כניסה לגן- משבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן- משבר
    מיטל
    19/04/2009

שלום, בני בן שנה ו- 7 חודשים. שהה במחיצת סבתא ובמחיצתי עד לפניי מס' ימים אז נכנס לגן.
    חודש לפניי בילינו איתו בגן פעמיים בשבוע למשך שעה-שעתיים והשבוע הוא נשאר בלעדינו. הוא מקבל זאת מאד קשה, בוכה הרבה, מעט נרגע (למשך זמן מאד קצר) ושוב חוזר לבכות. הפעם יצא בוכה כבר מהבית ואמר "ביי ביי גן" (בכוונה של לא רוצה גן). אנו מנסים לשדר חיוביות ואף הכנו ספר עם תמונות וסיפור שלו הולך לגן, אביו לוקח אותו באופן קבוע כי לי יותר קשה לעמוד בבכי הפרידה. ויש חפצי מעבר שמלויים אותו. עדיין מאד קשה לו והוא לא משחק בכלום (כאשר שהינו במחיצתו שם הוא שיחק). הדבר המטריד הוא נראה במשך היום לא שמח במיוחד, חרד, דואג, משלשל והחל לא לישון בלילה, מתעורר ומבקש את הסיפור של הגן שהכנו. נראה שמרגיע אותו הדיפדוף אך עם זאת מאד מעסיק אותו. האם נכון היה להכין כזה סיפור? מה עוד אפשר לעשות על מנת להקל עליו את המעבר? אני יודעת שהרגשות שלנו משפיעים וגם לנו קשה, אנו מנסים לא להראות לו , האם לשוחח איתו על הקושי שלו או להדגיש את הטוב וזהו?
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן- משבר

הוספת תגובה

• קושי בהסתגלות לגן

מיכל דביר קורן
    19/04/2009

שלום מיטל,
    ראשית הרשי לי להתפעל מהיצירתיות הרבה מהסיפור שהכנתם!!! זה נשמע לי רעיון נהדר, מתאים ויעיל, עונה בדיוק על הצורך של בנך, והנה לראייה: הוא מתעורר על מנת לבקש לקרוא בו....זה אמצעי מצויין כיון שגם עושה הכנה טובה, גם יוצר את החיבור בין הבית לגן וגם לוקח בחשבון את החוויה הרגשית המורכבת שבכניסה לגן. ואין מה לעשות: מדובר בחוויה רגשית מורכבת, גם עבורו, ולא פחות מזה - עבורכם ההורים.....היציאה מהבית אל מסגרת חינוכית הינה שלב התפתחותי משמעותי וחשוב, מהווה את האתגר הגדול ביותר שחוויתם עד כה וזה חלק מהעיניין. נדרשת כאן סבלנות רבה והבנה שמדובר בתהליך הסתגלות הדרגתי שעשוי לקחת זמן (בכמה ימי בכי מדובר בנתיים??הרי היום החל השבוע הרצוף הראשון...)
    את שואלת האם לשוחח על הקושי שלו או להדגיש את הטוב, ואני אומרת: גם וגם. על מנת שהוא ירגיש בטוח בגן, עליכם לסייע לו בהסתגלות, לדבר באופן חיובי על הצוות ועל הילדים, על פינות המשחק, על החוויות הנעימות שצפויות לו שם ועל כך שבחרתם עבורו את המקום הטוב ביותר. לצד זה, אפשר להגיד שזה בהתחלה קשה, שהוא בוודאי מתגעגע הבית, לאימא ולאבא ולצעצועים שלו ושזה לוקח זמן להתרגל (ומותר להגיד שגם אימא תתגעגע אליו...). צריך להתאים כמובן את הדברים לרמה השפתית שלו, אבל חשוב מאוד לדבר גם אם חושבים שהוא לא מבין הכל - הוא יתרגל ל'מוזיקה' המרגיעה שבקול שלכם, לטון בו נאמרים הדברים באופן קבוע וזה יעזור לו.
    אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו שעסקו בכניסה לגן חדש (יש הרבה!)
    בהצלחה רבה,
    (ואת מוזמנת גם לעדכן איך הולך....)
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו