מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף תעזרו הסעיית יצרה מפלצתטניה25/03/2009
שלום רב, אני במצוקה תעזרו בבקשה עם עצה...בני בן שנתיים ושלושה חד' בגן מגיל שנה ושלושה חד'.היה בקבוצה בגילאים 1.6 עד 2+ עם סעיית שהיה קשור אליה.כאשר החלטנו להעביר אותו לקבוצה של שנתיים ושלוש עד גיל שלוש(הוא כבר מזמן מדבר, סופר,יודע צבעים, שר)הסעיית התנגדה ואפילו ניפגע מכך שאמרי שהוא צריך רמה יותר גבוהה ילדים שמדברים וכו'...היא ניפגע "אה תגידי שאת רוצה גננת!" הילד עבר והיה לו קשה כמו לכל ילד,אבל הסעיית כל הזמן הייתה באה "לבקר" ויום אחד כאשר התקשה(ביום השני והאחרון של שהותו בקבוצת הגדולים)היא לקחה אותו על דעת עצמה לקבוצה שלה בחזרה.ואמרה לי שהילד לא מוכן, הוא קשור אליה, קשה לו והוא כל היום בוכה.(מה שהתברר מאוחר יותר כלא נכון)פה זה לא נגמר, התחלתי לשים לב שהילד ניהיה בכיין,פוחד,לא אוכל טוב לא נירדם ומתעורר באמצע הלילה ובוכה.לפני כן היה נרדם עם סיפור בכר ב8,אכל מכפית לבד,ולא פחד ללכת וגן.עשכיו הוא פיתח חרדת נטישה.שלשום אחרי שהוא בכה(בקבוצה של הסעיית בבוקר)נישארתי בחוץ וחיכיתי שירגע...ואז שמעתי את הסעיית אומרת לו "אם לא תפסיק לבכות-תחזור לקבוצה של הגדולים!" הוא הפסיק לבכות,והחל לבכות בזמן שינת צהוריים עד כדי שהם קראו לי לגן.יום למחורת היא הרגיעה אותו בדרך דומה :צעקה עליו ואיימה עם עונש כשהוא פשוט תיפס על הדלת וצרח אפילו לא ניגשה אליו.כל הזמן הזה אני ניחנקת מדמעות מעבר לדלת.כל הזמן הסעיית אומרת לי שהילד לא מוכן לעזוב אותה כל הזמן בוכה. אני האמנתי לה אבל כששאלתי את שאר הצוות אמרו לי שלא כך הדבר,בכה רק בבוקר.היא הפחידה אותו עם "הקבוצה של סבטה"עד כדי שבכה כשראה אותה במסדרון!!!בכה כל בוקר בבית לפני הגן.עד שהתפרצתי עליה ואמרי לה הכל, איך היא מעזה לשחק ככה בנפש של ילד?הבנתי שהסעיית מגזימה בהערכה עצמית שלה וגורמת לילד שלי להיות תלותי ורגרסיבי.היום העברתי אותו לקבוצה של גדולים הוא בוכה קצת, משחק ועוד פעם בוכה...מה עושים? מה אומרים לילד שיעזור לו להיתגבר גם על הסעיית(שבכל זאת הייתה דומיננטית)וגם על התופעות שנוצרו בגללה.בבקשה תעזרו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טניה
אודט בוקאי25/03/2009התקשיתי מאוד לקרוא את דברייך על התנהגותה של הסייעת בגן של בנך, שזיהית נכון כהתנהגות לא נכונה, שמעלה תהיות על מקומה במקום חינוכי ועוד בגיל הרך. נשאלת השאלה, מי מקבל ההחלטות בגן, האם יש גננת או מנהלת אחראית?
בנך הגיב בתקופה זו למספר אירועים. האחד, התנהגות טבעית של התחלת הסתגלות לקבוצה חדשה, שכרוכה בקשיי פרידה לגיטימיים מהקבוצה הקודמת, לרבות אותה סייעת אליה היה קשור. עד כאן הכל טוב, הסתגלות כזו יכולה לארוך מספר ימים. ברגע שהועבר בנכם חזרה לקבוצת הצעירים (במהלך בוטה שבעיני מפר את זכויותיכם כהורים לקבל החלטות עבור ילדכם) התחיל בלבול (למי אני שייך?אני גדול או קטן? נכשלתי במשימה?)שייצר אצל בנכם חוויה קשה. מה שהוסיף לבלבול הוא התחושה שהוא עומד בתווך ביניכם לבין הסייעת, ואין יישות אחת אחראית שקובעת (מנהלת, גננת). בנכם מן הסתם חש את המתח, גם בעת המפגש שלכם עמה בגן וגם בהמשך הדיבורים שלכם בבית. לזאת נוספו האיומים הבוטים של הסייעת, שהוא יוחזר כעונש לכתת הבוגרים. לו הייתי בנכם, הייתי חשה במילכוד איום ונורא, שאין מקום בטוח בשבילי.
טוב עשיתם כשעמדתם על זכותכם המלאה לקבוע לאיזו קבוצה בנכם ישוייך. ללא ספק קשיי ההסתגלות הטבעיים לקבוצה החדשה יועצמו כעת עם כל מה שחווה בנכם, ויקח זמן עד שהוא יפנים את דמות הסייעת החדשה כמיטיבה עבורו, בניגוד להתנייה שניסתה הסייעת הקודמת לייצר.
המשיכו להאמין בבנכם כי הוא מסוגל לעשות את המעבר (וחבל שאין דמות מקצועית בגן שיכולה הייתה לתת את דעתה המקצועית על כך). חבבו עליו ככל שניתן את הצוות ואת המרחב החדש לרבות הצעצועים. ולגבי הסייעת הקודמת, למרות דעותיה וגישתה השגוייה, זיכרו שבנכם קשור אליה, וחשוב לא להפוך אותה עבורו ל"דמות הרעה"-אפשרו לו מדי פעם להגיע ולקבל ממנה חיבוק אם יגלה רצון לכך, תוך דגש שפעם הוא היה שייך לקבוצת הקטנים, וכעת הוא גדל ומקומו בקבוצת הגדולים, אך עדיין מותר לו להתגעגע.
בהצלחה,
אודט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה עניינית ומקצועית
טניה26/03/2009היום הוא כבר יום שני בקבוצה של גדולים וקצת קשה לו ולמרות זאת אתמול להפתעתינו הרבה הוא נרדם יפה מאוד בלילה ללא מלחמות כשהיה קודם כאשר היה בקבוצה של קטנים.קשה לו עדיין להיפרד ממני בבוקר וגם להירדם בצהוריים בגן.יש לו אופי של עקשן,אבל הוא יעבור את זה גם.תודה תמיד טוב לשמוע דעה של אדם אובייקטיבי ואת האמת שכימעט והפכתי את הסייעת לרעה בעיניו. עכשיו אחרי הערה שלך לא יעשה טעות זו.טניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)