חרדת זרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת זרים
    אמא
    15/05/2009

שלום, ביתי בת 6 וחצי חודשים. ילדה מאד נוחה, חייכנית, אני לוקחת אותה לטיולים כל הזמן לפארק ולקניון ואף פעם אינני חוששת שמא תתחיל לבכות או לקטר. אתמול נסעתי עם חברות לתל אביב יחד איתה, היא הייתה קצת עייפה, ותיכננתי להרדימה כאשר נצא מהרכב כיוון שהיא לא ישנה באוטו.
    כאשר הגענו לחנות מסויימת, אחת המוכרות שהיא מכרה שלי, ניגשה אליה, הילדה החלה לבכות בבכי שאופייני לה כאשר לא נוח לה ולכן לא נילחצתי, לקחתי אותה לידיים, אותה מכרה ניגשה אלייה שוב, אינני זטכרת מתי בדיוק אחרי זה אבל היא החלה בבכי צרחות, שאנשים ברחוב עצרו והסתכלו, לקחתי אותה מחוץ לחנות ניסיתי להרגיעה אותה, אך ללא הצלחה. הילדה צרחה כמו שמעולם לא שמעתי אותה, כי היא כמעט אף פעם לא בוכה. גם כאשר הכנסתי אותה למנשא על מנת להרגיע אותה, שתוכל להיתכהס בתוך עצמה כבר היה קשה להרגיע אותה, גם אני בשלב מסויים נכנסתי ללחץ גדול, דבר שבטח לא הועיל להרגעה שלה. חשבתי שמשהו כואב לה, אבל שלבסוף נירגעה ונירדמה, כמובן שנסענו ישירות הביתה והיא הייתה רגועה וחייכנית, למעט כאשר ניסו חברותיי להתקרב אליה, כך שהבנתי שאין לה כאב ספציפי.
    השאלה שלי האם זוהי יכולה להיות חרדת זרים בגיל כזה? ואם כן האת תגובתה היא מקובלת או שמא קיצונית? ואם אכן זו עלולה להיות חרדה מה עליי לעשות?
    אני חייבת לציין שבגלל שהיא תינוקת כזאת נוחה ומקסימה, נבהלתי כפליים, כעת אני קצת בחרדה ומרגישה צורך לגונן עלייה.
    סליחה על אריכות הדברים ותודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת זרים

הוספת תגובה

• השפעת תגובת ההורה על מצוקת ילדו

דפנה תייר
    15/05/2009

כן, זו יכולה להיות חרדת זרים בגיל כזה. אך לא ניתן לומר בוודאות שזהו אכן המקרה.
    את עצמך מתארת השתלשלות עיניינים שהוציאה את ביתך משיגרתה וגרמה לה לעייפות רבה. ותינוק עייף הוא תינוק במצוקה, גם אם לא כואב לו דבר.
    ותינוק במצוקה עלול להכניס את אימו למצוקה - ממש כפי שקרה לך, ואז פוחתת יכולתך להוות עבורה משענת ומקום בטוח.
    לכן, קודם כל עלייך לצאת מהחרדה (המעט מיותרת) אליה נכנסת. אינך צריכה לגונן עליה משום ששום סכנה לא מרחפת עליה. אם תבחרי לגונן עליה תשדרי לה בדיוק את ההפך מהרצוי: שהיא בסכנה ושיש לה סיבה טובה להיות בחרדה ובמצוקה.
    המשיכי להתנהל באופן רגוע, גם אם היא מעט נבהלת פה ושם מפרצוף לא מוכר. שדרי לה שאת איתה, שאת שלווה ובטוחה, ושאין מה לדאוג. כך תתרמי לתחושת הנינוחות שלה.
    בברכה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו