מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות אכילה, בעיות שינה ומה לא....צביה13/04/2009
שלום רב, מצטערת מראש כניראה יהיה ארוך.
הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים. אנחנו נימצאים כרגע בשלב של המון שינויים, אני ואבא שלו פרודים מזה כחודשיים, כל פעם שאביו מגיע לבקר זה תמיד עם צעקות וריבים זאת בעצם סיבת הפרידה הוא פשוט לא יודע לשלוט בעצבים שלו והילד שומע ורואה הכל ואני רואה שזה משפיע עליו ואני מנסה להימנע ככל האפשר. עקב כך בשבוע הקרוב אני מפנה את הדירה השכורה שבה אנחנו חיים ועוברת לבית אימי שבעצם שם הילד ישן איתי באותו חדר, שבוע לאחר המעבר הוא מתחיל מעון (פעם שנייה כיוון שבפעם הראשונה הוא חלה ברצף ב 4 מחלות אישפוז בית חולים ודחינו לחודשיים את הגן)
איך אני יכולה לעזור לילד להיתמודד בצורה הטובה ביותר עם כל השינויים? היתה לו רגרסיה בכל התחומים לאחר כניסתו הראשונה למעון, הוא הפך להיות מאוד תלותי ובכה עם רק הייתי נעלמת לשניה ועכשיו לאחר שהחזרתי פחות או יותר את הגלגל אחורה מתחילים שוב שינויים ואני חוששת.
בעיית האכילה שלנו נמשכת מאז הלידה, אף פעם לא אהב לאכול ואף פעם ל ביקש, נישללה כל בעיה רפואית ואנחנו במעקב רפואי ודיאטנית בגלל משקל נמוך. אבל הבעיה שאני רואה כרגע זו לפי דעתי בעיית התנהגות, יש לציין שאני משתדלת תמיד לא להכריח אותו לאכול ותמיד לעשות זאת באווירה נעימה אבל ברגע שהאני מושיבה אותו בכיסא מתחילה החגיגה, זריקת אוכל על הריצפה, היתנגדות ודחיפת הכפית, אני נותנת לו להחזיק ביד והאוכל תמיד מגיע לרצפה כי הוא פשוט זורק אותו בכעס, ניסיתי להוציא אותו מהכיסא ולומר לו שאם תרצה לאכול אתה תמיד מוזמן לחזור למטבח ולבקש... כמובן שזה לא קרה הוא פשוט לא אוכל ולא מבקש, ניסיתי להעניש להוציא מהכיסא להגיד לו נו נו נו ולהוציא אותו מהמיטבח ואז הוא מתחיל לבכות ולהישתטח על הריצפה. מה עושים? הדרך היחידה שבה הוא אוכל זה על השטיח בסלון תוך כדי משחק ואני לא רוצה שזה יהפוך להרגל.
בעיות השינה שלנו זהו גם תהליך ארוך, הוא יישן מאז שנולד איתי באותו חדר במיטה משלו צמוד אליי, עד גיל 9 חודשים הייה נירדם לבד ואז התחיל להירדם על הידיים, כרגע הוא נירדם במיטה שלו אבל רק עם זאת שאני יושבת על ידו ומלטפת אותו, זה תהליך שלוקח כ 20 דקות ולפעמים אפילו יותר כאשר מתנגד מתחיל לעמוד, ליזרוק את המוצץ על הריצפה ופשוט מחכה לתגובה שלי, אז אני יוצאת מהחדר והוא מתחיל לבכות, אני נותנת לו לבכות כ 3 דקות ואז חוזרת אליו מנשקת מלטפת ואומרת לילה טוב ויושבת על ידו וכך זה חוזר חלילה עד שנירדם, בלילה לא מתעורר כמעט לפעמים פעפ עד פעמיים אך נירדם מייד ברגע שאני מלטפת אותו והוא יודע שאני שם. כיוון שאצל אימי נישן באותו חדר כי פשוט אין חדר ניפרד אז אני לא מיתעקשת על זה שיהייה בלילה לבד אבל איך מרגילים להירדם בלעדי? שיטת ה5 דקות לא עבדה אצלי זה רק החמיר והוא התחיל להיתעורר בלילות והחלטתי להפסיק כי זה תהליך שערך שבוע וחצי ולא היו שינויים.
מה עושים? אני תשושה וגם שבורה נפשיתוהפרידה מבעלי לא תורמת לעניין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי עוד לציין
צביה13/04/2009שמעבר לכל הבעיות הללו הוא ילד מקסים,בריא, שצוחק הרבה, משחק מאוד יפה ומיתפתח לגילו בצורה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהח מ ו ד ! ! !
רעות17/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים בתקופה של שינויים
מיכל דביר קורן14/04/2009שלום צביה,
אני קוראת את הודעתך ושומעת את החשש, התסכול ואת חוסר האונים המאפיין את התקופה הזו, תקופה בה לצד הצורך להסתגל בעצמך לחיים החדשים ולעבד את הפרידה מבן-זוגך, עלייך לתמוך בפעוט שרק עכשיו רוכש הרגלים, מתמודד בעצמו עם בלבול ושינויים ומגיב בכעס לכל זה גם בגלל שמנסה לגבש עצמאות ונפרדות מולך. וזה קשה מאוד לעשות את הכל יחד...הרגשתי שלאחר שכתבת את ההודעה הארוכה ובה כל הרגשות המורכבים האלה, קצת נבהלת ואולי חשת צורך לומר עליו גם דברים טובים ולשתף אותנו בתמונה היפה שלו....(והוא באמת מתוק מאוד!)
בהתחשב במגבלות הפורום וקוצר היריעה אנסה לסייע לך לעשות מאוד סדר במחשבות...
ראשית אומר שהמודעות והפתיחות שלך להבין את הרגשות של בנךולראות שהתנהגותו הינה תגובתית למצב הינם עמדה נכונה שלך מתוך אמפתיה לראות את הצרכים שלו ולהצליח לסייע לו עם פחות כעס ועם יותר הבנה. זוהי כבר עמדה התחלתית שתעזור לכם מאוד.
את מתארת מספר חזיתות בהן עליך להיאבק כעת: הפרידה ומעבר הדירה, הכניסה לגן, הרגלי האכילה והרגלי השינה. זה המון דברים בבת אחת וכל אחד מהם הינו נושא להתייעצות ולטיפול נפרד. אני מציעה לפני הכל לעשות סדר עדיפויות ולנסות להתמודד עם הדברים בהדרגה כי לא תוכלי בתקופה זו לצלוח את כולם. מכיון שהפרידה כבר נעשתה ומעבר הדירה עומד להתרחש בימים אלה, הרי שזה הדבר הראשון עימו תאלצי הלתמודד. נסי להכין את בנך ככול הניתן למעבר. קחי אותו לדירת אמך המיועדת, הראי לו את החדר בו תתגוררו ונסי לסדר אותו באופן דומה ככול הניתן לחדרו הקודם, עם פינות הצעצועים והחפצים האהובים עליו. נסי לשתף אותו באריזה של החפצים שלכם ובהובלתם אל בית אמך ובמידת האפשר הכיני עבורו פינות משחק מוכרות נוספות ברחבי הבית. חשוב מאוד ללוות את התהליך במילים אותן אומנם לא יבין במלואן, אך יוכל לחוש את תחושת הסדר שאת מקנה לו בהסבר ולחוות מעט יותר שליטה בשינוי.
לגבי הכניסה לגן (האם יש באפשרותך לדחות זאת בשבועיים-שלושה לאחר שמעט יתרגל לביתכם החדש?), חשוב לוודא שתהיה מטפלת/סייעת שתלווה את הקליטה של בנך במעון ותהיה צמודה אליו במידת האפשר בימיו הראשונים. היא תעזור לפרידה ממך ותהיה עימו במשך היום. כדאי לתכנן תהליך כניסה הדרגתי בו ישהה בהתחלה ימים קצרים, ללא אכילה ושינה שהינם נושאים קונפליקטואלים ומורכבים עבורו ממילא. ההתמודדות עם עצם הפרידה ממך ועם הכניסה לגן בו עוד ילדים ומבגרים זרים הינה קשה לכשעצמה.
ולגבי הרגלי האכילה והשינה: את צודקת בדברייך שההרגלים הקיימים כיום מחייבים שינוי, אך מדובר בשינוי שידרוש מאמץ עקבי ועיקש שלך, תוך יכולת לעמוד מול בנך ולשאת את התסכול שלו. אני לא בטוחה שיש לך את הכוחות לעשות זאת כעת. נסי לדחות מעט את ההתמודדות הזאת עד שהחיים החדשים שלכם יכנסו מעט לשגרה יציבה יותר ואז תוכלי להתפנות גם ל'חזיתות' האלה. אולי תוכלי להיעזר לשם כך גם באמך או בצוות הגן.
אני מקווה שהדברים ילכו ויתבהרו עבורכם,
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ושאלה נוספת...
צביה21/04/2009שלום מיכל,
רציתי לספר כי עשינו את מעבר הדירה לבית אמי ובינתיים הכל עובר חלק,אפילו נושא השינה השתפר ולהפתעתי נירדם במיטתו תוך 5 דקות.... עוד שבוע וחצי כניסה לגן אני מאוד מקווה שיהיה חלק כמו המעבר לבית חדש...
שאלתי הנוספת היא לגבי אכילת הבקבקוק. הוא הולך לישון בשעה קבועה ב 20.00 בטקס קבוע של אמבטיה, בקבוק סימילאק בישיבה על המיטה שלי עם אור בחדר, לאחר מכן אני שמה אור קטן משכיבה במיטה אומרת לילה טוב והוא נירדם לאחר כ 5 דקות. אבל הוא מתעורר ב סביבות ה 5 בבוקר ודורש בקבוק, אני נותנת לו למיטתו ולאחר מכן נירדם עד 7-8 בבוקר.
השאלה בעצם האם זה בסדר ההתעוררות ב 5 בבוקר או שיש צורך לגמול? ניסיתי לתת לו מים במקום אז הוא פשוט שתה 180 מ"ל מים וזה לא שינה כלום... ואם לגמול אז איך עושים זאת?
מזכירה כי הוא בן שנה ו ארבעה חודשים
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה מאוד לתשובתכן...המון תודה
צביה24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצביה,
מיכל דביר קורן26/04/2009ראשית מתנצלת מראש על העיכוב בתשובות...העומס אינו מאפשר התייחסות מיידית, ובכל זאת מנסות לעזור...
אני שמחה לשמוע על המעבר שעבר יחסית בקלות ועל ההרגלים החדשים שאת מנסה לייצור.
את שואלת לגבי האכילה ב 05:00, ובכן, לדעתי זה תלוי במידה בה זה מפריע לך...כמובן שהיינו רוצים שפעוטות יתאימו את עצמם בדיוק לשעות בהן נוח לנו לטפל בהם, ואולי יתעורר בדיוק כשאת סיימת להתארגן בבוקר, אבל כנראה שיש לו שעות משלו...אני חושבת שבהינתן כל השינויים הרבים שאתם עוברים, ומכיון שהוא מצליח לחזור לישון, הניחי לו לשתות בבוקר ווותרי על המאמץ על האנרגיה הנדרשת לשם הפסקת ההרגל הזה. יש לפניכם שינויים רבים, הקליטה בגן עוד לפנייך, ולא נורא שהוא מתעורר מוקדם. לדעתי חבל להתאמץ על משהו שלא כל כך מפריע לשגרה שלך ושלו. לגבי השאלה האם לתת תמ"ל או מים, זה תלוי בהרגלי האכילה שלו: אם הוא אוכל היטב במהלך היום, ניסזון ממספיק קלוריות, הרי שאין צורך בעוד בקבוק, ומים מספקים.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות מוגזמת
יםמיו26/04/2009שלום רב הבת שלי בת שנה וחמש חודשים יש לה התנהגות מוגזמת מרביצה לכולם קטנים וגדולים נושכת זורקת עליהם דברים ודוחפת אותם גם אני ואבא שלה ,היא יונקת ואוכלת קצת התפתחות שלה בסדר גמור אני רוצה לעשות לה גמילה מהנקה ולא יודעת זה בגלל שהיא לא אוכלת טוב מה לעשות ותודה מראש ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)