מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סמכותיות של אמאnl26/04/2009
שלום,
בתי בת שנה ו9 חדשים ילדה מקסימה ומלאת חיים ומפותחת בהתאם לגילה .
לאחרונה כל פעולה יומיומית כמו החלפת חיתול, הלבשה ושינה הופכת למאבק והיא לא מוכנה לשתף פעולה .
הבעיה היא שעם אביה ועם המטפלת אין שום בעיה בביצוע פעולות אלו והיא ממש נופת צופים....
אני מודעת לכך שאני לא ממש סמכותית איתה אבל לא יודעת איך נכון לנהוג .
לדוגמא שאני הולכת איתה לקניות היא בשום אופן לא מוכנה לשבת בעגלת הסופר ורוצה שאחזיק אותה על הידיים אחרת היא צורחת... מה שמקשה עלי מאוד
איך לנהוג? האם להתעקש איתה ממש עד בכי? לזרום איתה עד יעבור זעם ולהכנע לרצונה בדברים שאינם קריטיים ?
מה לעשות בסיטואציית הסופר נניח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות וגבולות
מיכל דביר קורן27/04/2009ובכן, ברוכה הבאה אל התקופה המשמעותית בחייה של הפעוטה שלך - גיל שנתיים הנורא....
מדובר בתקופה מקסימה ומרגשת, בה פעוטות מתלהבים מאוד מהעצמאות החדשה שלהם, מהיכולת שלהם הגדלה שלהם בעולם, מהאפשרות לקלוט ולחוות, ועל כן הם נוטים להתנגד לכל גורם שמפריע להם להתנסות. והגורם הזה הוא בדרך כלל ההורה המטפל.... ישנם כמובן הבדלים בין הדמויות המטפלות מבחינת היכולת של כל אחד להציב גבולות, להפגין סמכות ולהיות אסרטיבי מספיק, וזה מקובל שבכל משפחה להורה אחד קל יותר עם העיניין בהשוואה לשני.
את שואלת מתי להתעקש איתה: אין לזה כמובן מתכון או חוקים קבועים, וזה משתנה בין הורה להורה על פי הדברים החשובים בכל משפחה. אני מניחה שברור לך שעלייך להציב גבולות הקשורים לבטיחותה (למשל, את תתעקשי לחגור אותה בכסא הבטיחות שלה למרות שהיא אולי צורחת), אבל בדברים אחרים יש יותר מקום לגמישות. למען שלוותך, אני מציעה לך להחליט שלא להיאבק בהכל כי אז השגרה שלכם תהפך לריב מתמשך ולא נעים. כדאי להחליט על כמה נושאים עקרוניים בהם את לא מוכנה לוותר לה בעוד שעל אחרים כן אפשר לעשות משא ומתן, גם כדאי לגרום לה להרגיש שדעתה חשובה ונלקחת בחשבון.
לגבי הסופר, זה תלוי....אני ממליצה שלא לקחתה לקניות 'גדולות' המחייבות ישיבה ממושכת בעגלה, ואם בכל זאת עלייך להיכנס איתה לסיבוב קצר נסי להציע לה מראש 'תפקיד' כדי שתהיה לה מוטיבציה ללכת קצת ברגל ולא להיות על הידיים במהלך השיטוט, אלא אולי רק בחלק מהזמן.
באופן כללי כדאי בתקופה זו להימנע מאיזורים מועדים לקונפליקט. כלומר, אם את כבר יודעת מהם הדברים שגורמים לה להתקפי כעס, נסי לעקוף אותם מראש, להתכונן לקראתם ולהבהיר לה את המצופה ממנה כבר בהתחלה. למשל, להודיע לה שאתן נכנסות לסופר לקנות חמישה דברים ולספור אותם יחד איתה (אבל לא להפוך את החמישה לעשרה!). גם בעיניין החיתול חשוב להיות מאוד ברורה: "אימא חייבת להחליף לך את החיתול המלוכלך עכשיו אז אני לוקחת אותך מייד ברגע שאת מסיימת להלביש את הבובה/לפרק את המגדל/לראות את התוכנית", ואז לא להשתהות עוד ולקחת אותה גם אם היא כועסת.
משא ומתן הוא אמצעי חשוב מאוד וגם יעיל במצבים מסוימים, אך כמובן שלא על כל דבר תרצי לשמוע את דעתה וישנם דברים בהם יהיה עליה להסתפק בהסבר ש"ככה אימא החליטה עכשיו"....וכדי שזה יצליח עלייך באמת להחליט...
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)