גמילה מטיטולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים
    שגית
    07/05/2009

שלום,
    בני בן שנתיים וחמישה חודשים, ללא טיטול כבר יותר מחצי שנה ולא ממש משתף פעולה, הוא ילד מקסים ובוגר מדבר על תהליך הגמילה באופן פתוח לגמרי, תמיד אומר "פיפי וקקי עושים רק בשירותים ואני מבטיח שאני יעשה בשירותים כמו ילד גדול ולא כמו תינוק בתחתון" ובכל זאת לא מפסיק לפספס ובשביל שיהיה יום יבש צריך לרדוף אחריו ולדרבן אותו ללכת לשירותים כל זמן קצר.
    בלילה אנו שמים לו תחתון גמילה(סופג), ולפעמים הוא קם יבש ולפעמים לא.
    הציעו לנו להחזיר לו את הטיטול ולתת לו עוד קצת זמן, בעלי בעד ואני ממש לא, בשנה הבאה הוא הולך לגן ונראה לי לא נכון להחזיר לו טיטול ולנסות להוריד לו בעוד מספר חודשים.
    מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• אחריות הורית בתהליך הגמילה מחיתולים

דפנה תייר
    07/05/2009

באם קראת תגובות קודמות שלי לגבי בעיות בגמילה החיתולים ו/או את המאמר שלי בנושא (המופיע באתר שלי ובאתר הזה) הרי שתגלי שאני מסכימה איתך לחלוטין בעמדתך נגד החזרת בנך לחיתולים.
    אכן אתם נתקלים בקשיים, אך לתפיסתי לא הפיתרון של "לתת לו עוד זמן" יעזור (לתפיסתי התחלתם את הגמילה בגיל סביר, אף כי אפשר היה להתחילה קודם). הסיבה לקשיים היא מן הסתם ניהול לא מוצלח של התהליך על ידיכם. יצירת רגרסיה בהתקדמותו והתפתחותו של בנכם במו ידיכם, על ידי החזרתו לחיתולים היא לתפיסתי שגיאה צורבת.

לגופו של ענין: את בעצמך נותנת את התשובה (חלקית לפחות) לבעיה - כן: עליכם, כמי שאחראיים על התהליך ומובילים אותו, "לרדוף ולדרבן אותו ללכת לשירותים כל זמן קצר". אתם תעשו זאת משום שלעת עתה הוא עדיין לא לקח אחריות על הענין, דבר שיקרה בהמשך. ישנם עוד אין ספור דברים שאתם כיום אחראיים עליהם, מדרבנים ורודפים לגביהם משום שהוא עדיין לא לקח אחריות עליהם( והדוגמאות מכל עבר: השכבתו לישון, הכנסתו לאמבטיה, הזנתו, הלבשתו ועוד ועוד). אני רואה את תהליך הגמילה כאחד מהם.
    וכמו בכל התחומים, ככל שתהיו נחרצים יותר ועקביים יותר בדרישותיכם - אט אט הוא יפנים אותן ויבצען גם ללא דירבונכם.
    לעת עתה חובתכם לעשות את המקסימום על מנת למנוע את הפספוסים ועל מנת ליצור רצף של ימים רבים יותר ויותר אותם הוא מסיים בבגדיו היבשים.

בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו