גמילה קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה קשה
    דנה
    05/06/2009

שלום,

בני בן ה- 3 החל בגמילה לפני מס' ימים.
    מהרגע שהורדנו את החיתול (לא בלילה ובשנת הצהריים) אין פספוסי פיפי. העניין הוא שהוא בשום פנים ואופן לא מוכן לעשות פיפי בישבנון בגן אלא רק "להשקות" את העץ. (אולי מהסיבה שבפעם הראשונה בגן הגננת שמה אותו בישיבה והוא רגיל בעמידה בבית)
    כל נסיונות השכנוע, הבטחות פרסים וכו' עלו בתוהו. הגננת הסבירה לי שהוא לא יכול לצאת החוצה מתי שהוא רוצה שכן שאר הילדים יוצאים בעקבותיו. בבית הוא עושה פיפי בישבנון אבל מאז הסיפור בגן הוא נרתע גם מהישבנון בבית. מה עושים?!

לגבי קקי...
    הוא בשום פנים לא מוכן לעשות בישבנון. הוא מבקש חיתול ועושה בחיתול. הגננת אמרה לי לא לשים לו חיתול לקקי. הקשבתי לעצתה ומאז הוא בוכה בכי קורע לב ומבקש את החיתול כשיש לו קקי. פעם אחת ברח לו בגן אבל בגדול הוא מחזיק את הקקי (עצירות)
    אנא עזרתכם...

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה קשה

הוספת תגובה

• קשיים בתהליך הגמילה מהחיתולים

דפנה תייר
    05/06/2009

מצער אותי לשוב ולפגוש מקרה נוסף של קשיים בגמילה מחיתולים שכה אופייניים לתהליכי הגמילה הנהוגים כיום.
    מניסיוני, ניתן למנוע קשיים אלו אם ניגשים לאתגר הגמילה בגישה שונה (על הגישה האחרת ניתן לקרוא במאמר שלי בנושא המופיע באתר שלי שכתובתו רצ"ב).

ניסיתם לגבור על התנגדותו בעזרת הסחות ותחליפים (השתנה בחוץ, קקי בחיתול) ובעזרת שיכנועים ופרסים. לתפיסתי, אין זה מפתיע שכל אלה לא צלחו בידיכם.
    בנכם זקוק ליד בטוחה שתוביל אותו בתהליך המאתגר הזה. הוא צריך לחוש שאתם יודעים מה אתם עושים ושאתם בטוחים בהצבת דרישותיכם ממנו, לצד זה שאתם אמפטיים לקשייו ותומכים בו. עליכם להבהיר לו את ההתנהגות הנדרשת ממנו (עשיית צרכיו באסלה) באופן סמכותי, תומך וחד משמעי.

באם תחושו שהתהליך אינו מתקדם כרצוי, אמליץ לכם שלא למשוך זאת אלא לפנות לקבלת הדרכה וייעוץ מקצועיים.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו