ילד של אבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד של אבא
    דנה
    02/04/2009

שני ילדים בבית-בן 3.5 ו 11 חודשים.היחסים עם שניהם מעולים,כשהאבא נמצא בסביבה הגדול רוצה רק את אביו,אבא ילביש אותי,אבא יצחצח לי שיניים,אבא יתן לי כוס מים...וכו' לפעמים יש להודות זה נוח לי וגם בעלי לא מתלונן.אך בבקרים שצריך להתארגן ואני רוצה להכינו לגן ואבא עסוק מתחילים הויכוחים...!יש לציין שאני נמצאת איתם עד שאבא מגיע מהעבודה(בסביבות 6 בערב)ועד אז היחסים ביננו מעולים.האם יש קשר לאח הקטן?(הנקתי אותו עד גיל 8 חודשים).אני מרגישה שאני נלחמת עליו כשאבא בסביבה.יש לציין שלילד כל הזמן נאמר שאני אוהבת אותו והוא מקבל המון תשומת לב...משתדלת ללכת איתו להצגות לבד,לשחק איתו לבד כשאפשר אך לא באופן קבוע.האם המצב נורמלי או שאני באמת צריכה "להלחם" עליו? תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד של אבא

הוספת תגובה

• שלום דנה,

דפנה תייר
    03/04/2009

ניתן להבין שהעדפתו של בנך את אביו על פנייך לעיתים מעט מטרידה אותך. נטייה זו של ילדים להעדיף את אחד מהוריהם (לא פעם זה הפוך: ההעדפה הקיצונית של האם מטרידה את האב) שכיחה מאוד. כשהעדפה זו מופיעה בהקשר כללי שאינו מעורר דאגה, כמו במקרה שלכם, אין סיבה לחוש מוטרדים. בסופו של דבר - לכל אחד מאיתנו יש תקופות שאנו מעדיפים אנשים מסויימים על פני אחרים. יותר מכך: גם להורים יש תקופות שהם עשויים לחוש שהם מעדיפים ילד אחד על פני אחיו. זה בסדר, זה טבעי ולא צריך להיבהל.
    לכן הגיוני וטבעי שגם ילד יחוש לפעמים העדפה של אחד מהוריו (בידקי הנחה זו על עצמך לגבי הורייך שלך...).
    הדגש הוא על הזמניות של ההעדפה. ההנחה היא שעם הזמן ההעדפות עוברות תמורות ושינויים. זה כן בעייתי אם ההעדפה היא קבועה, מתמשכת וקיצונית.
    במקרה כמו שלכם הייתי מציעה לך להרגע ולא "להילחם" בזה. עם זאת, ברמת העשייה חשוב שהילד יבין שלמרות העדפותיו, בסופו של דבר אתם ההורים הם אלו שמחליטים מי מטפל בו ומתי. אל תתנו יד לתופעה בה הוא מחליט ומשליט את רצונו עליכם. כמו כן תימכו זה בזו בפניו: למשל אם את מלבישה אותו והוא קורא לאביו, הסבירי לו בקצרה שאת מטפלת בו כעת ובעלך יכול לחזק את דברייך ולומר לו "עכשיו אמא מלבישה אותך!" .
    חג שמח,
    דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו