מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן השנה וחציאמא מודאגת19/04/2009
אהלן!
אני מאוד מודאגת והייתי שמחה לקבל עצות דחופות בנושא...
חשוב לי לומר שבני ילד מאוד מאוד מאושר כל הזמן מחייך הוא ילד מאוד נוח אין אצלו בכי סתם של נודניקיות ,איך אומרים כולם "ילד מאושר בחלקו שתמיד צוחק" . בני בן השנה וחצי מרבה לשלוח ידיים לילדים בלי סיבה זה מתבטא גם בנשיכות לפעמים.אני מסבירה לו בצורה רגועה שאסור ואני לא מרשה הוא מתייחס לזה כמשחק אני אומרת לא והוא צוחק איתי במשחקיות אני תמיד בהיכון שלא יכה ילד וכשהוא עושה זאת אני אומרת "לא! תעשה טובה לילד" שנה הבאה הוא נכנס לגן ואני מפחדת שילדים לא ירצו להיות בסביבתו משום שהוא מכה ואני ממש לא רוצה שזה יקרה!!!
ברגע שהוא רואה ילדים רבים או מכים אחד את השני בקטע של צחוק הוא מאוד נלחץ ומפוחד והוא לפעמים מגיע לבכי (אני פשוט משתדלת לבקש מאותם אנשים לא לעשות זאת לידו מכיוון שהוא נלחץ).
הוא לפעמים גם מכה את עצמו סתם בלי סיבה, והיום היה לי הדבר הכי עזוי ומוזר הוא נשך אותי באצבע ואמרתי לו "אוי ואבוי אני לא מרשה" והוא אמר את שמו ולאחר מכן " איי איי" ונתן לעצמו מכה בלחי הייתי מזועזעת ואני לא יודעת מה לעשות?
הוא נמצא במסגרת אצל אימי עם הבן של אחי שהם באותם גילאים.
חשוב לי לציין שהוא בני בכורי יחידי ואנחנו הורים צעירים בני 30.
לא יודעת אם זה חשוב - הנקתי אותו עד גיל שנה וחודשים הוא ישן איתנו במיטה למרות שמיטתו אצלנו בחדר. מיום שנולד לא ישן טוב זה אומר עד היום הוא לא מגיע ליותר משלוש שעות ברציפות בלילה הוא קם המו.ן מלפני חודש התחלתי לשים אותו במיטתו עם בקבוק ותוכנית טלויזיה בהתחלה הלך קשה אחרכך יותר טוב ועכשיו עוד הפעם קשה. היום לדוגמא הוא משך 40 דקות בבכי כאשר מידי פעם נכנסתי לחדר לבסוף לא יכולתי לשמוע אותו בוכה ופשוט נכנסתי לחדר וליטפתי אותו בגב וכך הוא הרדם כשהוא מתעורר הוא צריך את עזרתי להירדם שוב הוא לא יודע להרדים את עצמו לבד!
עם בעיית השינה אני עוד יכולה להתמודד כי אני יודעת שאני החלשה והוא מנצל זאת אבל לגבי עניין המכות אני לא יודעת איך להתמודד אני חייבת עצות דחופות מה עושים לגבי העניין והאם באמת יש סיבה לדאגתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות אצל פעוטות
מיכל דביר קורן20/04/2009אפתח דווקא בעיניין הרגלי השינה: כפי שאת עצמך אמרת מדובר בעיניין של החלטה להתמודד עם התסכול שבשינוי. אם תחליטי לשנות את מתכונת ההשכבה שלו תוכלי ללמד אותו להירדם לבד וליצור שגרת שינה רצופה יותר. מאוד קשה להיות 'מאושר וצוחק' כשלא ישנים יותר משלוש שעות רצופות....תוכלי לקרוא דיונים קודמים שלנו בנושא טקס השכבה או שיטות להרדמה.
ועכשיו לעיניין המרכזי: ביטויי התוקפנות שאת מתארת, דחיפות ונשיכות, מאפיינות אינטראקציות של ילדים צעירים שרק לומדים כיצד להשתלב בעולם החברתי ומתקשים עדיין לשלוט בדחפים שלהם. על מנת להתמודד עם זה נדרשת גישה נחרצת וחד-משמעית, זהה בבית ובמסגרת החינוכית: עלייך להבהיר לו באופן ברור שאסור להכות או לנשוך ולהרחיקו בתקיפות מהילד שנשך או היכה. במקביל עלייך להבהיר לו את הסיטואציה הרגשית ולנסות לעודד אותו לבטא במילים את מה שקרה: "אתה כעסת עכשיו על יוסי", "רצית לקחת את הכדור של יוסי" וכן לעודד אותו לאינטראקציה נעימה ("אתה צריך לבקש", "בוא נבקש סליחה" וכדומה) . לא לגמריי הבנתי למה התכוונת כשתארת את תגובותו ל"מקרים בהם ילדים מכים אחד את השני בצחוק" - האם הוא חשוף לאלימות של אחרים?
העובדה שהוא עצמו מגיב בבכי כאשר רואה סיטואציה כזו משקפת את הפחד שלו ואת חוסר האונים שהוא חווה ברגעים האלה וצריך לעזור לו להבין את הסיטואציה.
יותר מדאיג עיניין ההכאה העצמית. גם כאן עלייך להבהיר בתקיפות שלא לעשות זאת ולעזור לו למצוא עיסוק אחר, יחד איתך. אבל מכיון שמדובר בדפוס שעשוי לבטא קשיים משמעותיים יותר, אם מדובר בהרגל שחוזר על עצמו עלייך לפנות לייעוץ מקצועי.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה והכאה
אמא מודאגת21/04/2009כתבת שקשה להיות מאושר כשלא ישנים אבל עם החוסר שינה שלו הוא עדין ילד מאוד מאושר וחייכן!!!!!!!! יש מקרים יוצאי דופן כנראה (ואני לא משוחדת).
הוא ממש לא חשוף לאלימות יוצאת דופן בני דודים שלו בגילאים 9 ו-11 שרבים או סתם ילדים בגינה שרבים הוא נלחץ.
איך מסבירים ליד בן שנה וחצי סיטואציה של ריב אמיתי או ריב בצחוק?
אחרי תקופה של כמה זמן או אחרי כמה פעמים שהוא מכה את עצמו אני צריכה להגיע לייעוץ כמה פעמים זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)