא רוצה"נאמר מתוך שינה,מתוך החלום ואינו קשור אלינו,הוא אינו מודע לנוכחותינו ואיננו מעירים אותו,מלבד ליטופי הרגעה על הגב. ציינתי שהוא אסרטיבי ורצונותיו מכובדים כדי להדגיש שדבר לא נכפה עליו בבית ותופעת ה"לא רוצה "אינה מוכרת לנו מהבית.אני משערת שהוא אינו שש ללכת לגן כי הוא רוצה להיות איתי וכנראה שבגן הוא צריך לעשות דברים שהוא אינו רוצה אך האם זה "נורמאלי"לבכות בעצמה כזאת על זוטות או שזה מצביע על משהו רציני יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדידו,

מיכל דביר קורן
    18/03/2009

הבכי שתארת אינו 'על זוטות', אלא כנראה מדובר בחוויה שקשורה לאיכות השינה שלו. לכן לא ניתן להתייחס לזה כאל תגובה למעשיכם או להסיק מזה האם עוצמת התגובה שלו 'נורמלית' כדברייך. אני מבינה שבסך הכל מדובר בילד גמיש ומסתגל שאין עימו מאבקים קשים על התמודדות או מאבקי כוח ושליטה (שבחלקם מאפיינים את הגיל הזה) ועל כן נראה שהוא אכן מתמודד עם קשיים בשינה ועל כך, כפי שאמרתי, מוטה להתייעץ עם מומחה בתחום השינה.
    ההתמודדות עם הגן היא נושא שונה, הקשור לאיך הוא מגיב לדרישות חיצוניות בכלל, לחברת ילדים בפרט, זו התמודדות המשקפת את יכולתו לעמוד במשימות ההתפתחותיות שמתאימות לבני גילו, אבל זה כבר לעיניין אחר........
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו