מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיעת אם לבת שלו ושנהעדי10/05/2009
שלום רב, בעוד כחודשיים אני מתכננת מסיעה לחו"ל לשבועיים. יש לי שתי בנות בת 3 ובת 10 חודשיים. דאגתי היא יותר לבת 10 חודשים שתהיה בת שנה בזמן הנסיעה.
מה עשויה להיות ההשפעה של העדרותי עליה? יש לציין כי אני רוב הזמן בבית עימה, איני עובדת. בהעדרי יטפלו בה דמויות קבועות מוכרות- אביה, סבתה, מטפלת מוכרת...והיא תהיה בבית. האם עלי להפסיק להניק אותה זמן מה לפני הנסיעה,(היא יונקת מס פעמים ביום בשלוב מזונות אחרים)? האם להימנע מלהרדים אותה ולהעביר את חלק מהטיפול בה לדמויות חלופיות כדי שתתרגל לכך? האם היא עשויה לשכוח אותי בזמן של שבועיים?
בנוגע לבתי בת ה3 כמה זמן מראש לספר על הנסיעה?
אודה לכם על העזרה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת נסיעה ופרידה
מיכל דביר קורן11/05/2009שלום עדי,
אתחיל מבת השלוש...כדאי מאוד להכין אותה לקראת הנסיעה באופן המתאים ליכולות השפתיות שלה ולמידת יכולתה לתכנן. כלומר, הקדישי לזה תחילה שיחה 'כללית' וסמוך יותר למועד עזיבתך החלי בשיחות מפורטות יותר, הכוללות הכנה קונקרטית: איפה את תהיי, איפה היא תהיי ומה כל אחת מכן תעשה בהעדרך. מומלץ להכין איה מעין 'טבלת יאוש' שהיא תוכל למלא באמצעות מדבקות/טושים בכל יום, לצייד את המשגיחים במכתבים ומתנות קטנות כדי לתת לה בכל יום עם המסר כי אימא מתגעגעת עליה, חושבת עליה, וכו'. חשוב שתישמר השגרה שלה ככול הניתן וגם בהכנתך אותה תארי זאת ('ביום שלישי כשאנחנו הולכת לחוג מוזיקה אבא ייקח אותך ואימא תהיה רחוק בפגישה").
ועכשיו לבתך הצעירה....מבחינתה זה כמובן לא מועד אידיאלי לפרידה, מה גם שאת המטפלת העיקרית בה ויהיה עליה לעשות הרבה שינויים לשם כך. אני מניחה שהיא לא 'תשכח' אותך, אבל יהיה עלייך לרכוש את אמונה מחדש עם חזרתך וזה עשוי להיות מלווה בכעס או בתגובת התעלמות (סליחה על הפסימיות...) זה לא סיבה לבטל ולא לנסוע (!...) אבל יש להיערך לכך במישורים רבים. חשוב מאוד שהאחראיים עליה יקחו יותר ויותר תפקידים עוד בנוכחותך וילמדו להכיר את השגרה שלה ואת ההרגלים: אכילה, שינה, רחצה, משחק ועוד. מבחינת ההנקה, על מנת לשמר את זמני ההנקה יהיה עלייך לשאוב בהעדרך באותם זמנים (ולזרוק), וזה דיי קשה בשלב זה (קל יותר לשמר דפוסי הנקה בגילאים צעירים יותר שזוהי ההזנה הבלעדית). לפיכך, אני מניחה שתצטרכי להפסיק להניק, ומוטב לעשות זאת מוקדם ככול הניתן כדי לא ליצור פרידה כפולה באותה תקופה, גם ממך וגם מהשד...גם לגביה חשוב מאוד לשמור על שגרה קבועה ככול הניתן ועל סדר היום המוכר לה.
נסיעה טובה...
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)