מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי בהתנהגותיפעת21/04/2009
שלום, בני בן שלוש וחודש, לפני חודש נולד לו אח ומאז הוא השתנה מאוד בהתנהגות שלו.
את אחיו הוא מאוד אוהב וכל הזמן דואג לו ומחייך אליו ומספר עליו לכולם, אבל עדיין ההתנהגות שלו ממש נוראית, למשל הוא לא נח דקה כל הזמן משתולל, הורס דברים, שובר, זורק כל מה שיש לו ביד, לא מקשיב לי ולבעלי בכלל.
לפני הלידה הוא היה ילד מקסים ואהב שאנו מקריאים לו ספרים (לפחות 2-3 ביום), אהב לראות קלטות בטלוויזיה, אהב להרכיב פזלים, ועכשיו לא מעניין אותו שום דבר ממה שציינתי,הוא עסוק בלהרוס.
אני מבינה שכנראה הוא מתנהג כך למשוך את תשומת ליבנו אבל האבסורד הוא שהתינוק מקבל שליש מהיחס שהגדול מקבל, אנחנו ממש משתדלים להתייחס אליו וקונים לו מתנות ומשתפים אותו במקלחת לתינוק ובטיפול בו.
בנוסף לפני שבוע הוא החליט שהמוצץ זה לתינוקות וזרק אותו לפח, שמחנו מאוד מהמהלך אבל מאז הוא עוד יותר לא רגוע, הוא היה לוקח מוצץ בשנת צהריים ובלילה ולפעמים במהלך היום. הוא לא מבקש את המוצץ לכן אני לא רוצה להחזיר לו אותו אבל הוא לא יושב דקה וגם קשה לו להירדם בלילה.
מה דעתך על כל מה שרשמתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות בעקבות הולדת אח
אודט בוקאי24/04/2009שלום יפעת
ראשית-מזל טוב לרגל הולדת התינוק החדש!
שנית, את מוזמנת לקרוא דיונים רבים בנושא הולדת אח/ות.
נשמע אכן שבנך עובר תקופה לא קלה ומהפעולה של זריקת המוצץ, אפשר לנחש חלק מהקונפליקטים בהם הוא מצוי-מצד אחד, עם הולדת אחיו, הוא קודם לדרגת אח בכור ומבקש לציין את היותו גדול בשונה מאחיו התינוק, באקט סמלי של זריקת המוצץ, למרות שהוא עדיין זקוק לו ולפי דברייך היה תלוי בו מאוד בזמנים שונים במהלך היום. מצד שני, הוא הורס דברים ומציג התנהגות רגרסיבית, בניגוד להתנהגות שהציג לפני הולדת אחיו-הרכבת פאזלים, הקשבה לסיפורים וכו'..
חשוב מאוד להעביר לו את המסר, שלמרות שהוא הפך להיות אח גדול/בכור, אינכם מצפים ממנו שביום אחד ישנה את הרגליו ויהפוך מילד בן שלוש לבוגר בבת אחת. גם אם הוא זרק את המוצץ ואינו מבקש אותו, משום שמאוד חשוב לו להראות שהוא גדול ולשמח אתכם, חשוב שתאמרו לו שזה ודאי לא קל להיות בלי המוצץ ושאולי הוא מתגעגע, ותשאירו לו כאופציה לגיטימית את האפשרות לחזור למוצץ ולהגמל ממנו באופן הדרגתי, ושאתם מוכנים לעזור לו בכך מאחר שהוא מאוד רוצה.
לגבי תשומת הלב שאתם מקדישים לו-הרעיון של שיתופו בטיפול בתינוק הוא רעיון מצויין, כך הוא מרגיש חלק מהמשפחה ולא נדחק הצידה. הציעו לו לעזור ככל יכולתו ולפי רצונו בשאר תחומי הטיפול בתינוק ושבחו אותו על כך, אך אם הוא מסרב-קבלו זאת בהבנה ואפשרו לו דרך לסגת ממקום הגדול והעוזר, מעת לעת.
בנושא קניית המתנות אני אישית לא הייתי מעודדת זאת, מאחר שהוא לא מבקש דבר אלא את תשומת לבכם, קרבתכם, הבנתכם למצבו הרגיש תוך דיבור ושיחה על רגשותיו במצב החדש. קניית מתנות יכולה להתפרש על ידו כמסר שנעשה לו עוול וכעת הוא מקבל פיצוי בצורת מתנות.
אם מצבו ימשיך להיות רגרסיבי וההרסנות תמשך-רצוי לפנות לייעוץ מקצועי.
בהצלחה!
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שינוי בהתנהגות
יפעת25/04/2009תודה רבה על תשובתך,
אכן עשינו את מה שהצעת בקשר למוצץ, והוא ממש שמח שהצעתי לו לחזור למוצץ וישר אמר שהוא רוצה אותו, לכן החזרנו לו את המוצץ אבל רק לשינה.
עם זאת הוא לא מפסיק את ההתנהגות הקשה שלו ואנחנו ממש מיואשים כבר.
הוא כל היום דוחף, מרביץ, הורס, זורק דברים בבית ואפילו מהחלון.
אני מרגישה שהילד שלי נעלם ויש לי ילד היפראקטיבי וכאילו נכנס בו שד (סליחה על התאור אבל המצב ממש גרוע).
אני ובעלי כבר בלי כוחות , אני ממש נכנסת כבר לדיכאון מרוב שקשה לי לטפל גם בתינוק (כולל הנקה) וגם לרדוף אחרי בני שעסוק בלהרוס ולבלגן את כל מה שהוא רואה.
אפילו עם חברים הוא כבר לא מסתדר, הוא מכה ודוחף אותם על כל שטות קטנה.
איך אנחנו צריכים להתמודד עם האלימות ועם ההתנהגות הזו?
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יפעת
אודט בוקאי26/04/2009בגדול, אני ממליצה בחום ללכת לייעוץ מקצועי שילווה אתכם ויוריד מעט מהייאוש-בידיעה שיש כתובת זמינה לפנות אליה ולקבל מענה אישי ומעמיק.ככל שיכילו את הקושי והייאוש שלכם, כך תוכלו להכיל אתם את הקושי והתסכול של בנכם.
באופן שטחי, אוכל לומר רק שמול אלימות והתנהגות הרסנית, ולא משנה מה מקורה, אתם מחוייבים להגיב באופן ברור ותקיף ולעצור אותה. זאת במקביל לשיקוף הרגשות שאתם משערים שחווה באותו רגע-כעס, קנאה, חוסר אונים, בלבול וכו'...תנו מחשבה על כל מה שהשתנה בשגרת חיי בנכם בעקבות הולדת אחיו-הליכה לגינה, הקראת סיפור לפני השינה, ביקורים תכופים של אנשי משפחה וחברים בביתכם ועוד ועוד..( זאת כמובן חוץ מהדברים המהותיים הרגשיים שהשתנו-משהו חדש תופס את מקומו, את תשומת לבכם ולב שאר הסובבים וכו'...). נסו לשמר חלק מאורחות חייכם מלפני הלידה, הכניסו דמויות כגון סבא סבתא בייביסיטר שישמרו מעת לעת על התינוק על מנת שבנכם יזכה בבילוי אחד על אחד עמכם. ושאלה אחרונה-האם חלק מההתנהגות ההרסנית נובעת מקושי לדבר על רגשות, לבטא צרכים באופן מילוי- האם בנכם מפותח שפתית בהתאם לגילו?
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)