שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה
    דנה
    22/03/2009

אני אמא טריה לעידן, ילד מקסים שנולד בשבוע 34 במשקל 2.750. היום הוא בן 9 חודשים ושוקל 7.720. מגיל 6 חודשים החל לאכול מוצקים וקיבל הנקה שלוש פעמים ביום בתוספת מטרנה. בשבוע האחרון הפסקתי להניק לגמרי ועברנו למטרנה. אני כותבת כאן לגבי הרגלי השינה שלו: עידן ילד מאוד פעיל וסקרן. יודע להעסיק את עצמו עם צעצוע למשך זמן , זוחל על 6, יושב ועומד ע"י השענות על רהיטים. אני נמצאת איתו בבית מבחירה ומגדלת אותו בהנאה מרובה. כבר בגיל 3 חודשים התרגל לישון בלילה לבד – אוכל, עיסוי, מקלחת, מתחבקים ושרים שיר קבוע (2 שורות מהשיר), שמה אותו במיטה ונפרדת ממנו בנוסח קבוע ("לילה טוב עידן, חלומות נעימים, נתראה בבוקר") ויוצאת מהחדר. אחרי דקה הוא כבר היה נרדם והיה מתעורר בשעה 1 ו-4 לאכול. בגיל 4 חודשים התחלנו לתת לו ברזל, ואינני יודעת אם זה קשור או לא, אבל עובדה היא שמאז הגזים (שנעלמו לחלוטין בגיל 3 חודשים) חזרו ובגדול גם בלילה!!! הוא היה מתעורר כמה פעמים במהלך הלילה בבכי עז ובעזרת גליכול ועיסוי היה משחרר הרבה גזים, נרגע וחוזר לישון. כך מצאנו עצמנו מתעוררים כמה פעמים בלילה. בערך בגיל 6 חודשים פסקו הגזים, אבל הוא המשיך להתעורר פעמים רבות, ומאחר שהנחנו שלא מדובר ברעב, נקטנו בשיטת ה"חמש דקות" בגרסה מקוצרת של "דקה-שתיים" וזה עבד חלקית – הוא היה חוזר לישון די מהר, אבל לא הפסיק להתעורר בשעות ה"קבועות" (1 ו-4). לאחר כמה זמן אמרו לי בטיפת חלב שהוא יורד קצת במשקל (מעט מתחת לאחוזון 5) והוחלט להמשיך במעקב משקל חודשי. ביקשתי לבדוק אם הוא מתעורר בשעות הקבועות כדי לאכול (כיון שעד אז הייתי מניקה בלילה ולא ידעתי איזו כמות הוא אוכל), אז נתתי לו בקבוק והוא אכן אכל כמות כמו שהוא אוכל במהלך היום. ככה המשכנו כמה ימים עד שלפני שבועיים לקחתי אותו לרופאת הילדים בגלל עצירות וכן שתבדוק את משקלו, והיא אמרה שהוא אוכל יותר מדי פעמים ובכמות קטנה יחסית במהלך היום ולכן הוא צורך גם בלילה יותר ארוחות בכמות קטנה (במהלך היום היה אוכל כל שעתיים-שלוש כמות של 120 ). היא הציעה לי לפתוח בהדרגה במרווחים של 4 שעות כדי שיאכל כמויות גדולות יותר וכן להאכיל אותו בשעה 22:00 כשהוא ישן ולא לתת לו לאכול עד 6:00. עוד היא ציינה כי הוא מוציא שיניים והחניכיים העליונות נפוחות. תוך שבוע פתחנו מרווחים של 4 שעות, אבל הכמויות גדלו רק ב-20 בערך בכל ארוחה (ז"א אוכל 120-130). בשבועיים האחרונים נדמה לי שעידן מפתח חרדת נטישה: הוא זוחל אחריי לכל מקום בבית ומעדיף להאחז במכנסיי כדי לעמוד מאשר להעזר ברהיט, כשהוא נמצא עם בני משפחה ואני יוצאת מהחדר הוא נינוח, אבל כשאני חוזרת והוא רואה אותי הוא מתחיל לבכות ומושיט ידיו אליי, כשאני משכיבה אותו לישון בריטואל הקבוע ויוצאת מהחדר הוא נעמד במיטה ובוכה, ואחרי דקה בערך כשאני נכנסת ומלטפת את ראשון ומשכיבה אותו הוא נרגע, אך ברגע שאני יוצאת מהחדר הוא בוכה חזק יותר! כך זה נמשך כ-20 ד' עד שהוא נרדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• המשך קצר...

דנה
    22/03/2009

ליבי נקרע אבל אני מתמידה בשיטה מתוך אמונה בה. לאחרונה אני ספקנית אם היא מתאימה לו ולכן אני כותבת פה בתקווה שתוכלו להדריכני כיצד לנהוג איתו על מנת שירדם בקלות ולא יחווה נטישה? ובנוסף – איך נפטרים מהשעות הקבועות בהן הוא מתעורר? סדר היום שלו הוא כזה: מתעורר ב-6:00 ואוכל מטרנה (130), ב-8:30 ישן, 9:30 משחק, 10:00 אוכל פירות + השלמה מטרנה ואח"כ משחק, ב-12:30 ישן, 14:00 אוכל ירקות ובשר + השלמה מטרנה ומשחק, 16:00 ישן, 16:30 משחק, 18:00 אוכל דייסה (150), 19:30 מקלחת, 20:00 ישן, 22:00 אוכל מטרנה וחוזר לישון. אציין שבמהלך היום הוא נרדם על הידיים שלי עם מוצץ ונדנוד (להבדיל מבלילה) וזה קורה לאחר שהוא משפשף עיניים, מפהק ולפעמים גם בוכה. האם אופן ההרדמה ביום מבלבל אותו עם הלילה? סליחה על השאלה הארוכה ותודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה ושינה

מיכל דביר קורן
    22/03/2009

שלום דנה,
    בתיאור המפורט שלך את מספרת על תינוק בעל הרגלים קביעות וסדר שרבים יכולים רק לחלום עלייה. נראה שזהו פרי של ההשקעה המרובה שלך בו ועל כך כל הכבוד.....[
    אך אני תוהה מה בעצם את שואלת....תהליך ההשכבה הוא בעצם פרידה ועל כן מלווה בבכי ובמחאה מצד התינוק. אצל תינוקות שבטוחים בקשר עם הוריהם ושהמזג שלהם נוח לא מדובר בחוויה קשה מידי, ואם מתקיים טקס השכבה נעים בשעה המתאימה לצורכיהם ולעייפות שלהם זה לא נחווה כנטישה חמורה, אלא כפרידה הכרחית התורמת לגדילה. אני לא חושבת שההרדמות השונה ביום ובלילה מבלבלת, כיוון שמדובר בשינה עם מטרה אחרת, והשכבת היום אינה מבוססת הורמונלית כמו השכבת הלילה (ועל כן 'שיטת 5 הדקות' בה את נוקטת מיועדת רק לשנת לילה).
    לגבי ארוחות הלילה, תינוקות רבים בגילו עדיין מתעוררים לאכול בלילה, בעוד שאחרים כבר וותרו על הארוחה הזו. על מנת לנסות להפחית את אחת מהארוחות נסי להציע לו רק לשתות - אם הוא אינו רעב הוא בהדרגה יפחית את ההתעוררות הזו.
    לא ציינת מתי בסדר היום שלו אתם יוצאים לטיול, אך אני מניחה שאת משלבת פעילות חוץ שהינה חשובה גם מבחינה חברתית, שפתית ומוטורית, אך גם תורמת מאוד לשינה בגלל חשיבות ספיגת אור השמש.
    (אני מקווה שעניתי במשהו על מה שהטריד אותך....את מוזמנת לפנות שוב אם החמצתי משהו...)
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

דנה
    23/03/2009

השאלות שלי הן אלה: 1. מדוע הוא מתעורר בשעות הקבועות 1 ו-4 (נדמה כאילו זה הרגל, כי אני מוודאת שהחיתול יבש, שהוא לא צמא והכל בסדר, ואני לא יודעת איך לגרום לו להפטר מההרגל הזה)? 2. האם עפ"י התיאור שלי הוא ככל הנראה חווה חרדת נטישה שבגללה לאחרונה הוא לא נרדם מיד אחרי שאני משכיבה אותו לישון? 3. האם לאור העובדה שהוא מתקשה להרדם כשאני משכיבה אותו בלילה כנראה שיטת החמש דקות אולי איננה מתאימה עכשיו ועליי לנקוט בשיטה אחרת שתבהיר לו שאינני נעלמת? (עובדה היא שבכל פעם שאני יוצאת מהחדר הבכי שלו מתגבר מהפעם הקודמת שבה יצאתי מהחדר...) 4. אולי בכלל הוא עובר הרבה שינויים (הפסקת ההנקה, שיניים שיוצאות, עצירות וכד') שבגללן לא כדאי שאמשיך בשיטת החמש דקות וכן אנקוט בנדנוד וכדומה כדי להרגיעו... בהמשך להתייחסותך אציין שכמובן שאנחנו יוצאים לטייל בחוץ כשיש יום יפה (בד"כ אחרי שאוכל פירות ב-10:00) ואם קר, אני נמצאת איתו במרפסת, לפעמים עושים משחקי מים וכד'. תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה,

מיכל דביר קורן
    23/03/2009

הרעיון המרכזי אשר עומד מאחורי שיטת ההרדמה המוכרת כ'שיטת 5 הדקות' הוא לאפשר לתינוק ללמוד להירדם לבדו במטרה שירכוש את היכולת הזו וישתמש בה גם במהלך הלילה. כלומר, ברגע שניתן לו אמצעי נוסף להירדמות בראשית הלילה - נדנוד, אכילה ושתייה, נוכחות ההורה וכו' - הוא יזדקק לזה גם באמצע הלילה על מנת לשוב ולהירדם.
    אין לדעת מהו הגורם שמעיר את בנך בדיוק ב 01:00 או ב 04:00, אך הוא כנראה לא יודע לשוב ולהירדם בעצמו כפי שאינו יודע לעשות זאת גם בשעת ההשכבה הראשונית שלו, בערב. אם את מרגישה שתוכלי להיות עקבית ביישום השיטה בערב, סביר שיהיה זה הפרון גם כשמתעורר במהלך הלילה. לרוב נדרשים מספר לילות קשים, לעיתים מספר שבועות, אך במאמץ עקבי זה עובד אצל מרבית התינוקות. רצוי לגשת ולעשות זאת עם בן-הזוג במשותף כיוון שקשה מאוד לעמוד בבכי: כפי שאמרת - מדובר בצרחות הולכות ומתגברות..., וכמו כל דבר בהורות - בשניים זה יותר קל....
    כיוון שמדובר בתינוק שעדיין לא רכש הרגלי שינה קבועים, אני לא חושבת שנושא חרדת הנטישה רלוונטי כאן.
    אני מציעה לך להיעזר גם בפורום מקביל העוסק בבעיות שינה של תינוקות.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו