מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מכישלוןגל07/05/2009
שלום,
ילדי בן 5 תמיד בוכה כשהוא מפסיד במשחק.
מאוד חשוב לו תמיד לנצח.
איך אני מעבירה לו את המסר הנכון בנושא?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישול ילדים בהתמודדות עם הפסדים,
דפנה תייר07/05/2009לשאלתך - אני תוהה מהו לדעתך המסר הנכון בנושא. זאת משום שאיני בטוחה כלל שלכולנו יש את אותו ה"מסר הנכון". יש ביננו מי שחושבים שהמסר הנכון הוא לעודד השגיות, לעיתים בכל מחיר. יש אחרים שמבחינתם תחרותיות היא ענין מגונה שיש להתרחק ממנו.
אז מהו המסר הנכון?
כהורים, עליכם לבדוק מהו ה"אני מאמין" שלכם בחיים. עליכם לבדוק את הדוגמה שאתם מהווים והאם יש התאמה בין הדרך בה אתם חיים ונוהגים לבין מה שאתם דורשים מילדיכם. עליכם לבדוק כיצד אתם מגיבים לכשלונות של עצמכם, וכיצד אתם מגיבים לכשלונות ולהפסדים של ילדכם.
לדעתי, ישנם מספר דברים/מסרים שנכון לעשות עם ילדכם:
* הבעת אמפטיה לתחושה שמתעוררת בו כאשר הוא מפסיד - וזאת מבלי לשפוט אותו עליה ועל תגובתו. "זכותו" להרגיש "מבואס" כשהוא מפסיד וכל שאתם צריכם לעשות הוא לשקף לו זאת (בנוסח: "אני רואה שאתה עצוב שהפסדת" או " לפעמים מרגישים עצוב כשמפסידים").
* הבהירו לו והדגימו לו שכשלונות הם חלק ממשחק החיים, ולא ניתן לצלוח את החיים מבלי להיתקל בהם פה ושם. לא סביר ולא קורה שרק מנצחים כל הזמן.
* מכשלונות לומדים לא פחות מאשר מהצלחות, ולעיתים אף יותר. הכשלון יכול להוות תמריץ לנסות ולהשתפר.
* הזכירו לו פעמים קודמות בהן נכשל, התמודד והתגבר. שדרו לו שאתם מאמינים בו וביכולתו להתגבר על התחושה הזמנית הקשה שבאה בעקבות ההפסד.
* אל תמהרו מדי לנחם אותו, לפייס אותו או לפצות אותו על ההפסד. גם בחיים האמיתיים לרוב לא מפצים אותנו כשאנו נכשלים, ולא בדרך זו בהכרח תחשלו את יכולת ההתמודדות שלו.
בהצלחה (או שלא:))...,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)