לא אוכל בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אוכל בגן
    שיר
    10/05/2009

אני אמא לילד בן שנה ושמונה חודשים.
    לפני כחודש וחצי העברנו אותו גן מגן אחר והוא התאקלם במהירות.
    לאחרונה נודע לי מאחת המטפלות כי הוא אינו אוכל טוב את ארוחת הצהריים בגן, הוא מסרב שיאכילו אותו,
    לאחרונה החל לאכול לבד עם כפית אך מכיוון שאינו מיומן מספיק לאכילה עם כפית (ידוע לנו שהוא הפוטוני עם גמישות יתר)
    רוב האוכל מתפספס והוא גם משחק ושופך הכל על הרצפה.
    בבית ארוחות הצהריים הן גם לא תהליך פשוט, אני צריכה ממש לשכנע, לתת לו כפית או כוס פלסטיק ביד שיעסיקו אותו ע"מ שיפתח את הפה.
    אני לא מכריחה אותו לאכול ואם ממשיך בסירובו לאחר מספר ניסיונות מצידי, אני מניחה לו ללכת להמשיך לשחק.
    אתמול(שבת) זה הגיע לשיא – הוא אכל בבוקר כריך ובצהריים סירב לארוחה וכך זה נמשך עד 19 בערב!!!!
    ב-19 כבר נתתי לו ארוחת ערב והוא כמובן טרף אותה.
    הוא לא אוכל ביצים, לא ירקות, לא בשר, לא עוף.
    בגן מגישים להם בבוקר סלט טונה, סלט ביצים, אבוקדו והוא לא אוכל! אוכל רק כריך עם גבינה לבנה.
    אציין כי היו דברים שאהב לאכול בעבר כמו לביבות ועוף בתנור והיום הוא לא מוכן לפתוח את הפה בשביל זה.
    ידוע לנו כי ההמוגלובין שלו ירד לרמה גבולית.
    אציין כי בגן הקודם טענו שהוא אוכל מצוין עד שגיליתי שהם פשוט נותנים להם המון חטיפים וכבר אז רמת ההמוגלובין שלו החלה לרדת.

אנחנו מאוד מודאגים שהחוסר גיוון בתזונה שלו יגרום לו נזק ולא יודעים מה לעשות.
    אציין כי אצלנו בבית אין חטיפים וגם אם יש לא מאפשרים לו לאכול מהם במידה ולא אכל טוב אוכל מזין.

אשמח לעצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכל בגן

הוספת תגובה

• קשיי אכילה

מיכל דביר קורן
    11/05/2009

שלום שיר,
    לא תארת הבטים אחרים בהתפתחותו של בנך מבחינת רמת ההתפתחות (שפה, קוגניציה, מוטוריקה וכו'), וכן האם קיימים מאבקי-כוח נוספים בתחומים אחרים (שינה? גבולות?). בנוסף, אני תוהה מדוע עבר למסגרת גנית חדשה והאם ל'משבר האכילה' יש קשר לעיניין: לעיתים ילדים מבטאים מצוקה על ידי החמרה של תחום בו היה קושי קודם לכן.
    ובפועל, את כותבת מה בנך לא אוכל, אך האם פרט לכריך עם גבינה לבנה יש משהו נוסף שכן מסכים לאכול או שהמגוון הצטמצם לחלוטין לכדי מרכיב זה? אנחנו לפעמים נוטים להגיד 'הוא לא אוכל כלום' אבל אם חושבים רגע נזכרים שבעצם יש עוד כמה דברים...(מעדנים? פירות? פסטה?).
    אני ממליצה לכם לפנות תחילה לרופא הילדים על מנת לערוך בדיקת דם - לעיתים עוזר לדעת שלא באמת מדובר בפגיעה בערכים על מנת להפחית לחץ ואז ניתן להתמודד טוב יותר (אישית הכרתי פעם ילדה שלמרות שאכלה רק כריכים עם חמאת בוטנים לאורך חודשים ארוכים לא סבלה מירידה בעקומות הגדילה או במרכיבי הדם).
    אני חושבת שאת צודקת בהחלטתך לא להאכיל אותו בכוח - כך נוטות להתפתח הפרעות אכילה ואז קשה הרבה יותר להתמודד איתן. ועדיין, אם לא מדובר בעיניין שחולף בתוך זמן מה, מומלץ מאוד לפנות למרפאת אכילה שם פועל צוות רב-מקצועי משולב שעשוי לסייע באבחון ובטיפול.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת של אחותי יש אותו סיפור

גלי מלניק
    11/05/2009

הי,
    לבת של אחותי יש אותו סיפור. הילדה בת שנה ו11 חודש. לא אוכלת כמעט שום דבר. להתחנן בפניה או לחכות אד שתפתח את הפה -פשוט לא יעזור. היא לפעמים מגיעה למצב שבמשך כל היום היא אוכלת רק 3 פעמים מטרנה עם דייסה. ופעם היא אכלה הרבה דברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו