מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת גמילהיעל12/05/2009
שלום, בני בן 2.3 כבר המון זמן יש עיסוק בנושא הפיפי והקקי, הוא עושה קקי רק בצד ומודיע על כך כבר מגיל צעיר וכבר כמה חודשים יש ישבנון בבית והוא עושה בו לפעמים פיפי (בעיקר לפני אמבטיה בערב), היתה תקופה שבכלל לא רצה לשבת עליו אח"כ כן רצה לאחרונה היו פעמים שלא רצה חיתול וכשהיה בלי ביקש לשבת ועשה, הכל נעשה בזרימה איתו בלי שום לחץ מה שבא ממנו. לאחרונה כמה ילדים בפעוטון נגמלו והנושא תפס תאוצה אצלו הוא מספר על הילדים הגמולים ועל הפיספוסים שלהם וכו'. כבר כמה ימים הוא התחיל להגיד לי כשיש לו פיפי וביקש לשירותים, אפילו בדקות הראשונות בבוקר כשהתעורר. נוצר מצב שבגלל שהוא עם חיתול כמעט תמיד בשל הסירבול (או שלא...) הוא כבר עשה בחיתול לפני שגענו לשירותים. שיתפתי את הגננת בהתפתחויות והיא הציעה שנעשה טקס ונקנה תחתונים ובשעות אחה"צ נוריד את החיתול אם זה ילך טוב אז נתחיל גמילה מלאה גם בפעוטון, כמובן בתיאום. כך עשיתי הוא מאוד התלהב מקניית התחתחנים וכבר חיכה לאחה"צ היום ללבוש אותם. הוא היה בלי חיתול כשעה ופספס ואז יצאנו מהבית אז שמתי לו חיתול ובערב כשחזרנו שוב הורדנו את החיתול והוא פיספס כ-3 פעמים (בשעה!) למרות ששאלתי אותו כמה פעמים אם הוא צריך כדי להזכיר לו שהוא בלי חיתול. הוא הודיע רק אחרי שעשה או באמצע, בפיספוסים הסברתי שלא נורא ובפעם הבאה שהוא מרגיש שיגיד ונלך לשירותים. לא נראה שזה הפריע לו כלל. התחלתי לחשוש שאולי זה מוקדם מידי אולי כדאי לחכות עוד? האם זה בכלל נכון לעשות זאת כפי שהציעה הגננת? אם זה מקודם אז אפשר לחזור אחורה ופשוט לשים חיתול ולהסביר שכשיהיה מוכן ננסה שוב? או שזה לוקח זמן להתרגל לתחושה בלי החיתול וכדאי לנסות עוד כמה ימים? איך כדאי לפעול?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים-תהליך
אודט בוקאי13/05/2009שלום יעל,
נשמע אכן כי בנך בשל לגמילה מבחינה פיזיולוגית-מתריע על כך ומתעניין בנושא בבית ובגן. עוד נשמע שאתם בתהליך נורמטיבי לגמרי של למידה-שכרוך בפספוסים בלתי נמנעים וחשובים ביותר-משום שהם מאפשרים כפי שאת אומרת את תחילת המודעות לתחושות הגוף, מה שלא קורה כאשר כל ההפרשות נספגות בחיתול.
לדעתי, אתם בדרך הנכונה וטוב שיש בגן עוד ילדים נגמלים שמספקים הקשר מצויין למוטיבציה וללמידה.
בגדול, גמילה צריכה להיות חד משמעית-הורדת החיתול וזהו-למעט בשעת שינה שאז מדובר במודעות ושליטה אחרים ורצוי לא לעשות גמילה במקביל גם בלילה. לכן-אתם צריכים לקבל החלטה כהורים-האם אתם מוכנים לפספוסים ולהגבלת צעדיכם בימים הקרובים-רצוי להיות כמה שיותר בקרבת הבית על מנת להיות קשובים לצרכים ולא לחשוש מלפספס מחוץ לבית/אצל חברים/ברכב.
הגעה לגן עם חיתול והורדתו בבית ואחכ שוב-חיתול ביציאה לגינה-מקשה מאוד על תהליך הלמידה.
בנוסף-המילה "לזרום" פחות מתאימה כאן-אתם לוקחים בשלב זה את האחריות המלאה על ההליכה לשירותים ולא מחכים עד שמקבלים התראה. רצוי לא לשאול-יש לך פיפי, אלא ללכת בערך כל חצי שעה לבדוק אם יש פיפי. בהדרגה, העבירו את האחריות אל בנכם, בסופו של דבר אנחנו כן מעוניינים כי הוא יזהה את התחושות המטרימות ויתריע בעצמו. גם אם הוא בדרך לשירותים ופספס, חזקו אותו "כל הכבוד שהרגשת שהפיפי עומד לצאת, פעם הבאה גם נצליח להשיג אותו"
כל שנשאר הוא לקבל החלטה אמיצה, שלוקחת בחשבון הרבה סבלנות ופניות מצדכם-מדובר בפרוייקט לתקופה קצרה (בשאיפה).רצוי אפילו להתחיל בסופשבוע שאתם ללא תכניות.
בהצלחה!
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)



.jpg)
