אין שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין שינה
    אילנה
    28/03/2009

שלום!
    יש לי בן עוד מאת 8 חודשים ויש לנו בעיה עם שינה, הוא יושן איתי במיטה ומתאורר כל 30 דקות,כשהוא מתאורר אני מניקה אותו והוא נרדם, אחריי 30 דקות עוד פעם מתאורר ואני שוב מניקה אותו וככה כל הלילה. אני לא יודעת איך לשנות את זה, מה לעשות. אני נורא עייפה, תעזרו לי בבקשה
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אין שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה אצל תינוקות - II

מיכל דביר קורן
    29/03/2009

שלום לאילנה,
    ההודעה האחרונה בפורום שהתייחסה גם כן להרגלי שינה של תינוקות, עסקה בתינוקת בת 3 חודשים, גיל בו רבים מהתינוקות טרם רכשו הרגלי שינה ואכילה מסודרים. לא זה המצב כשמדובר בתינוק בן 8 חודשים!! האם הוא אכן מתעורר כל 30 דקות?! האם כבר שמונה חודשים את לא ישנה יותר מחצי שעה ברצף?? את בוודאי מותשת לחלוטין ואני מניחה שהעייפות הרבה גם גרמה לך לא לפנות לעזרה עד כה....
    האם בנך כבר נמצא במסגרת חוץ-ביתית כלשהיא (מעון/משפחתון) או עדיין מטופל בבית? איך הוא נרדם במשך היום? האם התחיל להתנסות במזון מוצק בנוסף להנקה? האם הוא כלל לא ישן במיטה שלו או שאת מחזירה אותו לשם מפעם לפעם? איך הוא נרדם בראשית הלילה? האם סדר-יומו קבוע?
    בגיל 8 חודשים למרבית התינוקות יש כבר סדר יום מובנה הכולל שתיים-שלוש שינות במהלך היום ושנת לילה ארוכה יותר, לרוב מבלי שהם מתעוררים לאכילה כלל. אבל לשם כך עלייך ליצור הרגלים של אכילה ושינה מסודרים, ובוודאי שעליו לישון במיטה נפרדת, שונה משלך. בגילו הוא זקוק למרחב בזמן השינה (כבר מתהפך ומסתובב במיטה, לא כן?) והשינה במיטת ההורים רק מפריעה לו לישון: הוא כנראה גם שומע את הרחשים והקולות שלכם, ההתהפכויות והתזוזות, ובגללן מתעורר.
    נראה שבנך בעצם לא למד להירדם בשום אמצעי אחר פרט להנקה, ועלייך לסייע לו ברכישת הרגלים אלה על ידי יצירת אווירת שינה לאחר טקס קצר והשארתו במיטתו עד להירדמות. נסי להפריד את האכילה/יניקה מהשינה במהלך היום וגם בלילה על ידי כך שאת מניקה דווקא עם ההתעוררות ולא לשם הירדמות. כדאי מאוד להיעזר בדמות נוספת שמטפלת בו: אבא, סבתא לשם השיוניים האלה - ירדימו אתו במיטתו ואף יאכילו בבקבוק חלב-אם שאוב (או בתמ"ל).
    אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו בנושא שינה של תינוקות, ומציעה לך לפנות לייעוץ מקצועי אם ההרגלים לא משתפרים.
    בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מיכל

אילנה
    31/03/2009

שלום מיכל!
    תודה רבה לך על התשובה מפורטת. את שואלת האם הילד שלי מתאורר כל 30 דקות, אכן הוא מתאורר כמו שעון מאורר כל 30-40 דקות ואני מניקה אותו במיטתי. בעניין סדר היום , אין לנו עדיין שום סדר היום ואני עשיתי טעות שלא הרגלתי אותו לסדר היום (זה ילד הראשון שלי ולא ידעתי איך לטפל בו נכון). בקשר לשינה במיטה שלו ניסיתי כמה פעמים להשכיב אותו במיטתו והוא בכה וצרח ואני ויתרתי לו, אוכל מוצק הוא התחיל לאכול לפני חודש ואוכל קצת אולי כמה כפיות (5-6 כפיות) של ירקות מבושלים ופירות, גם קצת דייסות.
    אני באמת מותשת לגמרי, אני שורדת רק בגלל שאמא שלי נמצאת כאן רוב הזמן ויוצאת איתו בצהריים לטייל ואז אני יושנת.
    אתמול אחריי שקראתי את הודעה שלך החלטתי לנסות לשנות את ההרגלים ואחריי מקלחת השכבתי אותו במיטתו. בהתחלה הוא שיחק קצת, אחריי בערך 5 דקות הוא התחיל לבכות ואני ליטפתי אותו , שרתי שירים והוא בכה ואני לקחתי אותו לידיים הוא נרגע קצת ואני החזרתי אותו למיטתו והוא התחיל לבכות שוב וככה נמשך מ20:30-2:30 בלילה עד שיצאתי עם ההגלה החוצה והוא נרדם והמשך הלילה היה רגיל אתי במיטה עם הנקה.

מה עליי לעשות נכון??
    אני מכירה שיטות של בכי 5-15 דקות, לי זה נורא מפריע וכואב. האם את יודעת איך אפשר לשנות את המצב שלנו בלי בכי?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אילנה

מיכל דביר קורן
    07/04/2009

ראשית תודה על התמונה היפה! וסליחה שהתשובה התעכבה, כנראה נשמטה בין רבות אחרות...
    אני מקווה שהלילות האחרונים היו מעט נסבלים יותר ושהצלחת לישון מעט יותר.
    את שואלת האם אפשר לשנות את הרגלי השינה בלי בכי...ובכן הבכי הוא התגובה של בנך לשינוי. מדובר בשינוי שאת רוצה בו (ובצדק!!), מבחינתו המצב יכול להישא כך, והוא מגיב כלפי החלטתך-זו בתסכול. אבל מדובר בתסכול הכרחי כי את יודעת מה נכון בשבילו, והרגלי השינה הקיימים היום אינם נכונים למרות שזה אולי לעיתים נעים. זה גורם לו לפתח תלות מוחלטת בך על מנת להשיג רגיעה ובמתכונת הזו לא יוכל לרכוש כל הרגלי של הרגעה עצמית - וזו יכולת חשובה ומרכזית של תינוק, של פעוט וגם של ילד או מבוגר. על כן, נראה שכדאי לעזור לו תהיי חייבת לתסכל אותו ולדעת לשאת את הבכי שלו לזמן מה. מדובר בתסכול שהינו הכרחי לגדילה. אבל שימי לב: זה לא יצליח אם לא תהיי עקבית ונחושה לעשות שינוי ועל כן כדאי להסתייע במבוגר נוסף שנמצא איתכם על מנת לעשות זאת יחד אתך.
    אני ממליצה לך להתייעץ בנוגע להרגלים שלו, אכילה ושינה, גם עם אחיות טיפת חלב, עם רופא הילדים או עם גורם מקצועי טיפולי אחר. אוכל להפנות אותך למקום מתאים באיזור מגורייך.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו