תוקפנות אצל ילדה בת שנתיים וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוקפנות אצל ילדה בת שנתיים וחודשיים
    אמא ל- 4
    19/04/2009

לאחרונה החלה בתי בהתנהגות תוקפנית: מושכת בשערות, צובטת ואף מנסה לנשוך - בעיקר את אחותה הגדולה (6.5 עם שיער ארוך...). התפתחותה תקינה (מדברת משפטים של 4-5 מלים) ולא קרה בחייה כל ארוע חיצוני המסביר שינוי זה. אולי השינוי היחיד שחל בחייה הוא קפיצה התפתחותית משמעותית בשפה... (דווקא אמור להוריד התוקפנות, לא?...)

בעבר (בסביבות גיל 8-10 חודשים), הופיעה תוקפנות דומה, אך הצלחנו למגר אותה באמצעות גישה תקיפה וטיים אאוט (שמתי אותה בלול בכל פעם שתקפה).

הפעם נראה שקשה מאד לחסל את התוקפנות. היא צוחקת לי בפנים ומנסה להמשיך ממש בכוח את התנהגותה התוקפנית כאשר אני גוערת בה, מחזיקה אותה ומרחיקה אותה. כאשר אני שמה אותה במיטתה (לכמה שניות בלבד, כאשר אני עומדת ליד המיטה) היא מאד בוכה ומפסיקה את ההתנהגות השלילית מיד לאחר שאני מוציאה אותה, אך חוזרת אליה לאחר מספר דקות. לא תמיד אני מצליחה לטפל בבעיה כהלכה, היות שיש לי גם תינוק בן 8 חודשים שגוזל ממני תשומת לב לא מעטה...

נראה גם שיש עניין גרייתי בכל הסיפור: שערה של אחותה וצעקותיה מלהיבות אותה מאד... אי לכך, ביקשתי מבתי הגדולה לאסוף את שערה באופן זמני בבית ולהשתדל לא לצעוק מאד כשאחותה פוגעת בה, תוך הבטחה שהעניינים בשליטה ואני מטפלת בבעיה שתחלוף במהרה. כמובן שהסברתי לה שזהו עניין התפתחותי שקורה אצל חלק מהפעוטות, ושהיא לא צריכה להפגע מאחותה שאוהבת אותה מאד ואינה מעוניינת לפגוע בה, אלא רק מרותקת מהשער ומהצעקות שלה, ושזהו ביטוי לרצון לתשומת לב ולמשחק.

מחר הילדה מתחילה ללכת לגן, ואני מאד חוששת שהבעיה ההתנהגותית תעיב על הסתגלותה לגן (למרות שאני בטוחה שהיא לא תהיה הילדה היחידה עם בעיה שכזו...).

כיצד מתמודדים בגיל זה? האם הגישה שלי מתאימה? תוך כמה זמן אמורה ההתנהגות הבעייתית לחלוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוקפנות אצל פעוטות II

מיכל דביר קורן
    21/04/2009

אני מסכימה מאוד עם מרבית האבחנות שלך: מדובר בעיניין התפתחותי הקשור ביצירת נפרדות ועצמאות, אלו ניסיונות להשגת תשומת לב ורצון למשחק עם אחותה וגם איתך, השיער 'המגרה' כנראה תורם לעיניין ואולי יותר מכל התינוק הצעיר - אולי אם היא תחזור על ההתנהגות שלה שוב ושוב אימא תהיה חייבת להתפנות גם אליה....
    בגדול אני חושבת שהגישה שלך נכונה, אולי הייתי מנסה להרחיקה לפסק-זמן בצורה משמעותית ועקבית יותר (את יכולה ליותר מכמה שניות בתנאי שאחרי דקה-שתיים את זו שחוזרת לפייס אותה ולא ממתינה עד שהיא תבוא בעצמה). אני לא חושבת שזה צפוי להעיב עליה בגן - הרי יהיה קשה מספיק גם בלי זה - אבל התקופה התוקפנית הזו אולי קשורה לחשש שלה מפני החוויה החדשה שבוודאי הכנתם אותה לקראתה (ואולי היא, בתת-מודע, חושבת משהו כמו - אם אהיה מאוד 'רעה' אולי אוכל להישאר עם אימא והתינוק בבית ??!...)
    ולסיכום, בתור אימא ל 4 את בוודאי יודעת שאחד הדברים הכי קשים לביצוע, אבל גם הכי עוזרים לילדים לצלוח תקופות כאלה, זה אם מצליחים להקדיש זמן נפרד לכל אחד מהם....ושווה לנסות לייצור זמנים כאלה כי בתוך כל הטירוף הזה, משחק רגוע עם אחד מהם הוא גם רגע התגמול בשבילך...
    בהצלחה
    (ואת מוזמנת להמשיך לעדכן איך היא משתלבת בגן!)
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות + עדכון...

אמא ל- 4
    21/04/2009

ביומיים האחרונים חל שיפור בהתנהגות הילדה, וביטויי התוקפנות ירדו.
    היום היא בילתה את יומה השני בגן יחד אתי, ונהנתה מאד. היא ממש להוטה ללכת לגן, ומספרת בבית על הגן בהתלהבות (היא עוד לא יודעת שהיא הולכת להשאר שם בלעדי...)

מחר יהיה רגע האמת, שכן בכוונתי להפרד ממנה לחצי שעה... רגע האמת הינו יותר שלי מאשר שלה, שכן לאור אכזבות עם ילדי הבוגרים בגנים בגילאים אלו, קשה לי קצת לתת אמון... לדעתי, יש בעיה מערכתית בכל הטיפול בעניין הפיקוח על הנעשה בגנים בגילאים אלה. גני הפעוטות מצריכים מעקב וביקורת הדוקים הרבה יותר מאשר גני העיריה, בעוד שבפועל אין שום פיקוח.

תודה על העזרה.
    אמשיך לעדכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו