מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיטולרחל26/04/2009
הקטנה שלי בת 3 וארבעה חודשים. התחלנו גמילה מטיטול ביום חמישי וההתחלה היתה בסדר, פספסה בממוצע פעם ביום.
מאתמול היא הולכת לשירותים כל דקה, יושבת ומיד קמה ואומרת סימתי (למרות שכלום לא יוצא). היא עושה ככה כמה פעמים, וכשיש לה באמת פיפי היא מתחילה לתפוס את המכנס ולרקוד ככה שרואים שהיא מתאפקת, אך היא לא מוכנה ללכת לשירותים. כשהיא במצב הזה היא בוכה ורוצה ידיים, לא רוצה טיטול ולא רוצה סיר. זה יכול להמשך גם שעה עד שהפיפי בורח. ואם היא כבר מסכימה לשים טיטול במצב הזה, אז היא עושה בו ואז מבקשת להוריד.
מוזר לי כי כשאין לה פיפי היא מבקשת לשבת בשירותים.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך החינוך לניקיון
מיכל דביר קורן27/04/2009שלום רחל,
תחילה ברכותיי על ההחלטה לגמול את בתך! מדובר בשלב משמעותי חשוב עבור בתך לקראת גיבוש עצמאותה ולקראת היכולת שלה להסתמך על עצמה ולחוש קומפטנטית.
מהתיאור שלך נראה לי שאלו הם חבלי הלידה הראשונים של התהליך: בימים הראשונים בתך התלהבה מהעיניין,השקיעה מאמץ ואנרגיה על מנת לשלוט, ואכן הצליחה לא לפספס, אבל חלפו יומיים, היא "קלטה" שמדובר בדרישה קבועה ועל כן מופיעות תגובות של חשש ולחץ. מצד אחד היא רוצה לנסות ולהצליח (ולכן כן רוצה לשבת בשירותים), ומאידך חוששת להיכשל (וכשלא מגיע הפיפי מייד קמה ונלחצת, צריכה תמיכה וקרבה).
אני מציעה להיות סבלניים מאוד בתקופה הזו מתוך הבנה שמדובר בתהליך שאורך זמן, הפיספוסים הם בלתי נמנעים ונדרש זמן-מה טרם ההכרזה שהיא 'נגמלה'. זה נכון שישנם ילדים שקולטים את העיניין במהירות רבה, אך במרבית המקרים נדרשת תקופה ממושכת של "אימון".
לא תארת את יכולותיה ההתפתחותיות, אך בהנחה שהיא כבר בשלה ומוכנה, אני מציעה לנסות להתמיד ולא להציע את האפשרות לחזור לטיטולים. עודדי אותה ככול שניתן, שבחי על הצלחות ונחמי אותה בעת כישלון. עלייך להיות מוכנה לתקופת פיספוסים ולהציע לה לעשות כל חצי שעה לערך. כדאי להכין את התנאים הנדרשים לכך, בבית (שטיחים וכו') ומבחינת הפניות שלך לעיניין. חשוב מאוד גם לשתף את הגננת במידה והיא נמצאת במסגרת חינוכית.
חשוב מאוד לדבר איתה על התהליך: על הציפיות ממנה להצליח, על העובדה שהיא גדולה ואתם סומכים עליה בעיניין ועל כך שאתם תעזרו לה כשהיא שוכחת כי זה דיי קשה לזכור.....
אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו העוסקים בנושא (יש הרבה!) ואשמח לשמוע עידכונים....
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)