מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה בשינה!!!ליהי14/05/2009
בני בן ה- 8.5 חודשים, לא ישן טוב בלילה בכלל.
בני יונק, הוא לא לוקח מוצץ, או בקבוק, הדרך היחידה שהוא נרגע זה רק הנקה!!
הוא הולך לישון לקראת השעה 11 בלילה, 12 בלילה ואפילו 01 לפנות בוקר.
אם הוא הולך לישון לקראת השעה 8 בערב, הוא מתעורר לקראת השעה 9 בערב ואז הוא ער בין 3 ל- 3.5 שעות!!!!
כל דקה שהוא הולך לישון לפני 10 וחצי בלילה עולה לי בעוד 3 וחצי שעות שינה מאוחרות יותר.
וגם כשהוא הולך לישון השעה הראשונה עוברת בסדר ואח"כ הוא קם כל 10 דקות, אני מניקה אותו עד שהוא נרדם, משכיבה אותו במיטה ואחרי פחות מ- 5 דקות הוא מתעורר ובוכה, ושוב פעם עד שבסופו של דבר, בעלי עובר חדר והבן שלי עובר לשכב על ידי וקם עוד כמה פעמים טובות עד הבוקר.
מהבוקר עד הערב הוא לא ישן הרבה, הוא יושן שעה וקצת בבוקר, בצהריים, ובערב, שזה נראה לי נורמלי לחלוטין.
הוא לא לוקח מטרנה אבל לפני השינה , אני מקלחת אותו מאכילה אותו מעדן וישר הוא נרדם, והוא עדיין קם כל הזמן.
בבקשה עזרה דחופה, כי אני מאוד עייפה וזה לקוח לי מהזמן שאני צריכה לתת לעוד שני ילדיי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצוב הרגלי שינה בינקות
דפנה תייר14/05/2009מתיאורך את השתלשלות הימים והלילות נטולי השינה במשפחתכם,ניתן להבין את המצוקה בה את נמצאת.
הפרט שהפתיע אותי ביותר בפנייה שלך היו שתי המילים האחרונות... זאת משום שניתן לשער שיש לך ניסיון קודם בגידול ובטיפול בתינוקות ואני תוהה מהו הניסיון הקודם שלך עם שני ילדייך הגדולים ומה את יכולה להפיק ממנו. האם איתם נהגת אחרת? האם גם איתם היה אותו המצב או מצב טוב יותר?
את אינך מספרת איזה מין תינוק הוא מעבר לבעיות השינה: האם יש איתו בעיות נוספות? איך המזג הכללי שלו, איזה מצב רוח יש לו על פי רוב? יתכן שבנך שייך לאותם תינוקות המתקשים במיוחד בויסות העצמי שלהם, או לאותם תינוקות המכונים תינוקות נירגנים - תינוקות שאינם שקטים, שרוב הזמן לא טוב להם. במקרה שכזה תצטרכי לפנות למרפאה המתמחה בטיפול ובייעוץ למקרים כאלה.
לתחושתי חלק גדול מהקשיים שלכם נובעים מהשתלטות ההנקה על סדר היום שלכם, ועל חוסר ההפרדה שבין ההנקה לבין השינה. כל עוד תינוקך ירדם תוך כדי ההנקה חוששתני כי הסיכוי רב שיתעורר במהרה.
יש אמהות שנאלצות להפסיק את ההנקה על מנת להכניס קצת סדר בחזרה לחיי המשפחה - ואולי את צריכה לשקול אפשרות זו גם.
עלייך למצוא אתהדרך להרדימו בתהליך הנכון שבו את משכיבה אותו לישון במיטתו, אחרי ההנקה אך בעודו ער, ויוצאת מהחדר ומאפשרת לו ללמוד להרדם בכוחות עצמו. ברור שזהו תהליך שהוא יצטרך להסתגל אליו, ומן הסתם יביע את חוסר שביעות רצונו מכך בבכי.
אם את באמת רוצה לפתור את הבעיה אחת ולתמיד - את תאלצי לעמוד בבכי הזה ולא להיכנע לו בשום דרך שהיא (קראי דיונים קודמים שמפרטים את הדרך לשנות את הרגלי השינה של תינוקות).
סביר שתצטרכי את תמיכת בעלך ועזרתו. תצטרכי כוח לעמוד במשימה הזו, והחשש הוא שמא אין לך כוחות. לכן, חישבתי טוב אם את מסוגלת להתמודדות הלא קלה הזו מתוך ידיעה שאם תוותרי לו רק תחמירי את המצב, אך לעומת זאת אם תצליחי בזה - גם בנך וגם את תזכו בשעות השינה המגיעות לכם ולך יהיה זמן להעניק לילדייך האחרים.
לילה טוב...
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)