למה דילגתם עליי? תענו בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה דילגתם עליי? תענו בבקשה
    אמא
    21/05/2009

בוקר טוב
    יש לי ילד בן שנה וחודשיים, נמצא עם מטפלת בבית, בגיל שנה בערך התחיל לפחד מדברים רבים כמו הרעש של מכונת כביסה, בלנדר, רעשים בחוץ, דפיקות בדלת כשמישהו מגיע, כלבים וכו'. הוא שומע רעש ורץ מהר אליי לידיים. שמתי לב שהפחדים התחילו אחרי שבלון יום הולדת התפוצץ לידו ביום הולדתו, הוא נבהל ובכה. האם זאת יכולה להיות הסיבה? האם זה נורמלי בגיל זה? מה עושים כדי שהילד יפסיק לפחד מכל דבר ולמי עליי לפנות לטיפול?
    נ.ב. לפני שאני מדליקה מכשיר חשמלי רועש בסביבתו(בלנדר למשל) אני מזהירה אותו שיהיה רעש אבל הוא בכל זאת מפחד.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובת פחד לרעשים בינקות

דפנה תייר
    21/05/2009

תגובותיו של בנך לרעשים שאת מציינת הן נורמליות ומתאימות לגילו, ופעוטות רבים מאוד בגילו מגיבים באופן דומה.
    אין צורך לקחת אותו לשום טיפול.
    כל מה שאת צריכה לעשות הוא לנסות למנוע ממנו חשיפה מיותרת לרעשים שמפחידים אותו, וכשבכל זאת הוא נחשף ומפחד (ואינך יכולה להרחיקו ממקור הרעש) פשוט החזיקי אותו בזרועותייך, היי סבלנית, חמה ואוהבת והרגיעי אותו.
    עם הגיל הפחד ילך וייעלם.
    בברכה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו