מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 2.8 שקשה לה לעשות קקי בשירותיםסיגל04/05/2009
שלום -
הילדה שלי בת 2.8 בחופשת הפסח התחלנו בגמילה מטיטולים, התחלנו עם סיר ולאט לאט לא הצטרכה אותו, כי גם בגן השירותים קטנים וידידותים. ובבית עם ישבנון ואפילו בלי...
כיום עושה יפה פיפי בשירותים, גם בגן אומרת שצריכה ואין פספוסים.
בלילה מההתחלה הייתה בלי טיטול, (היתה קמה יבשה גם שהייתה עם טיטול מכיוון שלא שותה הרבה לפני שינה, ולא קמה באמצע הלילה לשתות...)
הבעיה - בימים הראשונים לגמילה (עוד שהיתה עם הסיר) עשתה 3 פעמים (בשלושה ימים) קקי בסיר ואז היתה קמה ומסתכלת מה יצא לה מהגוף ומתחילה לבכות וקצת בלחץ...
ומיד הסברתי שכל הכבוד ושזה טוב, אבל מאז הפסיקה, היו יומיים שלושה של התאפקויות (כי כל פעם שהיה לה קקי והיינו הולכות לשירותים אז היתה בוכה אומרת שאין ולא עושה)
ואז התחלתי לשים לה טיטול רק בשביל שתעשה קקי ומיד מורידים (כדי למנוע את ההתאפקויות)
ומסבירה לה שבנתיים נעשה בטיטול ,עד שתלמד לעשות בשירותים.... (והיא גם אומרת את זה)
אז מבקשת טיטול לקקי ומיד מחליפים גם בגן....
השאלה - האם פתרון הזמני של טיטול זה טוב?
איך עוברים לשלב שהיא עושה בשירותים? (כי בפעם הראשונה שעשתה בסיר קיבלה מתנה גדולה ותמיד אני מסבירה לה שזה טוב וחשוב לעשות וכמו הגדולים גם אימא ואבא...)
וכל הזמן כשיש לה אומרת שזה ריח לא נעים ומגעיל....
הערה - יש לה ספרים בנושא שמאוד אוהבת, סיר הסירים ושלום לחיתול.
וזו ילדה מאוד בוגרת ונבונה שמבינה עניין מכירה את כל ההסברים וחוזרת עליהם.
דרך אגב, אני צריכה ללדת באוגוסט...
מה לעשות?? מצד אחד אני לא רוצה ללחוץ עליה יותר מדי, כדי שלא תתאכזב שלא מצליחה...
מצטערת על האורך...
תודה רבה מחכה לתשובתכן
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בגמילה
מיכל דביר קורן05/05/2009שלום אורית,
הפתרון להשתמש בטיטול לעשיית קקי הוא דרך יצירתית שפיתחו הורים וילדים מאז המצאת הטיטולים החד-פעמיים...זה כמובן לא משרת את תהליך הגמילה ולעיתים אף מעכב ופוגע בו. לעיתים אומנם עובר זמן עד שילדים מצליחים להיפרד מהקקי שלהם בשונה מהפרידה מהפיפי שהיא לפעמים קלה יותר, אבל הטיטול משמר את העדר העצמאות בנושא ולא עוזר "להתבגר". אני מבינה שוויתרתן על הסיר, אך זה אולי שלב ההביניים שנחוץ כאן: הוא נמוך, בלתי מאיים, ומאפשר התמקמות נוחה על הרצפה. תוכלי לעזור לה על ידי שימוש באותם ספרים שהזכרת או בחיזוקים יומיים/שבועיים על הצלחות, תוך כדי הרבה דיבורים על החשש ועל היכולת שלה להתגבר עליו.
כתבת שזה רק כדי למנוע את ההתאפקויות, אך איך בעצם היא תלמד לעשות בשירותים אם לא תעזרי לה ללמוד את זה?
את מוזמנת לעיין בדיונים קודמים בפורום שלנו בנושא הזה (יש הרבה!) וגם להמשיך ולעכדן על ההתקדמות שלכן,
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובת מיכל - קשיים בגמילה
סיגל05/05/2009שלום מיכל -
קודם כל תודה על התגובה,
העניין הוא שהיא מסרבת וקצת בלחץ מלעשות בשירותים או בסיר קקי.
כשהיא אומרת שיש לה והולכים לשירותים, או בזמנו סיר אז היא באה להתיישב ומיד נרתעת וקמה
ואומרת שאין לה ותגיד לי שיש לה, או אומרת שעשתה.
ואז הייתה נכנסת למצב שמתאפקת ולא עושה יום שלם לכן חשבתי שעדיף שתעשה בטיטול במקום
שתתאפק ואז לא תשלוט בזה...
כי בהתחלה של עניין ההתאפקויות, לאחר התאפקות של יומיים. בגן עשתה פעם אחת בטיטול, ופעם שנייה שהייתה בחצר כנראה כבר לא שלטה בזה, ועשתה במכנסיים....
שאני נזכרת - לאחר אותם 3 ימים ראשונים שעשתה בסיר, יום אחרי במקרה הצלחנו לעשות בשירותים (לאחר התאפקות של כמה שעות) והתלהבנו והורדנו מים (מה שהם מאוד אוהבים) אבל מאז קרה מה שהזכרתי למעלה....
והיא מכירה את כל ההסברים, וחוזרת עליהם ומבקשת לפעמים הפתעה, בגלל ש"היא גדולה ועושה בשירותים"....
ואני תמיד אומרת שזה טוב וחשוב לעשות, ומציירת את זה באור חיובי, כי היא תמיד אומרת שזה מגעיל...
אז הגעתי למצב שאני מרגישה שעשיתי הכל, מעודדת אותה, מסבירה, מבטיחה הפתעה גדולה....
אבל לא מוכנה לשבת ולנסות...
חשבתי אולי להגיד לה שהטיטולים נגמרו ולא תהיה לה ברירה....
מה דעתך?
סליחה על האורך...
תודה רבה
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בהמשך לתשובת מיכל!
אורית07/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל??
סיגל10/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורית,
מיכל דביר קורן11/05/2009אני חושבת שאמירה כמו 'נגמרו הטיטולים' היא אולי פתרון יעיל לטווח הקצר, אבל מכיון שמדובר בפעוטה נבונה ומפותחת, היא במהירות תזכיר לך שכאשר נגמר הולכים לקנות חדש...
ומעבר לזה, הרי שתשובה כזו לא מעמתת אותה עם הקושי אלא דווקא מעמיקה את ההתייחסות העקיפה לעיניין: במקום להתמודד עם העובדה שהישיבה על הסיר/אסלה מעוררים חשש ופחד, מגבירים את החרדה מפני ההתבגרות, זה יוצר מעיין מציאות של אין-ברירה, קצת על משקל אמירות כמו 'תזהרי לא לפול כי אין כאן רופא' (במקום כי זה מסוכן לשלום גופך...) - אנחנו מעדיפים לא להתעמת עם המקומות הקשים לנו או הקשים של הילדים ולמצוא הסבר עקיף. הרי הסיבה להשתמש בשירותים אינה הנוכחות או ההיעדרות של החיתולים, אלא הרצון שלך לעודד את בתך לקבל שליטה ואחריות על תוצרי הגוף שלה ולשם כך עלייך לסייע בידה ככול שניתן, גם אם זה אומר לשבת איתה לפרקי זמן קבועים על מנת שהשהות תהיה נעימה, או אף לשנות את התפריט התזונתי בשלב הראשון כדי להימנע מעצירויות.
אני מתנצלת על העיכוב בתגובה ומקווה שזה קצת עוזר...
את מוזמנת להמשיך ולעדכן,
בהצלחה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! את צודקת בהחלט....
סיגל11/05/2009מיכל -
קודם כל תודה רבה!
ובאמת אי אפשר לעבוד עליה, וזו בטח התשובה שהיא תיתן לי....
נחכה קצת, אני מנסה כל הזמן להציע לה שירותים וגם בגן, אולי היא צריכה קצת להתבשל ולגדול וזה יעבור לה....
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)