הכנת ילד לקראת אח.אחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנת ילד לקראת אח.אחות
    נילי
    17/05/2009

היי,

אני בהריון בחודש שביעי ויש לי ילדה בת שנה ו-9 חודשים.
    עדיין לא ממש ישבנו וסיפרנו לה שיהיה לה בקרוב אח קטן, אבל נראה לנו שהיא דיי קלטה את העיניין. היא מאד מתעניינת בבטן וכשהיא מתעבצנת עלי היא מרביצה לי בבטן (כאילו נראה שהיא יודעת מה מתרחש).
    חשוב לציין שהיא רק לפני 3 חודשים נכנסה לגן שתהליך הקחיטה היה מאד קשה, למעשה רק בחודש וחצי האחרון היא ממש הסתגלה לגן.
    השאלה שלי היא: האם כדאי כבר לשבת ולהסביר לה על בואו של האח הקטן? ומה הדרך הכי נכונה לעשות זאת?

תודה,
    נילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנת ילד לקראת אח.אחות

הוספת תגובה

• הכנה פעוט לקראת לידת אח או אחות

מיכל דביר קורן
    17/05/2009

שלום נילי,
    מקובל להגיד שאין גיל "טוב" לקבלת אח או אחות חדשים ומבחינת הילד הגדול זו עשויה להיות תמיד חוויה רגשית מורכבת המגלמת בתוכה קשת רחבה של רגשות. ילדים מגיבים בכל מיני דרכים, וזה תלוי, בין היתר, גם במצב הרגשי וביחסים המשפחתיים לפני הלידה. את שואלת "מתי להסביר לה" ובכן, אני מניחה שהיא כבר יודעת...לא רק בטנך התופחת מסגירה זאת, אלא גם השינוי באופן בו את יכולה להיות פעילה איתה (הקושי להרים אותה למשל או להושיבה על ברכייך), ה'מקום' שהבטן תופסת בין האחרים שבוודאי מתייחסים וההתרגשות והתכונה שבבית. יחד עם זאת, חשוב לעשות הסבר "רישמי" סמוך יותר למועד המשוער. ניתן להשתמש בתמונות שלה בתור תינוקת, בבובות של תינוקות (יש למשל בובות ברבי בהיריון שבתוך בטנן תינוק), בספרים (יש המון!) ועוד. חשוב לערב אותה בתהליך הכנת הבית ותוך כדי כך לשמור על השגרה שלה ככול שניתן מבחינת פעילויות ודמויות תומכות.
    היא אולי כעת תשמע את ההסבר אבל בכל גיל תבין זאת קצת אחרת...
    שיהיה בשעה טובה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו