מה עושים עם ילד שמפחד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם ילד שמפחד?
    מיכל
    03/05/2009

להלן כמה סיטואציות נבחרות.....

הוא מפחד להישאר לבד בסלון, כשאני במרחק חדר או שניים (לא משנה ערה או ישנה).

הוא מפחד לטפס בסולם של 4-5 שלבים (במתקנים של הגינה). שלא לדבר על לרדת בסולם!

הוא מפחד לשחק בכדור עם חברים על הדשא בפארק, כי במרחק של 200 מ', על אותו דשא, ילדים גדולים יותר משחקים כדורגל והכדור שלהם עלול לפגוע בו.

הוא מפחד עד אימה מכלבים.

הוא מפחד ללכת לבד לקרוא לחבר שראה בצד השני של הגינה, מרחק עשרות מטרים ספורים, לגמרי בטווח ראיה מאיפה שאני יושבת (כלומר בכל שלב יוכל להסתובב אחורה ולראות אותי).

הוא מפחד לראות חצי מהדיוידיים שלו, לא רק סרטים מצויירים באורך מלא שבאמת בד"כ יש בהם מישהו "רע", אלא אפילו את פי-פם (בגלל הזאב) או שירי משחק של דתיה בן דור (בגלל העכברים)

הצילו.
    הילד טובע בפחדים של עצמו.
    איך עוזרים לו?
    (עוד חודשיים בן 4)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם ילד שמפחד?

הוספת תגובה

• פחדים של ילדים

מיכל דביר קורן
    04/05/2009

שלום מיכל
    את מתארת מגוון של סיטואציות אליהן בנך מגיב, אכן כולן עשויות לעורר פחד, אך לא כתבת כיצד הוא מגיב כשזה קורה: האם בבכי ובחוסר אונים? האם מצליח למצוא פתרון יעיל ולהתמודד בעצמו? האם מודע לפחד הזה ויכול לדבר עליו, למשל להגיד: "אני לא רוצה ללכת לשם כי יש שם כלב שאני מפחד ממנו"? איך הוא מגיב כשאתם משקפים לו את הפחד הזה? וגם: האם תמיד היה ילד רגיש ומבוהל, נוטה לחרדה? (למי הוא דומה?)
    אומנם גיל 4 מאופיין במגוון פחדים שמתעוררים, אך לרוב מדובר בדברים דימיוניים יותר כמו מפלצות או חושך. התיאורים שלך יותר מאפיינים נטייה לחרדה, ואף לחרדה ספציפית (מכונה לעיתים 'פוביה') וזה קצת שונה, וגם ההתמודדות הטיפולית עם זה שונה. על מנת להחליט האם מדובר במצב שדורש טיפול מקצועי נסי לחשוב האם התפקוד שלו נפגע בגלל זה, כלומר, יש הרבה אנשים שמפחדים מכלבים, אבל לא עבור כולם מדובר בפחד שמגביל תפקוד שיגרתי. אם הפחדים שאת מתארת מגבילים את חיי היומיום שלו, גורמים לו להימנע מהתנסויות שחשובות להתפתחותו (למשל, היכולת לשחק במשחק עצמאי, מרוחק מהאם היא יכולת חשובה!), הרי שמומלץ מאוד לפנות לקבלת עזרה מקצועית.
    ולצד הפנייה לטיפול, לשם הרחבת היכולת שלך לסייע לו אני ממליצה על הספר של חיים עומר ואלי ליבוביץ 'פחדים של ילדים' הוצ' ספרים, 2007. אומנם מרבית הדוגמאות מתייחסות לילדים גדולים יותר, אבל עדיין ניתן להסתייע בו.
    אוכל להפנות אותך לגורם טיפולי מתאים באיזור מגורייך.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו