התקפי זעם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם
    אמא לשניים
    07/04/2009

שלום
    בתי בת השנה ושלושה חודשים חווה התקפי זעם שמתבטאים בהשטחויות על הרצפה ובכי בכל פעם שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה (למשל אם לא הרמתי אותה מיד כשרצתה או אם לקחתי לה איזה צעצוע מהיד כי היה קטן ומסוכן או אם הרחקתי אותה ממקום מסוכן וכיו"ב). איך להגיב להתקפי זעם בגיל כה קטן? האם להתעלם?
    תודה מראש וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם בגיל שנה ושלושה

אודט בוקאי
    09/04/2009

שלום אמא לשניים

נשמע שבתך מקדימה את גילה בכל הנוגע להפגנת רצונותיה וכי היא מוחה בתוקף בכל פעם שהעולם סביבה אינו נוהג כפי שהיא מצפה. היא חווה תסכול רב הגורם לה להתקפי זעם. על מנת להבין את הסיבה לתסכול, חשוב לבדוק האם מדובר במזג שמאפיין אותה מאז הוולדה, האם היא מתקשה לשאת תסכול במיוחד בתקופה האחרונה בשל שינויים בשגרת חייכם, או האם התסכול נובע מכך שהיא מתקשה ללמוד את תגובותיכם, מאחר והן משתנות (פעם כן נענים לבקשותיה ופעם לא)?

בכל מקרה, לשאלתך, לא הייתי מתעלמת ממנה-אף אחד לא רוצה שיתעלמו ממנו כשהוא כועס. הייתי מסבירה לה בקצרה מדוע נאלצת לסרב לרצונה "זה מסוכן ואני רוצה לשמור עלייך", משתתפת בצערה "אני יודעת שאת מאוד רוצה להחזיק את זה ביד אבל אי אפשר" מציעה לה תחליף במקום "את זה אני כן מרשה לך להחזיק כי זה לא מסוכן". בכל מקרה, לא הייתי משנה את עמדתי בעקבות ההתפרצות, התסכול הוא חלק מהלמידה של עקרון המציאות (מה מותר ומה אסור). אם היא משתטחת על הרצפה הייתי בודקת מה יעזור באותו רגע, לנסות להרגיע אותה על ידי מגע/קירבה/מילים מרגיעות, או דווקא להניח לה לנפשה (כל עוד היא לא פוגעת בעצמה) עד שתרגע, ולומר "אני רואה שאת כרגע מאוד כועסת, זה בסדר, אני כאן אם את צריכה אותי".

בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו