מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה בגן? האם הגננת מרביצה?אמאלה06/05/2009
הילד שלי הוא בן 2. תמיד אהב ללכת לגן (מסגרת פרטית) אך בזמן האחרון לא.
חשבנו שזה בגלל חופשת פסח הארוכה והוא מפעיל מניפולציות להשאר בבית, אבל זה רק הולך ומחריף.
בשתי הזדמנויות שונות הוא אמר צירוף של שם הגננת והמילה ראש ונתן לעצמו מכה בראש (!!!!!)
בפעם הראשונה עוד חשבתי שאולי אני מתרגמת את הדברים שלו לא טוב, עכשיו אני כבר הרבה פחות בטוחה.....
אבל אולי הכנסתי לו מילים לפה בלי לשים לב... אולי הוא זכר שבפעם הראשונה כמה התייחסתי והגבתי למה שאמר וליטפתי וחיבקתי וכו' וכו (עבר כשבוע בין המקרים)
איך לדעת מה קורה? יש עוד סימנים שאפשר לראות בהתנהגות ילד בגיל כזה?
ואולי פשוט להאמין לילד שלי (בעצם, למה לא?) ולהוציא אותו מיידית מהגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה בגן
אודט בוקאי06/05/2009שלום אמאלה
קשה לקבוע מהתנהגותו של בנך מהי הסיבה לכך שאינו אוהב ללכת לגן כבעבר. באופן טבעי עולה אצלך חשד שמא קורה משהו לא טוב בגן, עד כדי חשד שהוא הוכה על ידי הגננת.
חשוב שתמשיכי להיות קשובה לבנך, גם אם יכולתו כיום להעביר מסר היא מוגבלת, על מנת לתת לו תחושה שמסריו חשובים ולא מתעלמים ממנו. עם זאת, חשוב שנזכור שאנחנו כהורים מוטים בפרשנות שלנו, ועלולים כפי שאמרת לעודד את ילדינו להעביר מסר מסוים מתוך ההבנה שלהם כי זה המסר שמעורר אצלנו עניין.
ישנן סיבות רבות מדוע בתקופות שונות ילדים מסרבים ללכת לגן/רוצים להשאר עם ההורה בבית, לעתים הסיבות נעוצות בשינויים שחלים בגן, מכל מיני סוגים, ולפעמים הילד מגיב לשינויים בסביבה הביתית(האם חלו שינויים משמעותיים בבית בתקופה האחרונה?). לעתים שינוי בהתנהגות נובע גם משינויים התפתחותיים בילד עצמו-הבנה יותר טובה למשמעות הפרידה מהוריו וכו'..
לכן, הייתי קודם כל שואלת את הצוות בגן האם חל שינוי כלשהוא בסדרי הגן, האם הם מבחינים בשינוי בהתנהגות של בנכם במהלך היום אחרי הפרידה. הייתי מבקשת שיצפו בו במהלך יום ויציינו את התנהגויותיו בהקשרים השונים. בדרך זו, גם יוכלו להבחין אם דבר מה בגן מפריע לו וגם( אם אכן הייתה התנהגות לא הולמת כפי שאת חושדת) תעבירי בכך מסר שעינך פקוחה וכי בנך מסוגל לדווח על המתרחש בגן. אגב, האם את יכולה להעלות על דעתך סיבה מדוע בנך עלול להיות מטרה לאלימות מצד הגננת? האם היא מתקשה להתמודד עמו?
בנוסף, הייתי מקדישה תשומת לב לתגובות של בנך לאותה הגננת בתקופה הקרובה בבוקר ובסוף היום. האם הוא מגיב אליה כמו תמיד או שמא מביע חשש כשהיא בקרבתו.
בכל מקרה, לא הייתי מעלה את הנושא עם בנך באופן יזום-לא הייתי שואלת שאלות כגון-האם משהו עשה לך משהו לא טוב בגן?האם אתה אוהב את הגננת, וכו'..
אם מעבר להתנהגות שציינת(קושי בפרידות, חבטה על הראש וציון שם הגננת), אין שינויים נוספים בהתנהגותו ובמצב רוחו של בנך-אוכל כתמיד, הרגלי השינה לא השתנו וכו', הייתי מניחה את הדאגות בצד, בהנחה שיש תקופות כאלה והן חולפות.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת פרטים..
אמאלה07/05/2009תודה על תשובתך המפורטת. עלי לציין :
1. אחרי "הפעם הראשונה" ביררתי את העניין עם הגננת ולטענתה הכל בסדר בגן 5 דקות אחרי שאני הולכת והוא נרגע ואין לדעתה שום שינוי במהלך היום.
2. הוא אף פעם לא היה אכלן גדול ועכשיו פחות מתמיד. עוד לפני ההצהרה הראשונה על מכות שמנו לב לירידה באכילה ושאלנו את הגננת - ולטענתה הוא אוכל רגיל בגן.
3. אין שינוי בבית
4. ההצהרה השניה התנהלה ככה: הוא בכה באוטו בדרך לגן שהוא לא רוצה ומלמל משהו כולל שם הגננת (נקרא לה סימה). שאלתי אותו סדרת שאלות
סימה נותנת נשיקה? ענה:"לא"
סימה נותנת חיבוק? ענה: "לא"
סימה מדגדגת (ודגדגתי אותו)? ענה: לא
סימה נותנת מכה? ענה: כן, סימה ראש ונתן מכה בראשו.
לא עניתי לכך אלא הסתובבתי והמשכתי בנהיגה.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אמאליה - מאמא לבן שנה
גלי מלניק07/05/2009הי אמאליה.
אני אמא לתינוק בן שנה. עכשיו בימים אלו אנו בתהליך בחירת גן ורישומו של בננו לגן.
קראתי את מה שכתבת וזה מדאיג אותי מאוד. אני חייבת להגיד שאצלי זה כן עורר חשד , שהגננת מכה את הילד. הרי בנך אמר במפורש, בצורה שהוא יכול לבטא את עצמו, ועפילו הראה לך איפה ואיך. בנוסף, הוא ציין את שם הגננת. לדעתי, ומסיפורי חברות אימהות , יש גננות רעות שילדים מאוד אוהבים, למרות הכול. (כי דווקא אליהם הגננת הרעה מתייחסת באהבה.) אבל אם הילד שונא את הגננת ואומר שהיא לא מנשקת ולא מחבקת ולא מצחקקת איתו ולא מדגדגת (סימן למינימום חיבה לתינוק/ילד) ורק מראה מכה בראש, אני כן הייתי מרימה דגל.
ולדעתי, אין בזה שום פסול בלבוא לגן לגננת/גננות וכן לתת להן להבין שאת יודעת על דברים המתרחשים בגן!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אמאלה
אודט בוקאי12/05/2009מהדיאלוג שתארת עם בנך, אני עדיין איני משוכנעת שגננת הגן מכה את בנך ולצערנו הרב הדבר היחיד שיכול להעיד על כך באופן חד משמעי הוא מצלמת וידאו שתותקן בגן (בעד ונגד מצלמה-זה כבר נושא אחר). כביכול תגובתך הייתה נטראלית ולא גילית בהלה לתשובה החיובית של בנך אודות המכות, אך שימי לב שבכל זאת שיחתכם הסתיימה מיד אחרי תשובתו, כך שבכל מקרה בלי מילים, בנך יכול להסיק שתשובתו עוררה בך עניין.
ובכל זאת, כדי להמשיך ולהיות קשובים למתרחש בגן, הייתי פונה ישירות לגננת ומשתפת אותה בכך שבנך הדגים מספר פעמים מכה על הראש בהתייחסו לגן ואת מבקשת ממנה שתבדוק מה קורה. מובן שלא הייתי מצייינת כי הוא הוסיף לכך את שמה.
במקביל, אם את נפגשת עם אמהות נוספות מהגן אחה"צ, את יכולה לגשש בעדינות איך הן מתרשמות מהגננת והאם ילדם הולך ברצון לגן. אני מניחה שאם גננת מעזה להרים יד על ילד אחד, לא מדובר בארוע חד פעמי ובילד מסוים אלא בדפוס התנהגות לא תקין שחוזר על עצמו.
לגבי הפרידה בבקרים, הייתי בודקת האם כשבנך נפרד מאביו הוא מגיב באותה צורה. לעתים ילד יפגין יותר קושי בפרידה מהורה אחד מאשר מההורה השני.
ולגבי הגננת, מה היו תחושתייך לגביה עד כה? האם את סומכת עליה באופן כללי כי היא דמות מקצועית ומכילה? האם את מרגישה שנוצר קשר טוב בינה לבין בנך?
באופן כללי, אם תחושתך לגבי הגן הנוכחי אינה טובה, מעבר לחשד שעלה לאחרונה לגבי הכאה, אני מציעה לך לשקול מחדש את יתרונותיו וחסרונותיו ולקבל החלטה לגבי המשך שהותו של בנך בגן. כאשר הורים חשים כי ילדם אינו בטוח בגן ובכל בוקר הם משלחים אותו לשם בלב כבד, הילד לא יצליח לתת את אמונו בצוות ולהנות משהותו בגן.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)