גמילה מחיתולים-בת 3 ו-3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים-בת 3 ו-3 חודשים
    אתי
    09/04/2009

שלום,
    ביתי הבכורה בת 3 ו-3 חודשים. התחלתי איתה גמילה מחיתולים לפני 3 ימים, לאחר שהכנתי אותה לכך שבפסח נוריד לה את החיתולים, והיא הסכימה לכך.אציין כי יש לה אחות בת 9 חודשים ולפעמים יש לגדולה נטייה להגיד שהיא תינוקת או שרוצה יחס של תינוקת.כמו כן, חיכיתי עד כה כי קיויתי שהיא תרצה בעצמה להיגמל אך כשראיתי שזה לא בא ממנה החלטתי (בעזרת עיצה מדפנה תייר) לשים לזה סוף בפסח.
    יש לי מספר שאלות:
    1.כרגע אני מורידה את הטיטול רק בבית ואם יוצאים מהבית אני שמה טיטול. יש לי תחושה שזה לא נכון, ואם מורידים אז מורידים לגמרי, למעט שינה כרגע. האם אני צודקת? ואם יש לנו נסיעה ארוכה גם לנסוע בלי טיטול? ברור לי שהטיטול הוא עניין של נוחיות לי.
    2.כשרוצה לעשות קקי מבקשת טיטול ואני מנסה להניא אותה מכך אך ללא הצלחה. מה לעשות?
    המטפלת של הבת הקטנה אמרה לה לפני יומיים, כשלא הייתי בבית, שהיא לא תשים לה חיתול ושתעשה בתחתונים והיא לא תחליף לה, ולכן כדאי לה לשבת בסיר. והיא אכן ישבה בסיר ועשתה קקי. האם לנהוג כמוה?
    3. לאחר ההתלהבות הראשונית מהתחתונים,כרגע היא פחות מתלהבת לשים אותם ומעדיפה טיטול, אך אנחנו כרגע מצליחם לשכנע אותה לשים תחתונים.מה לעשות אם היא תתנגד יותר בתוקף?
    4. האם לאחר שבוע של ON/OFF כזה, לשלוח אותה לגן ללא טיטול?
    5. אני מעדיפה שהיא תעשה את הצרכים בשירותים. ביומיים הראשונים בילתה זמן רב בשירותים כי כל הזמן הרגישה שיש לה פיפי וכשישבה לא היה לה. האם זה תהליך טבעי בגלל החשש לפספס?

תודה
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיים ופתרונם בגמילה מהחיתולים

דפנה תייר
    09/04/2009

בשעה טובה ומוצלחת!
    אני מקווה שקראת את המאמר שלי בנושא (המופיע פה באתר, ובהרחבה גם באתר שלי) ושאת משוכנעת לחלוטין שאת עושה את הדבר הנכון.
    אני - משוכנעת לחלוטין, כמובן, והקשיים שאת מתארת הם נורמליים וצפויים ואינם מעידים שבתך אינה "בשלה". ואנא אל תתני לאף אחד לתעתע בך ולטעון אחרת. לא רק שהיא "בשלה", לתפיסתי היא מן הסתם היתה כבר בשלה לפני כשנתיים - ולו היית גומלת אותה אז היית חוסכת אולי חלק מהקשיים. (ואת רצונה להתפנק ולהיות תינוקית - ספקי בתחומים אחרים בהם תרעיפי עליה תשומת לב).
    השאלה היחידה היא האם את בשלה להנהיג את התהליך הזה, על חלקיו הפחות קלים, עד סופו המוצלח? אני מקווה שכן.

לשאלותייך:
    1. את צודקת. הורדת טיטולים טוטאלית בשעות העירות הכרחית על מנת להעביר מסר עקבי וחד משמעי. נסי להימנע, עד כמה שאפשר, בתקופה הראשונית ממצבים היוצרים אי נוחות, כגון נסיעות ארוכות, אך נסי גם במצבים שכאלה לא לחתל. מצאי פתרונות יצירתיים.

2. עשי לעצמך ולביתך טובה והימנעי מהטעות האיומה של כל כך הרבה הורים - להתפתות ולחתל כשהילד צריך קקי. את עלולה למצוא את עצמך במצב הזה גם עוד שנתיים-שלוש (ויעידו על כך הורים רבים, הסובלים מהבעיה הזו, שאני פוגשת). אין חיתול יותר, וזהו. נקודה.
    איני אוהבת את נימת ותוכן האיום של המטפלת, גם אם כוונתה טובה. אימרי לביתך גם את שלא תשימי לה חיתול, ושגם קקי בתחתונים אינך מוכנה שהיא תעשה, כי עליה לעשות קקי בסיר. אפשרי לה את תחושת הבחירה על ידי שתאפשרי לה לבחור אך ורק בין שתי אפשרויות לגיטימיות: סיר או אסלה.
    זה עונה גם על שאלה מספר 5 שלך. וכן, זהו תהליך טבעי, משום שבשל היותה מחותלת עד היום, רק עתה היא לומדת להיות רגישה לאיתותי גופה.

3. בקצרה: אם היא "תתנגד יותר בתוקף" (זכותה להביע התנגדות) אתם תשכנעו ביתר תוקף... ובאומרי זאת כוונתי היא: אז מה אם היא תתנגד? האם זה אומר שאתם תוותרו? לא ולא! אתם פשוט תבהירו לה עד כמה אתם נחושים, אם אפשר בדרכי נועם, ואם יש צורך - בתקיפות.

4. מה פירוש OFF? בתהליך הזה יש רק ON! בהחלט כן! כהורים אחראיים התחלתם תהליך ואתם משקיעים מאמץ בקידומו. אינכם מטילים את המשימה על הגן, אך אתם בהחלט מצפים, זכאים וזקוקים לכך שהגן ישתף פעולה ויתמוך בתהליך. גננת נבונה ואחראית תכיר בתפקידה זה.

לסיום, זיכרי להצטייד באורך רוח ולא לאבד את התמקדותך בהשגת מטרתך החינוכית. אני מאמינה שאנו, כהורים, חייבים זאת לילדינו.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה,

אתי
    10/04/2009

ומתי מתחילים גמילת לילה? ואיך עושים זאת?
    האם צריך לעשות לה הכנות ?

האם יש פטנט של כיסוי ששומר על הפוך משתן, כמו הניילון ששומר על המזרון?

אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחתולים בלילה,

דפנה תייר
    10/04/2009

אוהו... לאן את ממהרת? (:
    אני מציעה שקודם כל תסיימו בהצלחה את תהליך הגמילה בשעות העירות. אם יתמזל מזלך, ביתך תהיה מאלו שבאופן ספונטני תעביר את שלמדה גם לשעות השינה והיא תיגמל מעצמה. את תדעי זאת כשתשימי לב שהיא קמה עם חיתול יבש מהשינה.
    איני בטחה לגבי פטנט שמגן על הפוך (אם כי נדמה לי ששמעתי על משהו כזה), אך ממילא או-טו-טו הקיץ כאן והפוך חוזר לארון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו