מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגלות לגן ושינויי התנהגותנירית18/05/2009
ב"ה
שלום לכן, בני בן שנה ושלושה חודשים נכנס לגן לפני כחודש, הייתה הסתגלות קשה ביום הראשון הלך חלק וביומים הבאים הייתה הדרגתיות נורמלית אח"כ חלה למשך שבועיים וכשירד החום שב לגן, כעת מראה סימני הסתגלות טובים יותר, בבוקר כשאנחנו בדרך לגן אני מסבירה לו שהוא הולך לגן ויהיה עם הגננת וישחק ויאכל וישן ואני אבוא לקחת אותו אחה"צ ואני אוהבת אותו ושלא צריך לבכות כשאמא הולכת כי אני חושבת עליו כל היום ואחזור.
בימים האחרונים המטפלת מדווחת שהוא אוכל טוב והיא מרדימה אותו לסירוגין בעגלה ומעבירה ללול, אני די סומכת עליה וניראה לי שהוא מתקדם.
עם זאת יש כמה שינויים שחלים בבית כשאנחנו מגיעים: ביומיים האחרונים החל בכי מעצבים סביב עניין האוכל פעם אחת בעלי אכל בורקס חם והבן רצה גם ועד שקירר אותו הבן השתגע מבכי וצעקות ואח"כ גם לא רצה בכלל לאכול ממנו למשך בערך 15 דקותבכה בצרחות ולא נירגע רק ששמנו סרט, חששתי שזה פיזי אבל לא ניראה לי.
היום זה גם קרה סביב האוכל, אני מרגישה שאני לא מבינה מה הוא רוצה מציעה לו הכל ולא נירגע בסוף נירגע רק כשהפך את הצלחת בידיו ועשה פירה מהאוכל ואכל לבד.
מעבר לכך היה רגיל לישון שנת לילה רציפה מ20 עד הבוקר כעת מתעורר ב2 וב5וחצי מקבל מטרנה ולפעמים קורא אמא אמא אם זה בעלי ואז אני באה ולוקח זמן להרגיע אותו. חוץ מזה שמח ופעלתן. השאלה היא כזאת כיצד להגיב? בהתקף הבכי העצבני להענות לכל דבר לנסות להרגיע להיות תקיפה ולהציב גבול ברור שאין מה לבכות? מה בעניין הלילה כשהוא קורא לי האם לגשת אליו כשבעלי איתו? לסיכום כיצד לנהוג בהענות לצורך או בתקיפות.
תודה רבה נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי התנהגות אצל פעוטות
מיכל דביר קורן18/05/2009שלום נירית,
את מסיימת את פנייתך בשאלה מאוד רחבה: האם לנהוג בהתאם לצורך או בתקיפות.....ובכן, כמובן שהתשובה היא 'גם וגם', או 'לא זה ולא זה', או 'לפעמים ככה ולפעמים אחרת'....ובעיקר - אין לזה תשובה אחת...
השינויים שתארת בתגובות של בנך מאפיינים את הגיל שלו : הוא מנסה להתחיל לעמוד על עצמאותו ועל רצונותיו והעדפותיו והוא דורש היענות מיידית, מגיב בבכי ובעוצמה רגשית כאשר אינו מסופק. זה אולי קשור גם קצת לכניסה לגן ולשינוי המשמעותי בשגרת יומו (מחפש יותר היענות מכם כיוון שבגן נאלץ להתחלק בתשומת הלב עם אחרים), אבל זה גם קשור לשלב ההתפתחותי שלו. הוא הופך מתוסכל כאשר דרישותיו לא נענות ומגיב לזה, אבל זה חלק מההתבגרות הטבעית והתקינה שלו: הבנה שלא יוכל לקבל מייד בדיוק את מה שרוצה, וזוהי ההתחלה של שיעור חשוב ומרכזי בחיים - היכולת לדחות סיפוקים והיכולת לשאת תסכול.
את תארת אירועים שהתרחשו סביב אוכל: אני לא יודעת איך היו הרגלי האכילה שלו בעבר, אך יתכן שזה קורה לו סביב 'עיניין' שהוא מבין שהינו חשוב גם לכם (הרי לא תסרבו לדרישתו לאכול, נכון?...) או שזה קשור לעייפות בשעת הערב ואז נדמה שהוא לא באמת 'יודע' מה הוא רוצה וכל מה שתציעו לא טוב...
ברגעים כאלה מוטב לקחת פיקוד, להחליט בשבילו, וגם אם המשמעות היא לגרום לו מעט לבכות בטווח הקצר, המסר לטווח הארוך הוא ש'אימא יודעת מה טוב בשבילך כרגע ולכן אימא מחליטה', וגם, מכיון שסיטואציה בה הוא כל כך בוכה ולא יודע כבר מה הוא רוצה הינה סיטואציה כל כך מעוררת חרדה הרי שיש כאן מסר חשוב נוסף - 'אימא שומרת עליך מפני חווית חוסר האונים הקשה שאתה חווה עכשיו'. לצד זה, חשוב למצוא את הדברים בהם כן אפשר לתת לו להחליט כדי שיחווה תחושה של מסוגלות ויכולת השפעה על העולם, אך אתם תהיו אלה שיקבעו מתי ואיך זה יקרה. אני מניחה שכאשר החלטתם שכרגע אבא קם בלילה, ולא אימא, חשוב להישאר עיקביים בעיניין גם אם הוא קורא לך - כך הוא ילמד שגם אבא מסוגל להרגיע אותו וזה חשוב לשניהם.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)