עימותים עם ילדה בת 2.3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עימותים עם ילדה בת 2.3
    סיג
    03/05/2009

ביתי בת 2.3 , מדברת, מבינה היטב את מה שנאמרה לה,ובכלל מבחינה התפתחותית היא בהחלט מעל הממוצע.
    בחודשים האחרונים החלה תופעה שמוציאה אותנו משלוותנו - עימותים סביב הלבשת הילדה ,כל פעם שצריך להחליף בגדים זה תהליך מייגע , מסרבת להתלבש, טוענת שרוצה להתלבש לבד, ואני מניחה לה , אך רוב הפעמים היא פשוט לוקחת את הבגד ומתרוצצת עימו ברחבי הבית, ההתנהגות הזו היא בברור כדי לבחון אותי , אם אני מלבישה בכוח (אני לא אוהבת לעשות זאת) , אז היא תבכה ארוכות עד שנוריד את הבגד , בד"כ אח"כ היא מסכימה לשים לבד (כמובן עם קצת עזרה) או שמבקשת לא אמא, שאבא ישים לה וכיוב, מאחר וזה מתיש אני פשוט כבר מאבדת את הסבלנות, ואני משתמשת בשיטה שאני לא אוהבת , ואני לא בטוחה שכדאי להשתמש בה ואם היא מבינה את ההגיון- נניח בהלבשת הבוקר כשמתחיל הטירטור, אני מודיעה לה שאם היא לא מוכנה להתלבש, אז אין בעיה אני הולכת להתלבש בעצמי , ואני מתכוונת ללכת לעבודה, ואם היא מסכימה להתלבש שתודיע לי, רק שאני ממש כבר עם בגדים והתיק עלי היא קוראת לי שאלביש אותה. או למשל בהלבשה לאחר המקלחת - היא מתחילה להתרוצץ בחדר , אני אומרת לה שאני מבינה שהיא לא מעוניינת להתלבש, אז אני יוצאת מהחדר ואומרת לה שאחזור כשהיא תהיה מעוניינת - ברב המקרים זה עוזר, אבל כל הסיפור הוא מתיש, מייגע ומוציא אותי מששלוותי- בכל הענינים האחרים הכל פחות או יותר נורמלי לגילה , אין ביננינו עימותים , להפך היא מתנהגת בצורה בוגרת, שוררת ביננו אהבה מופלאה, מצד שני יש חיכוחים עם אבא, אבל ברור לי שפה זה הקונטרה נגדו, כי כשאני לא נמצאת, אז הם מסתדרים יופי.
    היא עדיין אל גמולה- אני לא לוחצת , התחלנו תהליך , מידי פעם היא מסכימה לשבת על הסיר, או השירותים, לא תמיד יוצא לה , אבל, אני לא מלחיצה אותה.
    יש לציין שאני משחקת איתה המון- אנחנו עושות יצירות יחד , מכינות אוכל יחד ואני נותת לה להשתתף בהכנה, כל הזמן המסר הוא שאני סומכת עליה , ואני גם לא נרתעת מזה שהיא תלכלך או תעשה בלגן (זה גם מוכיח את עצמו היא מאוד אחראית ומסודרת).
    מה לעשות , האם זה טבעי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עימותים עם ילדה בת 2.3

הוספת תגובה

• מאבקי שליטה

מיכל דביר קורן
    04/05/2009

שלום סיג,
    ברוכה הבאה לגיל שנתיים, או בשמו המקובל, גיל שנתיים הנורא....ההנאה שאת מתארת מלהתבונן בבתך לומדת, מתנסה ומתפתחת מלווה בגיבוש העצמאות שלה שנעשה - מה לעשות - על חשבון ההחלטות שלך....כפי שציינת, בתך מתנגדת כדי לבחון אותך, את הסבלנות שלך, ובעיקר כדי לבחון את מידת היכולת שלה להיות עצמאית ולהשפיע, לשנות דברים בעולם...העולם שלה מורכב מהחלטות פשוטות: מה ללבוש, מתי ואיך, האם לעשות את הצרכים בסיר או לא וכדומה. על כל אלא מתקיים כעת משא ומתן וכמו בכל משא ומתן, זה מייגע ולכל צד יש אג'נדה משלו....
    על מנת לצלוח את זה בצורה טובה ולהישאר שפויים, חשוב לא להיכנס למריבות על כל דבר, אלא להחליט מתי כן ומתי לא. למשל, אם בבוקר את חושבת שאין לך כל יכולת לעשות איתה משא ומתן תודיעי לה שאת מלבישה אותה עכשיו ואז, גם אם היא מתנגדת עשי זאת! לעומת זאת, אם חשוב לך יותר להתחיל את הבוקר בצורה רגועה וללא מאבק, גם אם מדובר בעיכוב, הרי שתוכלי לעשות איתה משא ומתן: מי בוחרת, מי שמה את גרב ימין ומי את שמאל...אני לא חושבת שיש טעם לומר לה שהיא לא מעוניינת להתלבש, כי זה לא העניין: היא מעוניינת לעשות משא ומתן ולהשמיע את דעתה ואם תתחשבי בדעתה ותתני לה מקום, זה ילך ויפחת בהדרגה.
    לגבי הגמילה, על מנת שהתהליך יתקדם עלייך להעביר לה את המסר הברור שאת מצפה ממנה להצליח בזה ולהיות עקבית באופן בו את מעודדת אותה לעשות. את מוזמנת לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו שעוסקים בנושא.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו