תינוק שמרביץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק שמרביץ
    ענבל
    28/04/2009

שלום, פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה, מקווה שהגעתי למקום הנכון.

קצת רקע, יש לי תינוקת מקסימה ומדהימה בשם שני בת 11 חודשים, היא די מפותחת לגילה, כבר הולכת ואומרת אמא אבא ותודה (אני לא יודעת אם אני סתם משוויצה או שזה באמת קשור לנושא שלשמו נכנסתי...).

אני שולחת אותה לתינוקיה שיש שם 16 תינוקות בין גילאים 5 חודשים ועד שנה וארבע בערך , עד עכשיו הכל היה בסדר, היא שמחה ללכת רואים שהיא אוהבת את המטפלות היא שמחה שאני באה לקחת אותה, הכל תקין. היום הבאתי אותה ,מוקדם,היו שם רק היא וילד נוסף - יותר גדול ממנה, גם כן הולך, קצת מדבר ומסתבר שגם מרביץ. בזמן שאני הייתי שם גם אמא שלו היתה שם ושתינו כולל המטפלת ראינו איך לפני שהספקנו למצמץ הוא דפק לבת שלי פטיש פלסטיק (מהצעצועים) בראש. אני ישר צעקתי לא, ונתתי לו מבט של לא!!! ראיתי איך הוא הסתכל עלי מופתע, לא רגיל שמדברים אליו בטון כזה. אמא שלא לעומת זאת ליטפה אותו ואמרה לו , לא חמודי לא מרביצים. אותי זה מאוד הכעיס, כמובן שאני לא אמורה להתערב בחינוך של אנשים אחרים, אבל כשזה מגיע לפגיעה בבת שלי לא ממש מעניין אותי מה אני אמורה ומה לא. אני מגיעה מתחום החינוך, ואותי לימדו שכשאומרים לא מתכוונים ללא, שגבולות צריכים להיות ברורים, שכשילד עושה משהו לא בסדר לא מלטפים לו את הראש בזמן שאומרים לא .

אני פשוט מאוד כועסת, השאלה שלי היא, איך אני אמורה להתנהל מול הגן, כי כבר שמעתי את המטפלות אומרות להורים של הילד שהוא מרביץ ומסתבר שזה לא ממש מעניין אותם... אם היו שם עוד ילדים כאלה הייתי מוציאה אותה משם, אבל בסך הכל טוב לה, ויש שם ילדים מקסימים ומטפלות מקסימות.

מה עושים, מה אומרים לגן? או להורים של הילד (אם בכלל)?
    תודה מראש, ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שמרביץ

הוספת תגובה

• חינוך נגד אלימות בגן

אודט בוקאי
    30/04/2009

שלום ענבל

ברוכה הבאה לפורום! אכן הגעת למקום הנכון, הפורום שלנו עוסק בכל הנושאים הקשורים לגיל הרך, והנושאים שהעלית מעסיקים הורים רבים אשר שולחים את ילדיהם למסגרות חוץ ביתיות, ודאי כשמדובר באפרוחים בגילה של בתך.

תגובתך לאלימות כלפי בתך הייתה נכונה ובמקום, גם אל מול הילד התוקפן וגם אל מול בתך, המסר שלך היה ברור ותאם את שפת גופך, בניגוד לשפת הגוף של אמו, שציינת בצדק שמשדרת מסר כפול ומבלבל. לצד זה אציין, כי אם המסר של המבוגר לילד מועבר באופן מאיים מדיי, הדבר עלול לגרום לילד להתעלם או להגביר את רמת התקפנות שלו. לכן חשוב להעביר מסר תקיף, ולצידו מסר שמשאיר מקום לתיקון והבעת חרטה "בקש סליחה/בוא וחבק", ניתן לנסות לעורר אמפטיה-"זה כואב לה, זה לא נעים" .

מאחר שגילויי תקפנות קורים לצערנו בכל מסגרת ומרביתם מתרחשים כאשר אנחנו ההורים לא נמצאים ליד ילדינו על מנת להגן עליהם, חשוב שנוודא שהצוות בגן אינו סובלני כלפי אלימות. חשוב לברר כיצד מתמודדים בגן עם גילויי תקפנות:האם יש בגן אווירה חיובית המעודדת חברות ושיתוף, לצד חיזוקים שליליים לילדים תקפניים-הרחקה מפעילות וכו'..
    בנוסף, חשוב שנהווה מודל לילדינו כיצד מגיבים כלפי גילויי אלימות, ובהמשך, בגילאים גדולים יותר כאשר הילדים ורבאליים יותר, לתת להם כלים כמו מה לומר לילד התקפן "אסור להרביץ!" או לפנות לצוות, או להתרחק מאותו הילד ולחפש חבר אחר למשחק.

לדעתי, אין טעם לפנות להורי הילד,ביחוד כשאין ביניכם יחסי אמון וקירבה. הם עלולים לראות בכך התערבות בחינוך בנם ויתכן כי הם בלאו הכי מרגישים נכשלים בנושא, כך שלא יוכלו באמת להפנים ביקורת באופן בונה. רצוי להשאיר זאת לטיפול הצוות ואם ישנם הורים נוספים מתלוננים לאורך תקופה, אפשר לדרוש מצוות הגן לקבל ייעוץ מקצועי.

בהצלחה!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו