שינוי בהתנהגות פעוט בן 1.9

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות פעוט בן 1.9
    לאה
    03/05/2009

שלום רב
    בני בן שנה ותשעה חודשים. עד לפני חודש היה איתי בבית ואז הכנסתי אותו לגן משעה 0800 ועד 1230. בגיל שנה גם היה בגן למשך חודשיים והוצאתי אותו ,כך שפחות או יותר מכיר מסגרת גנית.
    הכניסה לגן היתה ב- 22/03 ובשבועיים-שלושה האחרונים הוא מתנהג בצורה היסטרית בלילות. תמיד היה קשה לו להירדם והיה בוכה , זורק מוצץ ועושה "קונצים" עוד טרם הכניסה לגן , אבל לאחרונה מתעורר באמצע הלילה ומתחיל לבכות בצרחות רמות כי הוא רוצה אלינו למיטה - אנו לוקחים אותו למיטתנו.
    בבוקר כשהולכים לגן הוא בוכה כשאני מעבירה אותו לאחת מנשות הצוות בגן, ואומרים לי שהוא נרגע מייד. כשאני באה לקחת אותו, אני תמיד מוצאת אותו בוכה, ואומרים לי שזה בגלל שהוא גמור ומאוד עייף (נראה לי הגיוני לפי מה שאני מכירה אותו).
    שאלתי, האם יש קשר בין התנהגותו זו לכניסה לגן? כמה זמן בערך נדרש עד שילד מסתגל היטב לגן? איזה שאלות מנחות אני יכולה לשאול את הגננת כדי לקבל פרטים איך עובר עליו היום.
    איך אני יכולה לדעת אם טוב לו או שהוא סובל.
    אגב , אני רוצה את הנחייתך בשאילת השאלות, שכן עלי להיזהר שלא להישמע ביקורתית שכן הגננות בגן לא אוהבות שמעירים הערות. (למשל, באחת הפעמים ביקשתי שכשמחתלים אותו יסגרו לאחר מכן את התיקתקים בבגד הגוף, וקיבלו זאת בעין לא יפה כלל - הבקשה שלי נראתה שולית וקטנונית).

תודה מראש
    לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות פעוט בן 1.9

הוספת תגובה

• הסתגלות למסגרת גנית,

מיכל דביר קורן
    04/05/2009

שלום לאה,
    הסתגלות של פעוט למסגרת גנית חדשה עשויה לקחת זמן ולהתבטא, בין היתר, בקשיים המופיעים בבית, למשל, סביב הירדמות ושינה. בתקופות קשות או משבריות, שכיח מאוד שתחום שהיה בו קשה גם קודם, מחמיר עוד יותר. כלומר, מכיון שאצל בנך נושא השינה היה בעייתי ומועד לקשיים גם קןדם, הרי שבתקופה זו הקשיים גוברים. לפיכך, אני מניחה שיש קשר בין קשיי השינה הנצפים היום לבין הכניסה לגן, וסביר כי העובדה שהחודש הזה היה מאוד לא רציף וקטוע על ידי חגים הקשה עוד יותר את ההסתגלות.
    לא ניתן לדעת מראש כמה זמן ידרש עד הסתגלות לגן, זה קשור ביכולות ההסתגלות של כל ילד וגם במידה בה הסביבה, בבית ובגן, תומכים בו בתהליך. בתקופה זו של השנה יש יתרון להשתלבות כיון שהצוות פנוי יותר לקליטה רק שלו: אני מניחה שאין הרבה ילדים שנקלטים כעת, בהשוואה לספטמבר.
    ולגבי השאלות לגננת: אני חושבת שזכותך המלאה לשאול על מגוון החוויות של בנך בגן וחובתן למסור את כל התשובות. נסי למצוא עיתוי מתאים לכך, אולי תאמרי להן שמכיון ואתם עדיין מסתגלים חשוב לך לדעת הרבה ובקשי מועד שיהיה להן נוח לדבר בו. כדאי לשאול, פרט להתנהלות היומיומית של אכילה, שינה ועשיית הצרכים (פרטים שהן לרוב נוטות לדווח בעצמן), גם על השתלבותו החברתית, מידת שיתוף הפעולה בפעילות מובנית והיכולת לשחק לבד במגוון של משחקים (למשל, באיזה פינה העדיף להיות: קוביות, מטבח, לגו....).
    מכיון שהטיפול בבנך במשך שעות רבות כל כך מופקד בידן, אני לא חושבת שהבקשה לסגור את כפתורי הבגד שלו זו בקשה קטנונית!! ברור שצריך להקפיד לשמור על יחסים טובים על מנת שלהבטיח שבנך יזכה ליחס נעים....נסי לעשות סדר עדיפויות בבקשות שלך, או למצוא תמיד גם משהו טוב להגיד לצד הביקורת.....
    דרך אגב: אני חושבת שאין משמעות לעובדה שבעברו ניסיון קודם בגן, סביר שהוא לא זוכר את זה באופן ממשי ושגם אם ישנו זיכרון פרה-מילולי של העיניין, זה לא מסייע לו כעת...עכשיו הכל מההתחלה....
    אני מזמינה אותך לקרוא בפורום שלנו דיונים קודמים בנושא ההסתגלות למסגרת גנית וכן להמשיך ולעדכן על ההשתלבות שלו,
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו