מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל שנתיים הנורא?ענבל22/03/2009
בתי בת שנה ושבע. מפותחת מאד, מדברת המון מילים, כולל משפטים.לאחרונה התנהגותה השתנתה. כל הזמן מתבכיינת, בעיקר אם לא נותנים לה משהו מהר. בעבר הייתי משכיבה אותה לישון בלי בעיות וכבר כמה לילות שהיא אומרת "לא רוצה" כאשר אני משכיבה אותה ומתחילה לבכות. אני ניגשת אליה שוב ושוב עומדת לידה, מלטפת וכאשר היא מתחילה להרדם , אני יוצאת, וחוזר חלילה עד שהיא נרדמת. בבוקר היא לא רוצה ללכת לגן ומחילה להתפתל בעגלה, אז בלית ברירה אני מושיבה אותה. האם אני פועלת נכון? יש לי רגשוןת אשמה שאולי אני קשוחה מדי? אתמול אכלה שקית במבה אחת, וכאשר היינו בסופר רצתה עוד אחת, התחילה לבכות ולצעוק, אבל לא נתתי לה והסברתי לה שכבר אכלה שקית אחת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרישה לעצמאות אצל פעוטות
מיכל דביר קורן22/03/2009שלום לענבל,
את מתארת מגוון של התרחשויות שכיחות ביותר המאפיינות את בני השנתיים (או ה 1:7 המפותחים...) ואת חוסר האונים הנלווה להתמודדות איתם. כפי שמקובל להגיד, הדבר הכי קבוע בתוקפת הגיל הזה, זה שהכל משתנה כל הזמן...דברים שהיו קלים מאוד (למשל השינה), הופכים לפתע קשים יותר, ולעומת זאת מוקדי קושי נוספים של עימות ומחלוקת רק צצים עוד ועוד. הסיבה לכל זה דווקא חיובית: הפעוטה שלך לומדת לתרגל את העצמאות שלה, מגלה שהיא ואימא לא חושבות את אותו הדבר, ומנסה לגבש את הזהות העצמית שלה, הכוללת דעות, עמדות, כוונות ותוכניות השונות מאלו שלך. והיא גם מגלה שזה מאוד כיף...אז לצד ההנאה שגגלומה בהתפעלות ממנה, מהשפה המתפתחת ומההשגים, ישנן הרבה מחלוקות בכל אותם רגעים בהם אתן לא חושבות את אותו הדבר ובוודאי יש הרבה כאלה....
הכלי המרכזי המלווה את התקופה הזו הוא יצירה משא ומתן: אין הכוונה להתפלמס איתה על כל עיניין - כי חשוב לזכור שאת המחליטה האחרונה, אך כן לתת מקום לרצונות שלה במידת האפשר כדי שהדעה שלה תקבל מקום והכרה. כדאי להחליט מראש על מה לא מתפשרים (למשל, שעת השינה או אכילת ממתקים וכו'), ובדברים בהם אפשר להתגמש לנסות לעשות את זה כדי לא לייצור תחושה בה רבים ומתווכחים על הכל, אחרת החוויה כולה הופכת למאבק אחד גדול ומתיש.
בוודאי יהיו ימים בהם תרגישי קשוחה מידיי, לע7מת ימים בהם תרגישי שהיא מטפסת עלייך כהוגן....נסי להישאר עקבית ותקיפה בהחלטותייך, זה יעזור לה להתארגן וגם לווסת את המאבקים מולך. וגם: אם יש לכן דיי זמן איכות של הנאה ומשחק משותפים בהם אתן מבלות יחדיו, את קשובה ופנוייה אליה (בלי עבודות בית, טלפונים וכו'), הרי שתרגישי פחות אשמה על הרגעים בהן את ממשמעת אותה או 'מחליטה עלייה'.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)