בת שנה ו-7 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ו-7 חודשים
    סיגל
    03/06/2009

שלום רב , הנני אם לתינוקת בת שנה ו-7 חודשים שעדיין אינה מדברת פרט לאמא , אבא ו-אם. (בנוסף יש לה אחים גדולים -בן 13 ותאומים בנים 10.5 ) . לאחרונה שמתי לב כי היא מכה גם כשאינה מאוימת. האם עליי להתייחס בחומרה או לנסות להסביר שאסור ולבקש ללטף במקום . נראה לי שהיא מאוד מבינה מה היא עושה וכי היא לא אוהבת שאני כועסת עליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו-7 חודשים

הוספת תגובה

• סיגל שלום

אודט בוקאי
    05/06/2009

עלייך להתייחס בתקיפות, לא בחומרה, ולומר כדברייך שאסור להכות. רגע לפני שאת מזמינה את בתך ללטף את הקורבן למכותיה, מאוד חשוב לשקף לה את הרגש שלה שהוביל אותה להכאה. את טוענת שהיא מכה גם כשאינה מאויימת, ואני סבורה כי יש תמיד סיבה להתנהגות תקפנית וחשוב מאוד שתנסי להבין אותה(ואין הדבר אומר לקבל אותה), על מנת לעזור לה להתמודד עם רגשותיה (תסכול/קנאה/כעס/חוסר אונים) בדרך אחרת מאשר הכאה. ציינת בתחילת דברייך כי בתך אינה מדברת פרט לשלוש מילים, ויתכן כי היא חשה חסרת אונים בדרך להביע את רגשותיה ורצונותיה.
    את מציינת כי בתך מבינה היטב שאת כועסת וכי היא לא אוהבת זאת. בכל זאת, היא ממשיכה את התנהגותה. מצב זה מתאפשר כאשר יש לה רווח משני מהתנהגותה-חשוב שתנסי להבין מהו אותו הרווח (תשומת לב מצד הקורבן למכותיה, מצדכם ההורים וכו') , או כאשר תגובתכם להכאה אינה עקבית, והיא בודקת אתכם.

בכל מקרה, אם עד גיל שנתיים את מרגישה כי אין התקדמות משמעותית מבחינת אוצר המילים שלה (גיל שנה וחצי הוא גיל בו יש גדילה מואצת באוצר המילים), מומלץ לנפות לייעוץ של קלינאית תקשורת.

בברכה
    אודט
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו