מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחק הנשיכותשרון03/05/2009
שלום רב,
בני בן שנה ותשעה חודשים, בגן , ילד נבון ומקסים, לאחרונה החל לנשוך אות אמא את אבא את עצמו בידיים כל זה נראה לי סוג של מישחק עבורו כי שאני אומרת לו לא אסור זה די מצחיק אותו ואז הוא נותן לי מכה על היד?????
אז שאלתי היא כמובן איך להתנהג , האם חוסר תשומת לב שלי תפסיק את הנשיכות ואת המכות הללו? פשוט לא להתייחס לזה , להעניש?או להמשיך להגיד לו לא אסור שזה לא מי יודע מה עוזר לפי מה שכתבתי לך?
אשמח לתגובתך !
ערב טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות של פעוטות
מיכל דביר קורן04/05/2009שלום שרון,
אני תוהה האם בפנייה שלך בעצם התכוונת לכתוב "נותן לי מכה על היד!!!!" וכוונתי היא שזה אולי יותר מתאים כאן....
ועכשיו ברצינות: צריך להפריד בין תוקפנות שפעוטות מפנים כלפי אחרים - הנשיכות והמכות שבנך מפנה אלייך ואל אביו, לבין תוקפנות שמפנה כלפי עצמו: נושך או מכה את עצמו (ולזה נלווה גם הטחת הראש בקיר או ברצפה למשל, מריטת שיער ועוד). שני הדפוסים כמובן בלתי רצויים, אבל השני קצת יותר מדאיג.
בגלל הקושי לשלוט בדחפים ולשאת תסכול, ובגלל יכולות מילוליות מוגבלות, פעוטת נוטים לבטא את רגשותיהם ורצונותיהם דרך תוקפנות. בגלל זה הם דוחפים האחד את השני, חוטפים מבלי להשתהות וכדומה. התפקיד של ההורה הוא כמובן לסייע להם להתמודד עם התוקפנות הבלתי מווסתת הזאת ולהעביר את ההתנהגות למילים, לבטא בדרך אחרת, מתאימה יותר את כוונותיהם, רצונותיהם, מחשבותיהם ועוד. זה נכון גם לגבי נשיכות ומכות שפעוטות מפנים האחד כלפי השני וכמובן כלפי ההורים. ובגלל שמדובר בחינוך זהו תהליך ממושך שעשוי לארוך זמן, דרך התנסויות חוזרות והסברים חוזרים ונשנים, עד שההתנהגות מופנמית. על ען מאוד חשוב להמשיך ולהגיד לו שאסור, להיות מאוד ברורים ותקיפים בעיניין, עיקביים ונחרצים (ועל כן סימני הקריאה....). אני לא חושבת שצריך להתעלם אלא להתייחס בהסבר קצר וברור בכל פעם. זה קצת מוקדם לדבר על עונשים ממש בשלב הזה, אבל אולי הרחקה לכמה רגעים תוכל לעזור.
ולגבי העובדה שנושך או מכה את עצמו : כאמור, זוהי התנהגות יותר מדאיגה ופחות נורמטיבית, משקפת קושי משמעותי יותר בוויסות הריגשי ועשויה להצביע על מצוקה רגשית. לפיכך, אם להרגשתך מדובר בהתנהגות שחוזרת על עצמה, דפוסים בהם בנך נוקט בכל פעם שהוא כועס/מאוכזב/פגוע וכדומה, מומלץ לפנות להתייעצות מקצועית.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)