מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה לא רגועהנטע05/05/2009
בני בן 4 אח שלישי אחרי בן 14 ובת בת 11
מזה שנה אנו מנסים להתמודד עם בעיות שינה, (הילד ישן בחדר לבד), במשך השנה הזו הורדנו את כל התמונות מהקירות, כיסינו את מסך המחשב, כיסינו את הטלויזיה, העלמנו כל חפץ שהזכיר בובת או חיה, ניסינו עם אור ובלי אור, עם מנורת לילה ובלי, טופלנו במרפאת שינה באוניברסיטת ת"א ובעזרת בובת חיבוקי למשך תקופה מאוד קצרה הצלחנו לישון
קראנו ספרים, נלחמנו עם חרבות במפלצות, וכלום, אבל כלום לא עזר
אנו במשך שבועיים לא ישנים, הילד מבקש שישבו לידו לפני שהוא נרדם, והוא ממשיך לישון עם טלויזיה דלוקה ללא קול (סירטון שרץ על המסך במשך הלילה).
כשעה לאחר שהוא נרדם, הוא מתעורר בבכי, כאשר שואלים אותו לפחדיו הוא לא מסביר, לא מספר, הוא לא יודע להגיד מדוע הוא בוכה, הוא מבקש שישבו איתו כל הלילה ולא יעזבו אותו
ניסנו שאחד מאחיו ישן לידו, אך הוא עדין מתעורר בוכה ומפריע אף להם לישון
אנו אובדי עיצות, עייפים ומותשים
אנא עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים וגבולות בגיל ארבע
אודט בוקאי06/05/2009שלום נטע
אכן נשמע שאתם חיים בסיוט מתמשך בעקבות דפוסי השינה של בנכם, אך אני תוהה האם בנכם מציג קשיים רק במהלך הלילה או שגם במהלך היום אתם חווים קשיים עמו? ציינת שפניתם למעבדת שינה, אך לא ציינת מה היו ממצאי הבדיקה, האם נמצא גורם פיזיולוגי כלשהו שיכול להסביר את דפוסי השינה של בנכם? בנוסף, חסר רקע לגבי הרגלי השינה של בנכם -כיצד נהג להרדם כתינוק (במיטה משלו, בחדר משלו, על הידיים, בעזרת מוצץ..)
סביב גיל 4-5 הפחדים של ילדים הם בעיצומם, בעיקר בשל הקושי להבחין בין מציאות לדמיון והקושי לייצר חשיבה לוגית ורציונאלית. לכן נהוג להתייחס בכבוד לפחדים של ילדים וטוב עשיתם כאשר עזרתם לבנכם להלחם במפלצות הדמיוניות. עם זאת, בניסיון שלכם להוציא מהחדר כל חפץ שעלול לעורר חרדה בבנכם, כולל הסתרת מסך המחשב והטלוויזיה, בעצם לא עזרתם לו להתמודד עם פחדיו אלא בסופו של דבר חיזקתם אותם, מבלי להיות מודעים לכך. המסר שעבר לבנכם היה "אם הורי מסתירים את המחשב, סימן שיש שם משהו ממש מפחיד, אם מוציאים את החיה הזו מהחדר, סימן שהיא באמת עלולה לעשות לי משהו בלילה. אם אתם ישנים לידי בחדר, זה משום שבלעדיכם עלול לקרות לי משהו נוראי". באופן כללי, נשמע שבהיותכם אובדי עצות, במקום להוות מקור הרגעה לבנכם, הבהלה שלו אחזה גם בכם וחלק מהפעולות שנקטתם על מנת להרגיעו השיגו תוצאה הפוכה-כמו למשל, הסכמתכם להפעיל טלויזיה לאורך הלילה, שהיא מקור דווקא לעוררות ולהגברת הבלבול בין מציאות ודמיון. ככלל, רצוי להפחית צפייה בטלויזיה, סרטים ומחשב, במשך היום, בתקופה של פחדים.
אני תוהה עד כמה היות בנכם בן זקונים בפער מאחיו הגדולים, משפיעה על היכולת שלכם לראות אותו כילד עצמאי ונפרד מכם, ולסמוך עליו שיתגבר על פחדיו בהדרגה. בנוסף, חשוב להבין האם ישנם עוד תחומים בהם בנכם מגלה פחדים ביתר שאת ביחס לבני גילו, כיצד מתרשמת ממנו הגננת בנושא הבשלות הרגשית וכו'.
לסיכום, אני נוטה לראות בדפוסי השינה של בנכם חלק מנושא רחב יותר של הצבת גבולות ונפרדות ומאחר שמדובר בקושי מתמשך שמשפיע על תפקוד כלל המשפחה, אני בהחלט ממליצה לכם לפנות לייעוץ מקצועי שינחה אתכם צעד אחר צעד כיצד להתמודד עם הקושי, מתוך היכרות אישית אתכם כהורים ועם בנכם.
בהצלחה!
אודט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)