מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לינת התינוק בחדר ההוריםרונית04/06/2009
שלום
עד איזה גיל נהוג ובריא שתינוק יישן עם הוריו באותו החדר (בין אם במיטתם או במיטת תינוק הצמודה למיטת ההורים)?
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום לינת התינוק
דפנה תייר04/06/2009כמו במגוון נושאים אחרים הנוגעים להתפתחות תינוקות, גם בנושא שאת מעלה אין תשובה חד משמעית או נורמה שכולם מסכימים עליה.
המנהג יכול לנוע מהקצה של גישת עיקרון הרצף המדברת על לינה צמודה של התינוק אל אימו (וחשוב להדגיש - אימו, ולא זוג הוריו!) עד שיבחר לעזוב למיטה משלו, ועד להשכבת התינוק מיום היוולדו במיטה משלו בחדר משלו.
אני אישית איני תומכת בגישה של הלנת התינוק במיטה הזוגית מסיבות מעשיות ופסיכולוגיות. אני מבינה את הצורך להלנת התינוק בעריסה משלו בחדר ההורים למשך מספר שבועות עד החודשים הראשונים בלבד.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בנושא להבהרה
רונית04/06/2009היי
תודה רבה על המענה המהיר.
אני מבינה את העניין שאין המלצה חד משמעית. בעלי ואני לא חושבים להלין את התינוק במיטה שלנו אלא השאלה שאנחנו מתלבטים בה היא- עד איזה גיל להשאיר אותו בלול (מיטצת תינוק) בחדר שלנו? האם אחרי 3 חודשים למעשה עדיף להעביר אותו לחדר משלו?
ממש תודה!! אתן מסייעות לנו רבות!
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תשובה להבהרת הנושא
דפנה תייר04/06/2009תודה, תמיד נחמד לקבל משוב חיובי.
כפי שציינתי - ישנן גישות שונות ושיקולים שונים.
לתפיסתי, גיל שלושה חודשים בהחלט עשוי להיות גיל מתאים להעברת התינוק לחדר משלו.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והסבר למה שאלתי
רונית04/06/2009היי דפנה
דעי לך שאתן עוזרות מלא !!! אשמח תמיד לכתוב עליכן משוב חיובי :)
אנחנו שואלים את שאלת מיקום התינוק כי איננו יודעים האם לעבור דירה למקום מרווח יותרף עם חדר פנוי לתינוק, או שמא ניתן להישאר עדיין באותה דירה, כאשר בעת הלידה ועד גיל 8 חודשים לערך, הוא יישן באותו החדר שלנו, במיטת תינוק הצמודה למיטת ההורים....
מה דעתך?
בברכת שבת שלום,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית,
דפנה תייר05/06/2009ושוב - תודה.
לדעתי זה בסדר וזה לא "אסון", אם נסיבות חייכם מכתיבות לכם, להשאירו לעת עתה בסמוך אליכם ולהעבירו רק בגיל 8 חודשים.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אודט היקרה
מתוסכלת05/06/2009אני מאוד מודה לך על תגובתך ולקחתי לתשומת ליבי,אין לי ספק שאת צודקת וגם אני צריכה ללמוד להיפרד ממנו, הבעיתיות נובעת (ולא סתם תירוץ) ממקום מגורינו - סין, אין לנו כלל משפחה ושמעתי סיפורים על מטפלות בסין שלא נדע לכן מהיותו קטן לא סמכתי על אף אחת , חוץ מאביו כמובן שמסוגל להיות עימו גם ימים שלמים לבד בלי שום בעיה לכן הקושי בלמצוא מישהי שאפשר לסמוך עליה זה כנראה חלק מהסיבות לבעיות אבל אין לי שום ספק שגם לי יש צד בעניין, תודה על התייחסותך, שאמצא מישהי מתאימה אנסה להיעדר לכמה שעות (גם אני צריכה קצת אוויר) ויהיה טוב, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)