מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוטה בת 3.5 חודשים.שרית01/06/2009
ביתי בת 3.5 חודשים, תינוקת רגועה וחיכנית בדר"כ.
אני מרדימה אותה ע"י הנקה.
לאחרונה כאשר היא מתעוררת במהלך הערב (נופל המוצץ או משהו אחר מציק)
היא נרגעת וחוזרת לישון, רק אם היא רואה אותי. אם בעלי ניגש אליה היא מתחילה לבכות בכי היסטרי שנרגע רק כאשר הוא מעביר אותה אלי.
לפני כמה ימים נאלצתי לצאת בערב ואבי שמר עליה. הרדים אותה ,היא התעוררה וראתה אותו ובכתה במשך רבע שעה.
היום ניסינו שבעלי יאכיל אותה מבקבוק ואח"כ ירדים אותה אבל היא החלה לבכות כבר בהתחלת ההאכלה, עד שהתייאשנו ולקחתי אותה.
האם יש לכן עצות כיצד להרגיל אותה להרגע גם ע"י אנשים אחרים, האם לחכות עם זה לגיל קצת יותר גדול ?
תודה רבה
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ודמויות אחרות
מיכל דביר קורן02/06/2009שלום שרית,
אפתח בציטוט שלך: כתבת "נאלצתי לצאת..." כאילו זה לא בסדר, או אסור, שאם מניקה תצא קצת מידי פעם....
נראה לי התינוקת שלך שהתינוקת שלך הגיבה באי שביעות רצון נגד השינוי - העובדה שלא אימא הייתה שם כדי להרגיע אותה, לנחם ולהרדים באופן שבו היא רגילה. ואכן מדובר בהרגלים שהיא רכשה ויש להרחיב אותם כדי לתת לה יותר אפשרויות נחמה, ולך יותר מרחב.
בתור התחלה כדאי להפריד את השינה מההנקה: מומלץ יותר להתעורר לארוחה ולא להרדם בארוחה, במיוחד כשמדובר בתינוק יונק, אז התלות היא רק בדמות אחת שמאכילה - האם. ברגע שההנקה היא לצורך הזנה וקרבה, ואילו הרדמות נעשית גם באמצעים אחרים, הרי שניתן לפחות ללכת לישון על ידי עוד מישהו - אבא, סבא וכו'.
שנית, כדאי להתחיל להרגיל אותה לאכול גם מתוך בקבוק חלב שאוב או תמ"ל: זה עשוי לדרוש הרבה ניסיונות וסבלנות מצד שתיכן, אולי כדאי שמישהו אחר ינסה לעשות זאת קודם, ואולי אף בהעדרך. לפעמים כדאי להשתמש באותם 'סימנים חושיים' על מנת שזה יצליח - הכורסא בה אתן רגילות לשבת, שימוש בריח המוכר על ידי בגד שלך שעוטף את הבקבוק וכן הלאה. יתכן וגם יידרשו מספר סוגים של בקבוקים ופטמות עד שהיא תסכים.
אני חושבת שהרחבה של הרגלים היא חיונית עבור שתיכן ואפשר לעשות זאת כבר בגיל הזה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
שרית02/06/2009אני בהחלט מבינה את הצורך בהרחבת הרגלים שלה וחשה את הצורך שלי להתאווררות ,
אך ברור לי כי שינוי ההרגלים במיוחד ההירדמות והרגעה בהתעוררות קשורים בתיסכול.
שאלתי היא האם הגיל הרך שלה (3.5 חודשים) אינו מוקדם מידי ליצירת תיסכול כזה שכרוך בבכי היסטרי רב?
לתשובתך אודה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)