גמילה מחיתולים גם בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים גם בגן
    ענת
    24/04/2009

הי דפנה אשמח לשמוע ממך עצה
    כבר התייעצתי אתך פה בפורום- וצצה שאלה חדשה
    ביתי בת 15 חודשים, ואני עושה אתה גמילה איטית מחיתולים- ובמאי מכניסה אותה לגן ילדים עד שעה אחת. סיפרתי לגננת בתקווה שתשתף איתי פעולה והיא עוד לפני שניסחתי בקשה ממנה- אמרה בנועם שזה לא נכון לגמול ילד בגיל כה צעיר ושזה עלול לעשות לביתי נזק. אני לא מאמינה באיומים של נזק לילד אך שתקתי ולא המשכתי את הדיון.
    ההתלבטות שלי- זכותי כהורה לבקש מה שאני חושבת כנכון לבתי, אך האם זכותי לבקש זאת מהגננת, שיש לה את האמונה שלה ושיטת העבודה שלה לגבי גמילה מחיתולים וגיל גמילה? איך אני משכנעת את הגננת להיות שותפה לתהליך? אני רוצה להיות ביחסים טובים עם הגננת ואיני יודעת איך להיות אסרטיבית בנושא, כשיש לה וותק של כמה שנים טובות ויש לה את האמונה שלה לגבי גיל גמילה נכון.
    קיוויתי לעזרה מהגן, לבד קשה לי להנחיל את הגמילה לבתי.
    היא כרגע בחיתולים בבית ואני לא מורידה לה חיתולים כי היא תהיה בגן ומה הטעם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים גם בגן

הוספת תגובה

• שיתוף פעולה של הגן בגמילה מהחיתולים

דפנה תייר
    25/04/2009

את מעלה נקודה רגישה שמתעוררת לא פעם בתקופת הגמילה מהחיתולים, ורגישה שבעתיים אצל אלה שגומלים מחיתולים בגיל צעיר מהנורמה הרווחת.
    אחד הממצאים המובהקים שעלו מן המחקר שערכתי בנושא היה מקומה המשמעותי של הגננת כדמות שמקדמת או מעכבת את התהליך. יש גננות שבזכותן הילד נגמל, ויש האחרות שבגללן הילד נתקע ולא מתקדם בתהליך.
    החוכמה, אם כך, היא לגייס את הגננת לעזרת ההורים הגומלים.
    על סמך ניסיוני, הייתי יכולה לנחש מראש את תגובת הגננת. כמו רוב הגננות (ושאר אנשי המקצוע) היא מכירה (על פי רוב רק) את הגישה הרווחת ומן הסתם מאמינה בה. לא אמא צעירה וחסרת ניסיון תשנה את דעתה (ולצערי גם מישהי יותר מנוסה ומקצועית לא בהכרח היתה מצליחה לגרום לה "לפתוח את הראש" לגישה אחרת, טובה ומוכחת...). 'איומיה' נובעים מחוסר אמונתה בדברייך כיוון שהיא באמת ובתמים למדה וחושבת כפי שהיא חושבת ורוצה למנוע 'נזק' מביתך.

לכן, לכל מי מעוניינת לגמול את ילדה על פי גישתי אני ממליצה לא להקים נגדה את הגננת. והדרך הבטוחה ביותר לעשות זאת - היא לגמול את הפעוטה בכוחות עצמך, או לפני כניסתה לגן, או במהלך חופשה ארוכה מספיק, כך שכאשר הפעוטה תיכנס/תשוב לגן תוכלי להעמיד את הגננת על העובדה המוגמרת ולספר לה שמכיוון שאת מאמינה בגישה של הגמילה בגיל הצעיר אכן נקטת בה והיקדשת את זמנך ואת מאמצייך לשם כך. עדכני את הגננת לאיזה שלב הגעתם כבר בגמילה ובקשי ממנה את עזרתה בשעות שהפעוטה נמצאת תחת חסותה (למשל: לא לחכות שהקטנה תבקש אלא לקחת אותה כל X זמן לשירותים). הסבירי לה שאת היא האחראית והמפעילה העיקרית של תהליך הגמילה ואינך מטילה עליה את המעמסה, אך יחד עם זאת את מאוד זקוקה ומאוד תוקירי את תמיכתה בתהליך, למרות שאת מבינה שהיא אינה מסכימה איתך לגמרי.
    על פי רוב פנייה כזו זוכה להיענות חיובית מהגננות.
    יש לזכור שאכן אין זה מתפקידן הבלעדי לגמול, ואל להורים להטיל את ה"עבודה השחורה" עליהן - אין זה הוגן כלל וכלל. על אחת כמה וכמה כשהן עצמן אינן 'בשלות' לכך (ואז כמובן יאמרו, כמו רבים וטובים אחרים, שהפעוט אינו בשל לכך).
    לתפיסתי, תהליך הגמילה הוא תהליך חינוכי שבאחריות ההורים ועליהם להיות אלו שמבצעים אותו, גם אם זה קשה. מבחינה עקרונית ומבחינה מעשית לא נכון יהיה לנסות 'להפיל' את זה על הגננת ואף לא לחלוק את זה עם הגננת. מירב המשימה היא על כתפי ההורה, והגן תפקידו מסתכם בלהמשיך ולתמוך בכך.

אם תקבלי את דברי אלה תצליחי להשיג את שתי המטרות שציינת: מחד - תגמלי את ביתך על פי אמונתך, ומאידך - תכבדי את הגננת ולא תיכפי עליה את עמדתך ותשמרי איתה על יחסים טובים.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, מסכימה מאוד עם העצה שלך.

ענת
    26/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו