מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעלייםגלי24/05/2009
שלום רב
בני עוד מעט בן שנה ושבעה חודשים
התחיל גן לפני חודש והתאקלם בסדר גמור , נפרד בלי בכי וכשאני באה לאסוף אותו משוויץ ומראה לי את כל הצעצועים,ממש לא ממהר ללכת הביתה וכשהולכים נפרד בנשיקות מכל הצוות
אבל התחילה תופעה מוזרה בסמוך לכניסה לגן
הוא מוכן להוריד נעלים רק לפני האמבטיה בערב
או בימים החמים כשהלכנו לבריכה , הוריד והתרוצץ יחף על דשא ושביל עם אבנים!
אבל אם אני מחליפה לו מכנסיים או רוצה למדוד לו סנדלים הוא ממש צורח ולא מוכן בשום אופן להוריד את הנעליים
גם בבוקר בשניה שהוא קם הוא רץ למקום של הנעלים ומבקש שננעל לו אותם
בשבת איך שהוא יצא שהוא לא שם לב והתרוצץ שעה שלמה יחף אבל בשניה ששם לב התבכיין וביקש נעליים.
גם שרואה אותנו יחפים בוכה ומבקש שננעל נעליים מביא לנו אותם פיזית
אנחנו כמובן מסבירים לו שכרגע אנחנו לא רוצים לנעול נעליים ונעים לנו להיות יחפים
וכדאי לו גם להיות יחף, הוא כמובן מסרב ומנסה כל כמה זמן את מזלו שננעל אותם
חוץ מזה יש לו מזג נוח , ילד מקסים ושובב
מה פשר התופעה ? אני מאד רוצה לקנות לו סנדלים הוא כרגע מסתובב עם קרוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבניתיות ושגרה אצל פעוטות
מיכל דביר קורן24/05/2009גלי שלום,
מתוך הדברים שכתבת אני מעלה שני כיווני מחשבה ונסי את - על סמך ההיכרות עם בנך, לבחור מה מתאים לכם....:
את מעלה תמונה שעשויה להתאים לכיוון של רגישות תחושתית מדפוס של חיפוש אחרי גרייה מוגברת. כלומר, נטייה של בנך להעדיף את מגע הנעליים על רגליו בגלל הצורך בחוויה חושית-מגעית חזקה. המונח המקצועי הוא sensory seeking והוא מתייחס לילדים אשר בגלל קושי בעיבוד החושי שלהם מחפשים חוויות חושיות עוצמתיות יותר כיון שחוויות 'רכות' הם אינם מרגישים. למשל, האם בנך מעדיף מגע חזק על עורו בזמן רחצה (למשל, קרצוף בספוג)? האם נהנה לחכך את עורו או גופו בחפצים שונים? האם מעדיף טעמים חזקים (חריף, מטובל) או טמפרטורות מסיימות? אם נראה לך שזה הכיוון הרי שמדובר בתחום בו עוסקות מרפאות בעיסוק וניתן לסייע לו ולכם באמצעות הדרכה מתאימה.
כיוון מחשבה אחר קשור בנטייה לתבניתיות: ישנם ילדים שמאוד נעזרים בשגרה ובתבניות קבועות. מכיון שהוא התרגל שבכל בוקר, טרם היציאה לגן, נועלים נעליים, הוא מעוניין לשמור על ההרגל הזה גם בשבתות ונתקף בחרדה מהשינוי. למען שמירה על ה'סדר הטוב' הוא רוצה שגם אתם תנהגו כמוה. זה עשוי להתאים לתקופה בה יש הרבה שינויים (הגן? הקיץ?) שעשויים לעורר בו חשש והוא מנסה לשמור על החוויה המוכרת שלו. האם בנך נוטה להקפיד על סדר בתחומים נוספים (למשל, שחפצים יוחזרו למקומם?) איך הוא מתמודד עם שינויים בתחומים אחרים? עד כמה הוא ילד גמיש ומסתגל לחוויות חדשות?
מניסיוני, לעיתים שני הדפוסים קשורים זה בזה: ילדים שסובלים מרגישויות תחושתיות נוטים להעדיף את הגירוי המוכר והנוח להם ומתקשים להחליפו באחר. וגם, יש הרבה ילדים שקשורים מאוד לנעליים שלהם, או בכלל לבגדים של עונות השנה שזה עתה נסתיימו, והתחלופה של הבגדים על פי העונה קשה להם - למשל, מתעקשים ללכת עם מכנסיים ארוכים או עם גרביים למרות שכבר חם מאוד.
אם כל הדאגה קשורה לרצון שלך לקנות לו סנדלים ואין כרגע תחום-תפקודי נוסף שנפגע מההתקבעות שלו, נראה לי שלא כדאי להתעקש, ובהנחה שהכפכפים הנוכחיים יציבים דיים, וותרי לו...בעוד כמה שבועות הוא בוודאי יתרצה וירצה סנדלים כמו כולם....לעומת זאת, אם את מרגישה שהדפוסים הקבועים שלו משתלטים על תחומים נוספים בחייכם, כדאי לפנות להתייעצות.
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעליים
גלי25/05/2009מיכל
קודם כל ברצוני להודות לך על התשובה המפורטת והמלאה !
לגבי חויה חושית עוצמתית אני לא חושבת שזה המצב , שום דבר ממש שתארת אינו דומה. הוא לא אוהב מגע חזק בכלל
אני מתחברת יותר לחלק השני של התשובה , הוא מאד אוהב סדר , אנחנו כל הזמן צוחקים על כך כי זה כ"כ ההפך ממני ... (אמא שלי אוצרת שהוא התיקון שלי...)
האם בעצם הסידור שלו "לא משעשע" וזוהי איזה שהיא זעקה לעזרה?
אתן דוגמה, כאשר הוא חולץ נעליים לפני האמבטיה הוא רץ לשים אותם במקום וכמובן שהוא נתקל בנעליים שלנו אז גם אותם הוא שם במקום, אנחנו צוחקים והוא עצמו מאד מבסוט ומקבל מאיתנו חיזוקים חיובים על כך - כל הכבוד אתה מסדר מאד יפה...
או כשאני אומרת לו בוא נאסוף את הצעצועים הוא באמת מסדר אותם בהנאה גדולה....
האם בעצם אני צריכה לנהוג אחרת? ולא לשבח אותו על היותו מסודר?
עכשיו אני דיי מבולבלת... כי הדפוסים הקבועים שלו לא משתלטים על חיינו , כמו שציינתי הוא ילד מאד נוח שמח וחברותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)