מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מטיטוליםסיגל13/04/2009
שלום
יש לי ילדה בת שנתיים ו-7 חודשים מאוד בוגרת ומבינה עניין.
ביום שישי האחרון 10.4 התחלנו בגמילה מטיטולים, כל הזמן אני שואלת אותה אם צריכה לפיפי,
יושבת ועושה בסיר לפעמים גם מודיעה לפני ומושיבים בסיר ועושה פיפי.
עד היום אולי פיספה 4 פעמים בהתחלה קצת בכתה, אבל הסברתי לה שזה לא נורא, פעם הבא ננסה שוב ונצליח...
קקי קשה לה לעשות בסיר, ושאני קולטת שהיא בתנוחת כריעה לעשות קקי, שואלת אותה אם היא רוצה לעשות בסיר, אני מושיבה אותה אבל אני רואה שקשה לה. אז אני שמה לה טיטול ומסבירה לה שבנתיים נעשה קקי בטיטול ,עד שתלמד לעשות בסיר...
בסך הכל מאוד מתלהבת ומשתפת פעולה, כל הזמן אני נותנת לה חיזוקים שהיא כבר גדולה, ומקבלת ממני הפתעות קטנות לעידוד....
דרך אגב בלילה היא בלי טיטול וקמה יבשה (גם עם טיטול היתה קמה יבשה, כי לא שותה הרבה לפני השינה או במהלכה)
השאלה
האם התהליך שהתחלתי בסדר אנחנו בדרך הנכונה?
איך מלמדים אותה לעשות קקי בסיר? (כי הבנתי שזה האתגר...) כי שהיא עם טיטול היא אוהבת לעשות קקי בכריעה ובסיר לא כ"כ נוח לה... (יש גם ישבנון אבל עליו לשבת היא קצת מפחדת...)
יש לציין שאני צריכה ללדת באוגוסט ואני רוצה שעד אז תהיה גמולה לחלוטין...
מצטערת על האורך....
מחכה לתשובתכם המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך החינוך לניקיון
מיכל דביר קורן14/04/2009שלום אורית,
4 פיספוסים בארבעה ימים נשמע לי כהישג יפה מאוד וכנראה שבתך אכן מוכנה לשתף פעולה בעיניין ושאתן בתחילתה של דרך חדשה ומוצלחת.
ועדיין כמה הערות והארות:
חיזוקים ופרסים אכן עובדים - לא בתור מקור למוטיבציה ("אם תעשי בסיר תקבלי פרס") אלא בתור שבח ("אימא רוצה לתת לך מתנה כי את מצליחה כל כך יפה ואני גאה בך")
לגבי הטיטול בלילה: האם קודם הורדתם את הטיטול בלילה ורק עכשיו ביום?? ישנה הפרדה בין היכולת לשליטה ביום לבין השליטה בלילה, לעיתים חולפים חודשים ארוכים עד שמושגת שליטה גם בלילה ולזמן שינה (גם בצהרים) עדיין משתמשים בטיטול - זה פחות מלחיץ.
זה נכון שלחלק מהילדים קשה יותר לעשות קקי בסיר או בישבנון, אבל ההרגל לשים טיטול לצורך זה הוא לא יעיל ונוטה להתקבע ולהסתבך. זה פתרון "יצירתי" שפיתחו הורים וילדים "מנצלים" הייטב אך הוא לא לטובתם. אם התהליך הולך יפה כדאי לחבר את ני המצבים ולעודד אותה להשתמש בסיר ובישבנון גם לקקי.
כדאי אומנם לשאול אותה מפעם לפעם האם צריכה לעשות (לא כל הזמן - עכשיו היא מתלהבת אבל זה יימאס לה ולא תרצה להפסיק את עיסוקיה), לכן מוטב יותר להודיע לה שהולכים לעשות ולא להפוך את זה "לאפשרות".
מבחינת האביזרים והתפאורה: לגבי הדיון של סיר או ישבנון, זה עיניין של העדפה של כל ילד, חלקם מעדיפים מעיין פשוט משטח הקטנה לאסלה (מקטין את המושב ומקטין את הפתח). אפשר וכדאי להיעזר בתקופה זו גם בספרים וקלטות שעוסקים בנושא.
ומעל הכל: המוטיבציה שלך לגמול אותה לפני הלידה הצפויה ברורה לי, ואולי גם נכונה, אבל חשוב מאוד לא להלחיץ אותה בנושא ובוודאי לא לקשור בין הדברים. היא לא צריכה להיגמל כי עומד להיוולד לה אח (אחות?), אלא נגמלת כיון שהיא כבר בשלה לעשות זאת ואימא ואבא סומכים עליה שתצליח!
אני מזמינה אותך לקרוא גם דיונים קודמים בפורום שלנו שעוסקים בנושא זה וכן לדווח על ההתקדמות....
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
