מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה לבת שנה וחודשיים_לדפנה תיירענת22/03/2009
מפנה את השאלות שלי לדפנה תייר- כי ראיתי את האתר שלך ואני מזדהה עם החשיבה שלך. אני פועלת לפי שיטת הלוחשת לתינוקות תוך התאמתה לדעות שלי, של גמילה מחיתולים בגיל מוקדם מהנורמה הקיימת כיום. מאז ומתמיד אני מתארת לביתי שעשתה פיפי/קקי בחיתול: "עשית פיפי/ קקי, בואי נחליף לך לחיתול יבש ונקי", וכשאני בעצמי צריכה להתפנות אני אומרת לה- "אמא הולכת לשירותים, לעשות פיפי/קקי". כדי שתדע מה זה ותכיר את המושגים הללו. התחלתי בגמילה כי אני מאמינה בשיטת הלוחשת לתינוקות- ברובה, ואני זוכרת שכבר כשביתי היתה תינוקת היא היתה מודיעה לי לפני שעושה פיפי או קקי. כך שאני יודעת שאין דבר כזה חוסר מודעות של התינוק לעשיית צרכים. בנוסף שמתי לב שיש לה זמנים קבועים לקקי, ומתעוררת אחרי שנת לילה עם חיתול לא ספוג מדי-זה נתן לי את הסימן שאפשר להתחיל בגמילה. חודש לפני התחלת הגמילה- עשיתי לה היכרות עם הישבנון- שיהיה כחפץ מוכר ולא זר- שמנו אותו עם שאר הצעצועים. עכשיו הישבנון (זה סוג של שלוש באחד- מתחיל כסיר על רצפה ובהמשך הגמילה אפשר לשלב מדרגה וישבנון לשירותים) בחדר שלה, ליד שידת ההחתלה. אני לוקחת אותה לשם לעשות פיפי בבוקר, אחרי האוכל, ולפני אמבטיה. הולך מצוין והיא משתפת פעולה ועושה פיפי. קקי היא עושה בזמנים קבועים במהלך היום אז גם אפשר לקחת אותה לעשות קקי בסיר בלי בעיה. השאלות שלי: 1. כל כמה זמן לקחת אותה לעשות פיפי? כל חצי שעה? כל שעה? זה ישגע אותה ואותי. כרגע אני לוקחת אותה אחרי ארוחות למשל כי אני יודעת שהיא שתתה מים וצפויה לרצות לעשות פיפי. ועדיין יש זמנים במהלך היום שעושה פיפי בחיתול- איך אני פותרת את זה? 2. איך ללמד אותה להגיד לי שעושה פיפי? או שזה יבוא עם הגיל? האם למקם את הישבנון בסלון איפה שהיא משחקת, כדי שתוכל להגיע אל הישבנון ולאותת לי שרוצה פיפי? 3. מתי להוריד לה חיתולים לגמרי? אני מפחדת מפספוסים בבית...ומקבלת רגליים קרות מהמחשבה הזו שתסתובב בלי חיתולים בכלל. 5. האם מומלץ להחליף לה חיתול כל פעם שעושה בו פיפי, כדי שתתרגל לתחושה של חיתול יבש ותבין שעושים רק בסיר? או שאפשר לחכות עם זה לשלב מתקדם של הגמילה? 4. מה השלב הבא בגמילת יום ומתי לעבור לשלב הבא? מה עושים עכשיו? בלוחשת לתינוקות כתוב להמתין לכך שהיא תהיה יבשה שבוע שלם ביום ורק אז להוריד חיתולים ולעבור לתחתונים רגילים. אשמח לשמוע ממך ולקבל עוד קצת הכוונה. תודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גישה אחרת לתהליך הגמילה מהחיתולים
דפנה תייר22/03/2009אקדים ואודה ששאלתך גרמה לי נחת... מעודד לראות שיש מי שמוכנים לחשוב מחוץ למסגרת הנורמות הרווחות. עד עכשיו עשית עבודה מצויינת.
אתייחס לשאלותייך, לוא דווקא לפי הסדר:
אני מאמינה שתהליך הגמילה ייעשה ממשי ויתקדם כרצוי כאשר תפסיקי לחתל את ביתך (בשעות העירות) ותלבישי לה תחתונים רגילים. לטעמי, ההחתלה משדרת מסר מבלבל שכן הפעוט לא מבין שלמרות שיש לו חיתול הוא לא אמור להשתמש בו.
עלייך לנשום עמוק ולהתכונן לכמה ימים טובים של פספוסים. אין מה לעשות - זה חלק אינטגרלי מתהליך הלמידה. רק משהיא תתחיל לחוש ברטיבות שבמורד רגליה היא תעשה את ההקשר והלמידה. עלייך לארגן את הבית בהתאם (גילגול השטיחים, פרישת מגבות, סמרטוטים), לקרב את הסיר למקום בו היא נמצאת, ולהיות קשובה לסימנים ולאיתותים המקדימים את שיחרור הפיפי/קקי.
ההימנעות מן ההחתלה תאפשר גם לך ללמוד את לוח הזמנים שלה - כל כמה זמן בערך היא עושה פיפי - וכך תוכלי למנוע את הפיספוס הבא, עי"כ שתביאי אותה לסיר במעוד מועד.
יקח זמן מה עד שביתך תלמד לומר לך ולהתריע מראש שיש לה פיפי/קקי. לכן האחריות לעת עתה עלייך - להיות קשובה ולשים לב לאיתותים השונים שלה. עם הזמן היא יותר ויותר תיקח אחריות, תלמד להתאפק ואף תסמן/תאמר שברצונה להתרוקן.
התהליך לוקח מספר שבועות. תהליכים חינוכיים, ככלל, לוקחים זמן. יש בו נקודות הצלחה וסיפוק לצד העובדה שלעיתים הוא מייגע ומייאש, אך אני מקווה שתמשיכי בו עד לסיומו המוצלח, ואני יודעת שזה בר השגה.
ועיצה נוספת לסיום: הימנעי מלספר ולשתף אנשים רבים מדי בתהליך. מנסיוני, תמיד ישנן שם "נשמות טובות" שלא יאהבו את התעוזה שלך והחריגה שלך ממה שנהוג ומקובל, והם עלולים להעביר ביקורת, לרפות את ידייך וליספוק ידיים בהנאה אם וכאשר תתקשי.
האמיני בדרכך וזיכרי שאת נוהגת כהלכה לשם התפתחותה של ביתך.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך_גמילה
ענת24/03/2009הי דפנה תודה על התשובה:) נראה לי שאנצל את הימים עד לאפריל לשם המשך תרגול ישיבה בסיר- לא רק היא לומדת להגמל, אלא גם אני פה לומדת לגמול:) אנו בתהליך כבר שבוע והולך לנו יפה מאוד. אני חושבת להתחיל לנסות ללמד את ביתי לסמן מתי יש לה פיפי/קקי. התלבטתי הרבה איזה סימן לבחור במיוחד שהיא עוד לא מדברת. החלטתי שאם תצביע על המכנסיים או תמשוך במכנס/ בחיתול זה יהיה לי סימן ברור דיו. סימן קולי לא יהיה לי ברור ואני עשויה לפספס אותו. וכשיתחמם יותר, עוד שבועיים אולי- אקח נשימה עמוקה ואכין את הבית לגמילה- ואלביש אותה בתחתונים ומכנסיים:) אקנה מראש הרבה זוגות להחלפה:) אני לא עושה זאת כרגע גם כי קר וגם כי אני זקוקה לעוד קצת זמן להתכונן לזה נפשית:) ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשל מי המוכנות לגמילה מהחיתולים?
דפנה תייר25/03/2009מתקבל הרושם שהתהליך אכן מתקדם יפה. יפה בעיני גם שאת מבינה כי בעצם לא רק בנך עובר תהליך, אלא גם את עוברת תהליך שהוא ראשוני מבחינתך. את מודעת לכך שאת זקוקה לעיתוי הנכון מבחינתך (כי מבחינתו הוא נמצא כבר ב"חלון ההזדמנויות") ואת נוקטת בדרך הנכונה כשאת נותנת לעצמך את הזמן "לתביית" על התהליך ולהלחליט ללכת על זה עד-הסוף. כשתחושי שאת שלמה וסגורה עם החלטתך לגמול - יהיה זה המועד הנכון לעשות זאת (רק אל תדחי את זה עד אין קץ :).
בענין הסימן שאת מנסה ליצור:
נסי לזהות משהו שממילא ישנו כבר ולהשתמש בו. עלול להיות לך קשה ליצור את הסימן שתארת. אני חושבת שדווקא סימון קולי הוא הסימן שיותר נוח ללמד/ללמוד/לזהות. לידיעתך: באותן חברות מסורתיות, בהן גומלים תינוקות בני מספר חודשים, האם נוהגת לבחור צליל מסויים כגון "פססססס" (לפיפי) או "אה-אה" (לקקי) והיא חוזרת על זה בכל פעם שהיא רוצה שהתינוק יעשה את צרכיו ו/או בכל פעם שהוא עוטשה את צרכיו. תוך פםרק זמן לא גדול סימון קולי זה הופך להיות מוסכם ומובן גם לאם וגם לתינוק.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)