שאלה נוספת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה נוספת
    עידן
    12/04/2009

האם את ממליצה שלא לתת לתינוק מוצץ? בסך הכל זה כלי הרגעה נהדר, וגם אולי עוזר בנושא המוות בעריסה.
    במקום להרדם על הציצי אני מאפשרת לו לקחת מוצץ.
    מה דעתך? אני יוצרת הרגל לקוי חדש? לא הייתי רוצה לוותר על המוצץ. הרי הוא טוב לדברים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• שימוש במוצץ כאמצעי הרגעה

מיכל דביר קורן
    14/04/2009

שלום לעידן,
    לא ציינת את גילו של בנך, אך בגלל האיזכור של סכנת מוות בעריסה ושל ההנקה, אני מסיקה שמדובר בתינוק צעיר. חשוב לומר שזה לא מונע מוות בעריסה, אך נמצאו פחות מקרים בקרב תינוקות שמצצו מוצץ בשנתם (כנראה בגלל שבעת המצוקה הנשימתית תנועת המציצה השיבה את זרימת החמצן).
    מבחינת העידוד לשימוש במוצץ קיימים הבדלים גם בין תרבויות שונות ואנשי מקצוע חלוקים בדעתם בעיניין השימוש במוצץ. אורטודנטים ורופאי שיניים למשל ממליצים להגביל את השימוש בו בגלל שלעיתים שימוש מוגבר יוצר עיוות בצמיחת השיניים והחניכיים. קלינאיות תקשורת טוענות כי בקרב ילדים שמתמשים במוצץ לאורך שנים קיימים לעיתים גם קשיים פונולוגיים (שיבושי היגוי) ואף עיכוב בהתפתחות השפה המופקת.
    וישנם פסיכולוגים, ואני ביניהם, שנוטים דווקא לתמוך בשימוש במוצץ כשמדובר בתינוקות צעירים. כפי שציינת, המוצץ מאפשר כלי הרגעה תוך שימוש ברפלקס המציצה הטבעי של התינוק. זה מאפשר הפרדה בין אוכל (יניקה) לצורכי הזנה לבין הרגעה, ומבטיח שהשד (או הבקבוק) לא יהפכו ל'אביזר' מרגיע. יחד עם זאת, חשוב לנסות להפחית בהדרגה את השימוש במוצץ על מנת להרחיב את רפרטואר ההתרגעות גם באמצעים נוספים כמו חפצי מעבר שהילד בוחר (שמיכה רכה, דובון) ובעיקר, דרך מילים. אנו פוגשים לעיתים ילדים מפותחים ומילוליים מאוד שגם בגיל 4 ואף יותר עדיין נעזרים במוצץ לשם התרגעות וזה חבל כי כך מוגבלת מידת יכולתם לתקשר את הרגשות שלהם ולהרחיב את הדרכים בהם יכולים להיעזר בסביבה ולעזור לעצמם.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו