בעיות שינה גם עם שיטת החמש דקות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה גם עם שיטת החמש דקות...
    אביטל צוקרמן
    18/05/2009

בהמשך למה שכתבתי ונענתי ע"י דפנה...
    עד לפני שבועיים ביתי בת השנה וחודשיים הייתתה נרדמת לבד ללא עזרה, עם בקבוק מטרנה וישנה כל הלילה... מ7 עד 7. פתאום לפני שבועיים היא החלה לבכות ולהיעמד בכל ערב כשהשכבתי אותה במיטה ובנוסף גם החלה להתעורר ב5:30 בבוקר ובמשך הלילה...
    דפנה כתבה לי שאם אני מוכנה הלתמיד אקח על עצמי את שיטת החמש דקות. אמנם השיטה באמת קיצרה את זמן ההירדמות לבד של הקטנה אבל היא כבר שבועיים ככה ובשבת נסענו להורי והכל חזר מהתחלה. באף אחד מהימים היא לא הלכה לישון לבד פשוט היו ימים שזה לקח שעה והיו ימים שרבע שעה... אבל היא כל יום מתעוררת ב5 בנוסף ללפחות התעוררות אחת בלילה ואני פשוט חסרת מנוחה! אני מתמידה ומתעקשת על השינה, גמלתי אותה כמו שדפנה הציעה מבקבוק במיטה והוא הפך לחלק מא.ערב אבל זה עדיין ככה... מה עושים? איך גורמים לה לא להתעורר ב5- זה פשוט הפך הרגל מגונה... תעזרו לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התמדה בתהליכים חינוכיים

דפנה תייר
    19/05/2009

את חשה שבעיות השינה עדיין לא נפתרו לחלוטין. אך עלייך לשים לב לאותם דברים שכן חל בהם שיפור.
    עלייך להבין שתהליכים שכאלה, של שינוי הרגלים, הינם תהליכים שעשויים להימשך פרק זמן ולא תמיד הם מתנהלים רק בכיוון של התקדמות. מדי פעם עשויה להיות הרפייה או אף נסיגה.
    החכמה היא להמשיך בתהליך ולא להרים ידיים.
    קחי בחשבון שגם מצבים של שינויי הנסיבות (כמו השיהות שלכם אצל הורייך) מאיטים ואף פוגמים בתהליך ובמרכיב העקביות החשוב כל כך.

המשיכי בשיטה, בסופו של דבר היא תשתלם לכולכם. בתך בודקת את הגבולות - ומנסה לשנות את הגזירה החדשה. הביני שזה לגמרי סביר שהיא לא תוותר בקלות על רצונה, ואת - המשיכי במטרתך.

גם כשהיא מתעוררת במהלך הלילה הפעילי את שיגרת שיטת 5 הדקות: היכנסי אליה לרגע קצר אך אל תרימי אותה, אל תאכילי, אל תפנקי. לאט לאט היא תלמד שאין לה עבור מה לטרוח להתעורר.

לגבי ההשכמה המוקדמת - אני בטוחה שהורים רבים יבינו לליבך, זאת מכיוון שתינוקות, פעוטות וילדים רבים מתעוררים עם זריחת החמה. בענין הזה אין הרבה מה לעשות, מלבד לנסות "למשוך" כל פעם עוד כמה דקות לפני שנכנעים לקביעת הילדים שהלילה תם והגיע הזמן לעוד יום מרתק...

שינה ערבה,
    דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו