איך מתחילים גמילה מטיטול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתחילים גמילה מטיטול?
    גלי
    02/06/2009

שלום רב
    אני מעיינת באתר זה לא מעט וקראתי שאפשר להתחיל גמילה בגיל מוקדם..
    אני רוצה לשתף את מה שקרה לנו לאחרונה ואשמח להדרכה כיצד להתחיל.

המתוק בן שנה ושבעה חודשים , לאחרונה באמבטיה כשאני מורידה לו את הטיטול הוא יש תופס את ה"בולבול" ואומר בו-בו פיפי ועושה פיפי אני כמובן מתלהבת ...
    שלשום הורדנו את הטיטול באמבטיה והוא תפס ואמר שוב בובו פיפי אבל לא עשה כלום אבל המשיך כך בתחילת האמבטיה בובו פיפי ואני אומרת לו אם יש לך תעשה פיפי זה בסדר אבל הוא לא עשה רק תפס ואמר בובו פיפי. אח"כ שכח מזה והמשיך במשחק שלו באמבטיה.

אתמול אחר הצהרים שיחקנו בחצר בייתנו והוא אמר לי קקי קקי , שאלתי אותו עשית קקי ? אתה רוצה שנחליף טיטול?הוא המשיך בשלו קקי קקי , אז בדקתי ואמרתי לו- לא עשית? אז הוא המשיך קקי קקי , ובפעם השלשית כרע ועשה בטיטול.

אני כמובן שמחתי ואמרתי לו כל הכבוד שאתה מודיע לאמא , אתה רוצה שנעשה בפעם הבאה בסיר כמו בספר של נפתלי ? הוא רץ והביא לי את הספר שנקרא ביחד.

זה נראה לי כמו התחלה של מודעות ואולי כדאי לנצל את המומנטום של הקיץ?

אשמח לתשובה
    תודה
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מתחילים גמילה מטיטול?

הוספת תגובה

• שלום גלי

אודט בוקאי
    04/06/2009

הסימנים שתארת אכן מתארים מצב של בשלות לתהליך גמילה-בנך מזהה את התחושות המטרימות של לחץ בגופו ואף מצליח לבצע ביניהן הפרדה יפה-איזה לחץ קשור לפיפי ואיזה-לקקי. היכולת "הבאה בתור" לאחר זיהוי תחושות הגוף ושיומן היא יכולת ההתאפקות. יכולת זו נלמדת בקצב שונה אצל כל ילד וככל שהילד גדול יותר כך הבשלות שלו בשליטה על הסוגרים גדולה יותר.
    משום שתהליך זה יכול להיות ארוך, חשוב שתערכו לכך ותקחו זאת בחשבון , משום שהתהליך דורש פניות רגשית, סבלנות וזמינות. חלק מהילדים מעדיפים לעשות צרכיהם בסיר, אחרים בשירותים עם ישבנון-חשבו להציע לילד את החלופות השונות שיבחר מה מתאים לו.
    בתחילה תדרשו גם אתם כהורים וגם צוות הגן (אם יש) להזכיר לבנכם בפרקי זמן קצרים לגשת לשירותים ולבדוק אם יש פיפי/קקי. בהמשך השאיפה כי הילד יקח את האחריות יותר ויותר על עצמו. זכרו כי הפספוסים הם חלק חשוב ביותר מן הלמידה וקבלו אותם בהבנה. אכן הקיץ הוא זמן מצויין לגמילה.

ולסיום, אני מציעה לך להכנס לאתר של דפנה תייר שהיא אחת ממנהלות הפורום, מאחר ויש לה גישה ייחודית לנושא הגמילה בגיל צעיר.

בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו