על רגשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על רגשות
    נועם
    06/04/2009

שלום
    יש לי אחיין בן שנתיים וחצי (מקסים כמו כל הילדים)
    הוא מתחיל לדבר קצת באיחור
    ויחד עם זאת לפני זמן מה באחד הימים שביליתי איתו
    עשיתי לו הצגה קטנה שמדגימה רגשות כמו כעס עצב שמחה
    והילד כנראה קלט את הענין
    ומאז הוא "מדווח" לנו כשיש מישהו בסביבתו
    שנראה לו כועס אז הוא אומר שהוא כועס.
    לפעמים הוא מזכיר לי שאני כועס מבלי שאני אשים לב
    שאני אכן קצת כועס.
    האם זה אופייני לילד בגיל כזה? האם זה מעיד על
    אינטליגנציה רגשית?

תודה וחג שמייח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על רגשות

הוספת תגובה

• המשגה של רגשות בגיל הרך

מיכל דביר קורן
    07/04/2009

שלום נועם,
    כמו בהרבה תחומים, לילדים יש יכולת להבחין בדברים ולהאיר מצבים שהמבוגרים, מתוך קהות רגשית, כבר שכחו....אתה אולי זוכר כמה מרגש היה לבלות איתו כשהוא רק התחיל ללכת ולהבחין פתאום בכל כך הרבה דברים מעניינים ומרגשים (פרחים בעציצים, כלבים בחצר, אופנועים ברחוב) שעד אותו רגע לא שמת לב שהם שם....
    וגם עם רגשות זה ככה. בגילו הוא כבר מכיר היטב את המצבים הרגשיים שתארת. ילדים יודעים לזהות אצל אחרים כעס, שמחה, עצב ופחד כבר מגיל צעיר ואתה תרמת לו רבות בכך שעזרת לו לשיים ולהמשיג את הרגשות האלה וכך לשתף אתכם בהבנה אותם. בהדרגה תתפתח ההבנה גם לרגשות מורכבים יותר כמו בושה או אשמה והתהליך יהיה דומה.
    שאלת על אינטליגנציה רגשית...ובכן, מדובר במושג מעט חמקמק, קצת 'ניו-אייג'י, פחות מקובל בהקשר של התפתחות רגשית כשמדובר בילדים. מקובל יותר לדבר על 'תקשורת רגשית' כלומר, היכולת לתאר מצבים רגשיים ולהשתמש בשפה על לשוחח עליהם או על מנת לעבד מצבים רגשיים כדי שיהיו 'נסבלים' יותר. כלומר, ילד שכבר רכש את היכולת לומר 'אני כועס' יוכל להשתמש במילים ולהסביר את עצמו במקום להתפרץ בהתקף זעם חסר שליטה ולהטיח את אגרופיו על הרצפה. זה יתרון גדול שתורם גם לוויסות הרגשי שלו - הרגשות יהיו יותר נסבלים וניתנים להכלה.
    אז למה בעצם אתה אומר שהוא "מקסים כמו כל הילדים"?...אולי הוא מקסים במיוחד??....
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל, תודה רבה !

נועם
    07/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו