מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כן בוגר לא בוגראמה17/03/2009
בני בן 5.5 ובשנה עתיד לעלות לכיתה א' . אני חושבת שהוא לא מספיק בשל מאחר והוא לא מתמודד עם מצבים לבד . לא מתלבש לבד לא אוכל לבד לא עצמאי בכלל . אפילו את הילקוט לשו לי נראה שהוא לא יזכור להחזיר בסוף יום. ואילו הפסיכולוגית של הגן אומרת שהוא מתאיםמבחינה שכלית וחבל לעצור ילד עוד שנה בגן שלא יתרום לו מאומה ואת כל התמודדדויות הנ"ל הוא יעבור כבר בתהליך שכולם עוברים אני מאוד מבולבלת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות לכתה א'
אודט בוקאי18/03/2009שלום שוש,
יתכן שהבלבול שלך נובע מהפער בין הבשלות הרגשית של בנך כפי שאת מתארת אותה ובשלותו השכלית. בשלות לכתה א' לוקחת בחשבון מספר מרכיבים, וביניהם המרכיבים שאת הזכרת-עצמאות בהתנהלות היומיומית ועוד.. נשאלת השאלה האם יש פער בין תפקודו הרגשי של בנך בגן לבין תפקודו בבית? האם הגננת, שרואה אותו לאורך השנה ולא מתרשמת ממפגש אחד או שניים כמו הפסיכולוגית, רואה דברים אחרת ממך? על סמך מה פסיכולוגית הגן המליצה את המלצתה?האם העבירה אבחון פורמלי?
אם גם הגננת סבורה שבנך בשל לכתה א', ואת עדיין לא שקטה (חשוב גם להבין מדוע) אני יכולה להציע לך
1. לפנות לאבחון בשלות לכיתה א' במסגרת פרטית
2. לברר באזור מגוריכם על קורסי הכנה לכיתה א'.
בנוסף, את מוזמנת להפנות את השאלה לפורום השכן של פסיכולוגיות לילדים, שם ישנן פסיוכלוגיות חינוכיות המתמחות בתחום הבשלות לכתה א'.
אני חושבת שמדובר בהחלטה משמעותית וחשוב לשקול אותה בכובד ראש מכל ההיבטים. השארות שנה נוספת בגן שאינה הכרחית על פי מכלול נתוני הילד עלולה להזיק לא פחות מאשר עלייה לכתה א' בטרם עת.
בברכה,
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)